دوشنبه ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - May 20 2024
کد خبر: 8051
تاریخ انتشار: 04 آذر 1392 11:08
به گزارش راه مردم  به نقل از خبرگزاری فارس، مهدی حسین نژاد، در نشست خبری امروز خود با اشاره به برنامه‌های شش ماهه اول امسال صندوق مهر امام رضا(ع) اظهار داشت: در این مدت، 29 هزار و 71 نفر بالغ بر 3 هزار و 300 میلیارد ریال تسهیلات اشتغال دریافت کرده‌اند که از این میزان 19 هزار و 613 نفر در بخش خوداشتغالی و کارآفرینی و 9 هزار و 458 نفر وام مشاغل خانگی مستقل و پشتیبان دریافت کرده‌اند.

مدیرعامل صندوق مهر امام رضا(ع) افزود: در طرح تثبیت اشتغال صنوف که با استقبال خوبی مواجه شد، 5 هزار نفر تاکنون افتتاح حساب کردند و 300 میلیارد ریال منابع برای صندوق از این محل جمع‌آوری شد، ضمن اینکه 130 میلیارد پرداخت وام صورت گرفت.


* پرداخت یک هزار میلیارد تومان وام ازدواج


وی درمورد پرداخت وام ازدواج صندوق در سال جاری گفت: امسال یک‌هزار میلیارد ریال تسهیلات ازدواج پرداخت شد که 70 میلیارد تومان در شش ماهه اول پرداخت شده، در یک ماه اخیر، 6 هزار نفر دیگر این وام را دریافت کردند و تمام تعهدات ما در بخش ازدواج، عملیاتی شده است.


وی با اشاره به اعطای کارت خرید کالای ایرانی به کارگران گفت: تاکنون 19 هزار کارت پذیرش شده و در شش ماهه اول امسال 4 هزار و 225 نفر به میزان 7 میلیارد تومان از این طریق پرداخت شده است.


وی ادامه داد: بخش وجوه مردمی و پس‌انداز صندوق مهر در 67 شعبه ریالی همانند بانک‌ها وجود دارد و 330 شعبه الکترونیکی نیز داریم.


حسین‌نژاد تصریح کرد: در حال حاضر 900 هزار نفر حساب قرض‌الحسنه در شعب صندوق افتتاح کردند که برخی از آنها مشتریان ما هستند و برخی هم به نیت خیر این کار را انجام دادند و از این محل 21 هزار فقره وام ضروری، درمان، تحصیل و ودیعه مسکن به مبلغ 85 میلیارد تومان در نیمه اول سال پرداخت شده است.


مدیرعامل صندوق مهر امام رضا(ع) بیان داشت: برنامه صندوق تا پایان سال به وزارتخانه ارائه و تصویب شده و از شنبه آینده ثبت‌نام اینترنتی تسهیلات حمایت از مشاغل خانگی آغاز می‌شود.


* آغاز ثبت‌نام وام مشاغل خانگی


وی اضافه کرد: سیاست وزارت کار در دولت قبل، حمایت از پشتیبانان مشاغل بود اما چون بستر این کار آماده نبود، وام‌ها به سمت مشاغل مستقل رفت.


وی با اشاره به دو دلیل تغییر رویکرد در این زمینه گفت: دلیل اول اینکه اغلب مشاغل مستقل اشباع شده‌اند و دلیل دوم این است که بررسی‌ها و همچنین تجربه جهانی نشان می‌دهد مشاغل مستقل پایداری کمتری نسبت به مشاغل همراه با پشتیبان در زنجیره تولید دارد، بنابراین با توجه به سیاست‌های دولت و تأکید وزیر بر ایجاد مشاغل پایدار، این برنامه ارائه و تصویب شد.


به گفته حسین‌نژاد، در نیمه دوم امسال، از 40 هزار فرصت شغلی پایدار تحت حمایت مشاغل خانگی با پشتیبان حمایت می‌شود که بخشی از وام به شاغل و بخشی از آن به پشتیبان داده می‌شود.


وی اضافه کرد: در فاز اول، یک‌هزار میلیارد تومان اعتبار با سرانه 5 میلیون تومان برای هر یک از کارکنان پیش‌بینی شده که حدود 20 هزار نفر را تحت پوشش قرار می‌دهد.


مدیرعامل صندوق مهر امام رضا(ع) اظهار داشت: ثبت‌نام اینترنتی مشاغل خانگی برای شناسایی افراد پشتیبان از شنبه آغاز می‌شود و بعد از آن ظرف 15 روز افراد واجد صلاحیت و توانایی از بین ثبت‌نام کنندگان انتخاب و بعد از 15 روز ارزیابی می‌شوند و پس از این مدت اعلام می‌کنیم که چگونه کارکنان باید به افراد پشتیبان مرتبط شوند.


حسین‌نژاد با اشاره به برنامه این مجموعه برای توجه به تولید بدون کارخانه گفت: در این برنامه به جای اضافه کردن هزینه ثابت برای تولیدکنندگان، این افراد می‌توانند با حمایت صندوق به کارگاه‌های کوچک وصل شده و از طریق آنها محصول موردنظر خود را تولید کنند.


وی ادامه داد: هزار میلیارد تومان برای این بخش اختصاص داده شده که در صورت وجود تقاضا، می‌توان این رقم را به دو برابر افزایش داد.


مدیرعامل صندوق مهر امام رضا(ع) گفت: مقرر شده است مؤسسه کار و تأمین اجتماعی و معاونت اشتغال وزارتخانه، در زمینه آموزش پشتیبانان کمک کنند و بیمه تأمین اجتماعی هم مطابق قانون، بسته پیشنهادی خود را ارائه کرده و شهرداری‌ها نیز فضای لازم را برای عرضه محصولات آنها فراهم کنند.


حسین‌نژاد با اشاره به خوداشتغالی به عنوان دومین برنامه محوری صندوق گفت: این برنامه مربوط به اشتغال است که در گذشته تقاضامحور بود، اما الان معکوس است، کارگروه ویژه‌ای برای این کار تشکیل شده که ظرفیت‌ها را شناسایی و آنها را رشد دهیم؛ شناسایی و حمایت از ایجاد و گسترش زنجیره‌های تولید محلی و منطقه‌ای با حمایت از مشاغل اولویت‌دار در سراسر کشور صورت می‌گیرد.


وی ادامه داد: بر این اساس به مشاغل وام می‌دهیم نه به افراد، چون از این طریق سرمایه‌گذاری و اشتغال رونق می‌گیرد.


وی با بیان اینکه بیش از 85 درصد طرح‌هایی که وام صندوق به آنها داده شده فعال است، گفت: این موفقیت به دلیل سه مرحله نظارت برای پرداخت وام است.


تغییر رویکرد برای ساماندهی بیکاران


حسین‌نژاد تصریح کرد: برای ساماندهی بیکاران، تغییرات رویکرد داده‌ایم و سقف وام 20 میلیون تومان درنظر گرفته شده که انجام این کار به استان‌ها تفویض شده است.


وی ادامه داد: این وام‌ها با کارمزدی 4 درصد و اقساط حدود 60 ماهه است و به طرح‌های اولویت‌دار اعطا می‌شود، اما وام پشتیبانان مشاغل خانگی 100 میلیون تومان است.


مدیرعامل صندوق امام رضا(ع) با اشاره به ایجاد باشگاه کارآفرینی در این مجموعه تا دهه فجر گفت: بسیاری از افراد جویای کار ناآگاهند و نسبت به فعالیت‌های صندوق و چگونگی دریافت وام و یافتن شغل، اطلاعات ندارند، بنابراین در این باشگاه به سؤالات کارجویان پاسخ داده شده، طرح‌ها ارزیابی و مشاوره شغلی نیز داده می‌شود.


وی افزود: همچنین بازارچه امید برای ارائه محصولات مشاغل خانگی راه‌اندازی می‌شود تا از این طریق بازار مناسبی برای وام‌گیرندگان صندوق، برای فروش محصولات‌شان ایجاد شود.


* اعطای وام به 500 تعاونی


حسین‌نژاد با اشاره به حمایت از ایجاد تعاونی‌های تا 10 نفر کارکن با کمک معاونت تعاون وزارت کار به عنوان برنامه محوری سوم صندوق گفت: در این طرح، 500 تعاونی شناسایی و به هریک از آنها تا سقف 100 میلیون تومان وام اعطا می‌شود و 6 هزار و 700 فرصت شغلی از این طریق پیش‌بینی شده است.


وی اضافه کرد: برای این کار، با بانک توسعه تعاون تفاهم‌نامه داریم و بالغ بر یک‌هزار میلیارد ریال به تعاونی‌ها کمک می‌کنیم و معاونت تعاون تعهد شناسایی و آموزش آنها را برعهده دارد تا تعاونی‌های واقعی ایجاد شود.


* وام اشتغال طرح‌های دانش‌بنیان



حسین‌نژاد، حمایت از طرح‌های کارآفرینی و دانش‌بنیان را چهارمین برنامه محوری صندوق دانست و افزود: در این طرح به ایده‌ها و طرح‌ها کمک می‌شود و 100 میلیون تومان به طرح‌های مستقر در پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد اعطا می‌شود تا مبتکران نوپایی که طرح‌های جدید دارند بتوانند ایده خود را به محصول تبدیل کنند.



به گفته وی، از این طریق 2 هزار فرصت شغلی پیش‌بینی شده و 30 تا 50 میلیون تومان برای هر فرد درنظر گرفته شده که در صورت کمک دولت می‌توانیم افزایش ظرفیت دهیم.



حسین‌نژاد گفت: در شش ماهه نخست امسال 91 هزار و 497 مورد نظارت از طرح‌ها انجام شده که براساس آن 89 درصد طرح‌ها فعال بوده‌اند و بیش از 2 هزار وام‌گیرنده به دلیل عمل نکردن به تعهداتشان، وام را پس داده‌اند.



مدیرعامل صندوق مهر امام رضا(ع) در پاسخی به سؤالی در مورد پرداخت وام ازدواج گفت: تا سال 88 که پرداخت وام ازدواج در اختیار صندوق مهر بود، 2 میلیون و 800 هزار نفر وام ازدواج گرفتند، اما بعد از آن انجام این کار از صندوق گرفته شد تا اوایل سال گذشته که مجدداً اختیار این کار به ما واگذار شد.



وی اضافه کرد: بر این اساس، یک‌هزار میلیارد ریال برای وام ازدواج مصوب شد که ظرف سه ماه به این تعهد عمل کردیم و اگر اعتبار از سوی دولت داده شود، آمادگی داریم که این کار را مجدداً انجام دهیم.



وی با اشاره به طرح دو فوریتی مجلس برای اختصاص بودجه یک‌هزار میلیارد تومانی به صندوق گفت: قرار بود این طرح، ظرف یک ماه به صحن علنی مجلس برود، اما تاکنون این اتفاق رخ نداده است.



* اعطای وام به افراد توانمند



حسین‌نژاد با اشاره به وجود 3 میلیون و 200 هزار نفر بیکار طبق سرشماری سال 90 گفت: در بازار کار کشور، دو بخش خوداشتغالی و مزدبگیری داریم که هرگاه بازار مزدبگیری ضعیف می‌شود، همه افراد جویای کار مانند الان متقاضی استفاده از وام هستند، اما باید ببینیم چه تعداد از این افراد، برای استفاده از تسهیلات توانمند هستند.



حسین‌نژاد تصریح کرد: طبق آمار، کمتر از 10 درصد افراد جویای کار، توانایی اداره یک شغل را دارند و امسال 83 هزار نفر برای دریافت این وام ثبت‌نام کرده‌اند که در حال بررسی و پرداخت آن هستند.

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
مهمترین اخبار - صفحه خبر