تنها یک روز پس از رشد بازار سرمایه، امروز ۱۷ تیرماه این بازار بیش از ۵۱ هزار واحد کاهش یافت و شاخص کل ضمن رسیدن به رقم دو میلیون و ۶۵۸ واحد کانال ۲.۷ میلیون را که دیروز تصاحب کرده بود، از دست داد.
بورس روزهای سختی را پشت سر میگذارد؛ اگرچه قابل پیشبینی بود که پس از بازگشایی معاملات، سهامداران خرد در صف فروش بایستند. ریسکهای اخیر سبب شده تا بسیاری از سهامداران به طور هیجانی تصمیم بگیرند و استراتژی احتیاط را در دستور کار خود قرار دهند. اما نکته مهمی که وجود دارد این است که وضعیت کنونی تا چه زمانی در بازار سهام پایدار خواهد ماند؟
در شرایطی که صندوقهای سرمایهگذاری طلا و سکه روند رو به رشدی را سپری میکنند، امروز دوشنبه ۹ تیرماه، شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران ۵۶ هزار و ۳۵۳ واحد افت کرد و به رقم دو میلیون و ۷۸۸ هزار و ۳۸۹ واحد رسید. امروز عمده نمادها با صف فروش همراه بودند.
شنیده ها حاکی از این است که بسیاری از مراکز اقتصادی که سودهای کلانی را از مابه التفاوت ارز ترجیحی و ارز آزاد کسب کرده و می کنند و بعضا با اخلال در بازار ارز و خروج پول و سرمایه ملی به خارج از کشور سودهای بادآورده کلانی را به دست آورده اند، با پول پاشی و فشار و لابی های سنگین برای توقف این سامانه نجات بخش اقتصادی به تقلا افتاده اند.
بر اساس دادههای بانک مرکزی در پایان هفته جاری (چهارشنبه ۲۱ خردادماه)، نرخ بهره (سود) بین بانکی بدون تغییر نسبت به هفته قبل خود ۲۳.۹۸ درصد ثابت مانده اما بر اساس دادههای موجود بالاترین آمار نرخ بهره بازار بین بانکی تا امروز است.
مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلای ایران گفت: سامانه ارز مسافرتی در مرکز مبادله نهایی شده و نرخ آن همان نرخ ارز توافقی مرکز مبادله خواهد بود؛ با این حال نیازمند هماهنگیهای بین دستگاهی است که منتظریم بانک مرکزی اقدامات آن را انجام دهد.
عراق، به عنوان نادر کشوری که همزمان متحد ایالات متحده و ایران به شمار میرود، با بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار ذخایر ارزی در ایالات متحده است، به شدت به جلب نظر مثبت واشنگتن برای اطمینان از مسدود نشدن دسترسیاش به دلارهای نفتیِ ذخیره شده در آمریکا وابسته است.