شنبه ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - May 18 2024
کد خبر: 4146
تاریخ انتشار: 02 مهر 1392 15:09
سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ در مجلس شورای اسلامی ایران از ارجاع پرونده دانشگاه ایرانیان به ریاست محمود احمدی‌نژاد به دادستان عمومی و انقلاب تهران توسط دادستان دیوان محاسبات خبر داد.

به گزارش راه مردم، مصطفی افضلی‌فرد، سخنگوی این کمیسیون گفت که تاسیس این دانشگاه توسط آقای احمدی‌نژاد «بر اساس ماده ۵۹۸ قانون مجازات اسلامی از مصادیق» هزینه‌ در غیر از امور معین برای مقام رئیس جمهوری بوده و از این نظر قابل پیگرد قانونی است.

تذکر مطهری به روحانی: مجوز دانشگاه لغو شود

علی مطهری خواستار لغو امتیاز دانشگاه ایرانیان وابسته به محمود احمدی نژاد شد.

به گزارش «انتخاب» ؛ این نماینده تهران در تذکری کتبی خطاب به رئیس جمهور که در پایان جلسه علنی امروز قرائت شد، خواستار پیگیری لغو امتیاز دانشگاه ایرانیان به دلیل تخلفات مالی و گرایشات فکری غیر اسلامی شد.


مجوز دانشگاه ایرانیان را محمود احمدی نژاد در واپسین روزهای ریاست جمهوری اش اخذ کرد.

این درحالیست که به جز مشکلات قانونی پیشروی این دانشگاه، دریافت مبالغ سنگین مالی و ساختمان های متعدد، یکی از مشکلات ماههای آینده این دانشگاه خواهد بود.

راه‌اندازی دانشگاهی به نام «دانشگاه جامع بین‌المللی ایرانیان» برای اولین بار در سال ۸۸ مطرح شد که پایه‌گذار آن اسفندیار رحیم مشایی بود.

اما پس از آن که تاسیس این دانشگاه‌ با موضع‌گیری‌هایی روبه‌رو شد، مدتی مسکوت ماند تا این که روز پنجم مرداد امسال شورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام کرد که مجوز تاسیس این دانشگاه را به محمود احمدی‌نژاد،‌ رئیس جمهور وقت، داده است.

اما چند روز پس از پایان کار دولت آقای احمدی‌نژاد اسنادی در رسانه‌ها منتشر شد که نشان می‌داد حدود ۱۶ میلیارد تومان در روز پایانی دولت پیشین به دستور محمود احمدی‌نژاد، برای راه‌اندازی دانشگاهی به مدیریت او از نهاد ریاست جمهوری جابه‌جا و به حساب «شخصی» و «مشترک» به نام خود آقای احمدی‌نژاد و حمید بقایی، معاون اجرایی او، واریز شده است.

نزدیکان آقای احمدی‌نژاد ابتدا این موضوع را تکذیب کردند، اما پس از مدتی با تایید آن گفتند که این مبلغ تنها نقش «کمک» را داشته و چند روز بعد هم بدون ذکر رقم ۱۶ میلیارد تومان، اعلام کردند که دانشگاه ایرانیان کمک دریافتی از دولت را به نهاد ریاست جمهوری بازگردانده‌ است.

این در حالی است که دیوان محاسبات کشور می‌گوید این حساب بانکی در آن هنگام «توقیف» شده بود و مالکانش «امکان دسترسی به این حساب را نداشته‌اند» تا مبلغ مذکور را به ریاست جمهوری ایران بازگردانند.

دانشگاه جامع ایرانیان در بیانیه خود کمک مالی انجام شده به دانشگاه را از سوی دولت گذشته طبق موازین قانونی و با مصوبه هیئت وزیران دانسته و گفته بود که چنین موضوعی امری مرسوم در دولت‌ها بوده است.

با این‌ حال مسئولان دانشگاه گفته‌اند که «به دلیل جلوگیری از ایجاد شبهه» مبلغ اختصاص داده شده را به نهاد ریاست جمهوری بازگردانده‌اند.

خبرگزاری مهر اما روز یک‌شنبه، ۱۰ شهریور، خبر داد که «دیوان محاسبات تخلف ۱۶ میلیارد تومانی احمدی‌نژاد در حساب دانشگاه ایرانیان را بلوکه کرده‌است».

بنا بر این گزارش، یک منبع آگاه در دیوان محاسبات از توقیف شانزده میلیارد تومانی که به حساب شخصی احمدی‌نژاد و بقایی برای دانشگاه ایرانیان ریخته شده، خبر داده و اعلام کرده است که این افراد امکان دسترسی به این حساب را نداشته‌اند تا بتوانند آن را بازگردانند.

احمدی‌نژاد در آخرین روزهای کاری خود به عنوان رئیس جمهور پیشین گفته بود که مدیریت دانشگاه ایرانیان، مهم‌ترین برنامه او پس از تحویل دادن دولت خواهد بود.

غلامرضا مصباحی‌ مقدم، رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس، روز ۱۴ شهریور گفت که انتقال ۱۶ میلیارد تومان به دانشگاه احمدی‌نژاد «اقدامی غیرقانونی» بوده است.

مصباحی مقدم گفت: «انتقال این ۱۶ میلیارد تومان در آخرین لحظات عمر دولت سابق با امضای رئیس جمهور انجام گرفته و تخلف بوده است.»

مهمترین مشکلات قانونی دانشگاه احمدی‌نژاد

یک عضوی شورای عالی انقلاب فرهنگی از آخرین وضعیت تاسیس دانشگاه احمدی نژاد خبر داد و گفت: این دانشگاه از نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی فاقد اساسنامه تیپ است و از نظر هیأت موسس نیز مشکلاتی دارد.

محمدعلی کی نژاد در صبح امروز در جمع خبرنگاران با اعلام این خبر به روال تاسیس دانشگاه های غیردولتی، غیرانتقاعی اشاره کرد و گفت: دانشگاه های غیردولتی ای که داخل یا خارج از تهران هستند نیازمند به یک اساسنامه تیپ هستند.

وی درباره روال دانشگاه احمدی نژاد گفت: لازم است اساس نامه این دانشگاه طبق روال در شورای گسترش دو وزارت خانه علوم و بهداشت مجوز دریافت کند. شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه روند تایید اساسنامه را تحت هیچ شرایطی به وزارت خانه های مذکور تفویض نمی کند.

این عضو شورای انقلاب فرهنگی در خصوص هیئت موسس این دانشگاه با بیان این که لازم است هیئت موسس دانشگاه مذکور به تایید هیئت مرکزی برسد در پاسخ به پرسش مهر گفت: دو سال پیش درخواستی در خصوص تاسیس این دانشگاه به وزارت علوم ارسال شده بود اما این درخواست در همان حد ماند و حتی یکی از اعضای هیئت موسس نیز انصراف داد.

وی ادامه داد: به هر حال تعداد هیئت موسس که باید بین 7 تا 9 نفر باشد به علت انصراف آن یک فرد به حد نصاب نرسید.

کی نژاد در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اقدامات شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: اخیرا موضوع دانشگاه احمدی نژاد در صحن شورای انقلاب فرهنگی مطرح و درخواست ایجاد شعبه در تهران شده بود اما روال قانونی برای بررسی پرونده هیئت موسس در هیئت مرکزی صورت نگرفت چرا که تعداد هیئت موسس به حدنصاب نرسیده بود بنابراین جلسه ای در هیئت مرکزی و هیئت عالی برای بررسی این موضوع تشکیل نشد.

این مقام مسئول در پاسخ به پرسش مهر که کامران دانشجو در زمان وزارتش اعلام کرد اساسنامه دانشگاه احمدی نژاد را تصویب کرده است و آیا این مصوبه اساس نامه بوده یا خیر تاکید کرد: بار دیگر اعلام می کنم شورای عالی انقلاب فرهنگی هیچ گاه تصویب اساسنامه را به وزارت خانه تفویض نمی کند و آن موردی را که وزرای پیشین امضا کردند موافقت اصولی بوده است در حالی که دانشگاه احمدی نژاد موافقت اصولی هم ندارد.

وی خاطر نشان کرد: برای کسب مجوز موافقت اصولی لازم است فضا و امکانات اولیه توسط شورای گسترش بازدید و سپس مجوز اولیه توسط وزارت علوم صادر شود.

این عضو شورای انقلاب فرهنگی درباره اعضای هیئت موسس تاکید کرد: یک نفر روحانی و سه عضو هیئت علمی با رتبه استادیار حتما باید در هیئت موسس عضو باشند.
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
مهمترین اخبار - صفحه خبر