شنبه ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - May 18 2024
کد خبر: 39047
تاریخ انتشار: 17 مرداد 1396 13:19
پاسخ لاریجانی به تمام حاشیه‌های تحلیف

از غیبت مولوی عبدالحمید تا سلفی نمایندگان

تصوير برداري چند نماينده با يكي از ميهمانان هر چند نوعي سهل انگاري بود اما تبديل آن به يك موضوع اساسي و نديدن اين همه اثرات مهم اجلاس در امنيت ملي كشور، نشان دهنده درست انديشي و نگاه ملي در آن نهفته نيست
راه امروز: رئیس مجلس در نطق پیش از دستور خود به تمام حاشیه‌های پیش آمده در مراسم تحلیف پاسخ گفت و تأکید کرد: چند سالی است آفتی گریبان‌گیر کشور شده است و موضوعاتی که مربوط به امنیت و منافع ملی است به سرعت به موضوعات جناحی تبدیل می‌شود. 
 
علي لاريجاني رئيس مجلس در نطق پيش از دستور خود ضمن تبريك روز خبرنگار گفت: اين روز را تبريك مي‎گويم و اميدوارم تلاش هاي آنها در توسعه كشور و ايجاد وفاق در افكار عمومي جهت حل مشكلات كشور، عامل پيشرفت كشور شود. گزیده اظهارات لاریجانی را در ادامه می‌خوانیم: 
از ميهمان عزيز كه در مراسم تحليف حضور به عمل آوردند تشكر مي‎كنم. حضور 500 نفر از مقامات عالي‎رتبه در مجلس نوعي ارج نهادن به مردم سلااري ديني بود و دلالت از چند امر داشت. يكي حكايت از احترامي است كه دولت ها به ايران دارند و علي رغم  تبليغات مستمر قدرتمندان، درخشندگي ملت ايران منجر به تعلق خاطر آنها را به ملت ما شده است.
حضور مقامات خارجي در مراسم تحليف همچنين نشان دهنده مردم سالاري ديني در ايران است، علي رغم اينكه بسياري از كشورها از نعمت مشاركت مردم در سرنوشت خود بي‌بهره‌اند،‌ ايران بعد از انقلاب توانست نظامي مردم سالار را ايجاد كند و اين حضور احترام به راي مردم و ارزش جمهوري اسلامي بود.
علي رغم دسيسه هاي  آمريكا و حرافي هاي آمريكا و برخي كشور كه فرياد مي زدند ايران منزوي در جهان است حضور اين تعداد چشم گير مقامات خارجي نشان داد كه دولت ها بي اعتنا به  دسيسه ها، علاقمند به ايران هستند و نشان دادند پروژه منزوي سازي ايران چقدر پوچ و بيراه است.
در ادامه لفاظي هاي آمريكا براي محدود سازي فعاليت اقتصادي ايران،  اين حضور نمايانگر علاقه كشورها به داشتن رابطه تجاري با ايران بود و نشان داد تحريم هاي آمريكا چقدر بي مقدار است.‌ نكته پنجم اينكه از همه قسمت هاي آمريكا،‌ اروپا و ... در اين اجلاس شركت نمودند که حكايت از آن داشت كه حمايت از ملت و دولت ما جنبه منطقه اي ندارد.
احترام كشورهاي مختلف به ايران دستاوردي براي ايران بود كه با برخي از حاشيه سازي ها تلاش شد اين دستاورد ديده نشود، متاسفانه چند سالي است كه آفتي گريبانگير كشور شده است و موضوعاتي كه مربوط به امنيت و منافع ملي است به سرعت به موضوعات جناحي تبديل شده، موجب خسارت مي شود و تلاش مي شود اقدامات پر ارزش با حاشيه سازي ضايع شود. اين اجلاس هم از اين آسيب مصون نبود.
مثلا نام چند كشور كوچك را برجسته كردند و آن را بزرگنمايي كردند! آيا مقامات عاليه از چين،‌ آذربايجان، هند،‌ تركيه،‌ برزيل،‌ تونس،‌ عمان،‌ دانمارك، ايتاليا، اسپانيا و بسياري از ديگر كشورها موضوعي قابل پنهان کردن است؟ چرا ارزش كار و احترام برخي از كشورهاي مهم را بي جهت،‌ كم مقدار نشان مي‌دهيد؟ مقامات عالي رتبه كشورها براي حضور خود در يك كشور، محاسبات زيادي مي كنند و علي رغم تمام تلاش هاي آمريكا و برخي از كشورها حضور آنها نشانه دوستي و شكست آشكار پروژه منزوي سازي ايران بود.
تصوير برداري چند نماينده با يكي از ميهمانان هر چند نوعي سهل انگاري بود اما تبديل آن به يك موضوع اساسي و نديدن اين همه اثرات مهم اجلاس در امنيت ملي كشور، نشان دهنده درست انديشي و نگاه ملي در آن نهفته نيست. البته حضور 500 مهمان خارجي در اين مراسم ما را با محدوديت جا مواجه کرده بود كه نتوانستيم از همه بزرگان كشور دعوت نماييم و عذر ما را انشاالله مي پذيرند. البته جفا است كه اين محدوديت جا را با مسائل قومي و مذهبي مرتبط نمايند.
 اميدواريم هر چه سريعتر دولت آينده تشكيل شود و حركت اجرايي كشور شكل جديد بگيرد. لازم است به اين مطلب اشاره كنم كه گاهي برخي از رسانه ها در مورد برخي از تعاملات بين مجلس و دولت در اين زمينه سخن گفته اند كه اين امر هم ذهنيات و حدسيات است و غيرواقعي است. انتخاب وزرا وظيفه و حق رئيس جمهور است و كسي نقشي در اين امر جز خود ايشان نداشته است. گمانه زني هاي رسانه اي مخصوصا آنچه مربوط به مجلس و رئيس مجلس است واقعيت ندارد.
تا آنجا که اطلاع دارم نمايندگان در اين جلسات بیشتر معیارهای خود در ارتباط با انتخاب افراد صالح را بیان کردند و راجع به افراد نظری ندادند. حداقل در مورد رئیس مجلس، قطعا اینگونه است. از این رو خواهش می کنم به اصل موضوع توجه شود و به حواشی که واقعیت ندارد دامن نزنيم.
منبع: فرارو
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
مهمترین اخبار - صفحه خبر