پنجشنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - May 09 2024
کد خبر: 9828
تاریخ انتشار: 05 بهمن 1392 08:26


«سوال می‌پرسم و تذکر می‌دهم، پس هستم» ؛ شاید این جملات را بتوان شرح حال این روزهای برخی نمایندگان مجلس ارزیابی کرد؛ همان نمایندگانی که به وظیفه نظارتی خود بیش از هر وظیفه دیگری بها می‌دهند که نشان آن هم احضار پی در پی وزرا به بهارستان است. طبق آنچه منتشر شده است، جنتی در قامت وزیر ارشاد، چیت‌چیان به عنوان وزیر نیرو، زنگنه در قامت وزیر نفت، طیب نیا در جایگاه وزیر اقتصاد و همانند چند دوره اخیر محمد جواد ظریف در این هفته باید مسیر بهارستان را طی کنند. وزرا می‌دانند اگرچه مطمئنا قصد اکثریت مجلس از دعوت وزرا به بهارستان سوال از آنها در راستای بهبود وزارتخانه‌های تحت مدیریتشان است اما نباید از جمع معدودی غافل ماند که از درخواست‌هایشان برای احضار وزرا به نوعی بوی تسویه حساب سیاسی به مشام می‌خورد. در ایام پس از آغاز به فعالیت دولت یازدهم انتقادات زیادی نسبت به احضار مکرر وزرا مطرح شد که نمایندگان احضارکننده این موضوع را بخشی از اختیارات مجلس می‌دانند که در آن زمان این سوال از سوی منتقدان مطرح شد: چرا سوالات برخی نمایندگان تناسبی با حیطه اختیارات وزرا ندارد؟ البته باید انصاف داشت و فراموش نکرد برخی سوالات هم به موضوع فعالیت وزرا مربوط بود اما طرح آن پس از گذشت تنها 6ماه از آغاز کار دولت کمی شتابزدگی عنوان می‌شود. برخی بر این عقیده‌اند که احضار مکرر وزرا به مجلس سبب می‌شود آنها از اخذ تصمیمات اساسی و موثر خودداری کنند چراکه واهمه احضار به مجلس و پاسخ به سوالات نمایندگان را دارند. البته رئیس مجلس چند روز قبل در این راستا توضیحاتی ارائه کرد. علی لاریجانی تاکید کرد که مجلس طبق قانون اساسی حق سوال و استیضاح وزرا را دارد و اگر نمایندگان واقعا قصد اصلاح در مساله‌ای را داشته باشند، می‌توانند از این حق استفاده کنند. رئیس مجلس در گفت‌وگو با ایسنا در مورد سوال از وزرا گفت: البته من توصیه نمی‌کنم نمایندگان برای هر کاری از وزرا سوال کنند، چرا که می‌توان از ظرفیت‌های دیگر برای اصلاح امور استفاده کرد، اما به هر حال این حق نمایندگان است که از وزرا یا رئیس‌جمهور سوال کنند و ممکن است راه‌های دیگر به نتیجه نرسیده باشد که نمایندگان مجبور باشند از این ابزار استفاده کنند که اگر این گونه باشد کسی نمی‌تواند مانع کار نمایندگان شود.


وزیر همیشه حاضر!


محمدجواد ظریف از جمله وزرایی است که بارها به مجلس فراخوانده شده است. کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس این بار برای بررسی سوالات 11 نفر از وکلای ملت وزیر امورخارجه را برای حضور در این کمیسیون فراخواند. وزیر خارجه کشورمان هفته بعد برای پاسخگویی به سوالات ایرج ندیمی نماینده لاهیجان، حسینعلی شهریاری نماینده زاهدان، حمید رسایی نماینده تهران، ابراهیم آقامحمدی نماینده خرم‌آباد، علی‌اکبر آقایی نماینده سلماس، فرهاد بشیری نماینده پاکدشت و همچنین پرسش مشترک جواد کریمی‌قدوسی، بهرام بیرانوند، احمد آریایی‌نژاد، ابوالقاسم جراره و حبیب آقاجری نمایندگان مشهد، بروجرد، ملایر، بندرعباس و بندر ماهشهر در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی پارلمان حاضر می‌شود.


ظریف در داووس


محمدجواد ظریف که اکنون در چهل‌وچهارمین نشست مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس به سر می‌برد در مصاحبه با شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان اینچنین گفت: ایران از تلاش‌های واشنگتن برای تحریف تعهدات تهران در توافق هسته‌ای ژنو انتقاد و اعلام کرد که تهران چیزی را برنمی‌چیند. وزیر خارجه کشورمان افزود: کاخ سفید سعی می‌کند این توافق را اساسا برچیدن برنامه هسته‌ای ایران جلوه دهد. این واژه‌ای است که آنها از آن استفاده می‌کنند. وی با اشاره به متن توافق ژنو با عنوان اقدام مشترک تاکید کرد: اگر شما حتی یک کلمه در کل متن توافق پیدا کردید که حتی به واژه منهدم کردن شبیه باشد یا به عنوان منهدم کردن تعریف شود، من اظهارات خود را پس می‌گیرم. وی با متهم کردن دولت آمریکا به ترسیم چهره غیرواقعی از تعهدات ایران بر اساس توافق هسته‌ای موقت بار دیگر تکرار کرد: ما هیچ سانتریفیوژی را از بین نمی‌بریم، هیچ تجهیزاتی را نابود نمی‌کنیم. خیلی ساده، ما بیش از 5درصد غنی‌سازی نمی‌کنیم. وزیر خارجه ایران تصریح کرد: واژگانی که کاخ سفید برای تعریف توافق 6ماهه اتمی استفاده می‌کند با متنی که ایران و کشورهای ۱+۵ بر سر آن توافق کرده‌اند، متفاوت با متن اصلی توافق است. شبکه سی‌ان‌ان در ادامه گفت‌وگو با محمد جواد ظریف به موضوع سوریه اشاره کرد و وزیر خارجه ایران هم از مخالفت گروه‌های مخالف دولت سوریه و حامیان خارجی این گروه‌ها با حضور ایران در کنفرانس ژنو۲ انتقاد کرد. وی بار دیگر بر حمایت جمهوری اسلامی ایران از دولت و ملت سوریه تاکید کرد و افزود: ایران در موقعیتی قرار دارد که می‌بیند خطر بسیار جدی تروریسم، افراطی‌گری و تنش فرقه‌ای در سوریه از خارج تغذیه می‌شود و فضایی بسیار خطرناک در سوریه ایجاد می‌کند. ظریف در ادامه تصریح کرد: تنها راه حل برای پایان دادن به بحران سوریه توافق بین طرف‌های سوری است. وی همچنین در واکنش به اظهارات روز چهارشنبه وزیر خارجه آمریکا درباره ضرورت کناره‌گیری بشار اسد از قدرت و عدم حضور وی در دولت آینده سوریه گفت: چرا به مردم سوریه اجازه نمی‌دهیم خود درباره چگونگی برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه گفت‌وگو کنند؟ چه ضرورتی دارد برخی دستور کاری تعیین و آن را بر مردم سوریه تحمیل کنند؟


نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
مهمترین اخبار - صفحه خبر