رئیس اتحادیه قنادان از برگزاری رویداد سومین روز ملی قناد خبر داد و افزود: برگزاری روز ملی قناد برنامهای برای دلگرمی فعالان این صنف است و در مراسم سومین رویداد این روز ملی از ۱۱ چهره شاخص و فعال این صنف تقدیر خواهد شد.
علی بهرهمند، رئیس اتحادیه قنادان در نشست خبری که به مناسبت سومین سالگرد روز ملی قناد برگزار شد، اظهار کرد: ۲۰ دی ماه هر سال به عنوان روز ملی قناد در تاریخ اصناف ثبت شده و بهانهای برای قدردانی از فعالان این صنعت است.
وی به برنامههای در نظر گرفته شده برای روز ملی قناد اشاره کرد و افزود: چهرههای فعال و پیشکسوت قناد در تمامی استانها با نظر کمیته سیاستگذاری انتخاب و در این مراسم از برخی از آنها تجلیل خواهد شد.همچنین از برخی بانوان فعال در این صنف نیز به همین مناسبت قدردانی خواهد شد.
وی ادامه داد: افرادی که در تولید و تامین مواد اولیه فعال هستند نیز در پنلی که برای این مراسم در نظر گرفته شده شرکت خواهند کرد.
بهرهمند خاطرنشان کرد: بیش از ۶ ماه است که برای این برگزاری مراسم روز ملی قناد برنامهریزی شده است.انتخاب منتخبین سبقه فعالیت آنها در گذشته و حال است و بر اساس نوع و میزان فعالبودن آنها در این صنف مورد تقدیر قرار خواهند گرفت.
وی به تداخل صنفی اشاره کرد و افزود: پیگیریهایی از سوی اتاق اصناف و وزارت صمت به این منظور صورت گرفته که به جایی نرسیده است.برخی نانوایان وارد بحث تولید یا فروش شیرینی شدهاند که تداخل صنفی محسوب میشود.این شیرینی عرضه شده در این واحدها استاندارد تولید پایینی دارند و کارگاههای زیر زمینی بدون نظارت کار تامین شیرینی واحدهای نانوایی را انجام میدهند.
بهرهمند درباره نیروی انسانی ماهر در صنعت قنادی و شیرینی اظهار کرد: اکنون با کمبود نیروی انسانی در این صنف مواجه هستیم و با آموزش صرف موفق به تامین نیروی انسانی نشدهایم.این دغدغه وجود دارد که برای کار سنگین قنادی چه جاذبههایی ایجاد کنیم و چگونه میتوان کارگران را در محیطهای کاری حفظ کرد.
وی به کاهش میزان فروش نیز اشاره کرد و ادامه داد: تورم موجب شده که بخشی از مردم نتوانند شیرینی خریداری کنند و نسبت به سال قبل میزان فروش ۴۰ درصد کمتر شده است.شیرینی جزو سبد غذایی مردم نیست اما توسط خانوارها خریداری میشود و به ویژه در اعیاد و مناسبتها مورد استفاده قرار میگیرد.
وی به صادرات شیرینی نیز اشاره کرد و افزود: یکی از معضلات در این بحث بازار هدف است. باید بازار هدف ایجاد شود و این انتظار وجود دارد که در این مسیر، سازمان توسعه تجارت و وزارت صمت به صادرکنندگان کمک کنند.اما اکنون صادرات شیرینی به صورت چمدانی است.
وی به برنامه حضور در مسابقات تورنتو و بیرمنگام اشاره کرد و افزود: از دولت میخواهیم در پروسه صدور ویزای حضور به شرکتکنندگان در این مسابقات کمک کند.
وی به خرید شکر از سامانه اشاره کرد و افزود: قیمت شکر تا به دست قناد برسد ۴۳ تومان میشود اما در زمینه تامین آرد مشکلی وجود ندارد.
وی به گرانی روغن به عنوان مادهای ضروری در تولید شیرینی اشاره کرد و
افزود: وقتی مواد اولیه گران شود روی قیمت تمامشده محصول از جمله روغن
تاثیر خواهد داشت و به تازهگی ۱۵ تا ۲۰ درصد به قیمت روغن افزوده شده
است.سرمایه هنگفتی توسط یک سرمایهگذار عربستانی تولید روغن خارج شده و یک
ایرانی آن خط تولید را خریداری کرده است که زمینهساز التهاب در بازار روغن
شده است.
رئیس اتحادیه قنادان گفت: حلبهای ۱۶ تا ۲۰ کیلویی در صنف
قنادی مورد استفاده قرار میگیرد که به دلیل بازار سیاه ایجادشده اکنون
قیمت حلب ۱۶ کیلویی روغن از ۷۰۰ هزار تومان به یک میلیون و 400 هزار
تومان افزایش یافته است.
ریاحی، دبیر مراسم روز ملی قناد نیز در ادامه گفت: از سه سال پیش ۲۰ دی ماه در تاریخ اصناف به عنوان روز ملی قناد ثبت شده است.در سال نخست این مراسم تنها در سطح تهران برگزار میشد اما در دو سال بعد در سطح کشوری و برای قدردانی از فعالیت فعالان این صنف برگزار شد.امسال این مراسم ۱۹ دی برگزار میشود و دو پنل برای آن در نظر گرفته شده و از ۱۱ چهره ماندگار این صنف تقدیر خواهد شد.
وی ادامه داد: ۴ سخنرانی کوتاه و یک کنسرت موسیقی برای این مراسم در نظر گرفته شده و تلاش ما این است که از حمایت صنوف و صنایع مرتبط نیز بهره گرفته شود.همچنین ۲ هزار مهمان مرتبط نیز در این برنامه حضور خواهند داشت.
علیمردانی، نایب رئیس اتحادیه قنادان نیز در این نشست، عنوان کرد: صنف قنادان با این رویداد بیشتر مورد توجه قرار گرفتند و بازخورد مناسبی در میان فعالان این صنف پس از برگزاری دو دوره قبلی به وجود آمده که زمینهساز دلگرمی اعضا شده است.