چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳ - January 22 2025
کد خبر: 91736
تاریخ انتشار: 17 شهريور 1403 14:34
رئیس اتاق بازرگانی ایران:

تشکیل سرمایه در ایران روند نزولی دارد

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، با اشاره به رشد منفی مخصوصاً در حوزه صادرات عنوان کرد: تشکیل سرمایه در دهه اخیر روند نزولی داشته، به گونه‌ای که از ۱۷۰ هزار میلیارد تومان در سال ۹۰ به ۹۳ همت در سال ۱۴۰۱ و در سال گذشته به ۷۲ همت رسیده است.
صمد حسن زاده پیش از ظهر امروز ۱۷ شهریورماه در افتتاحیه رویداد سرمایه‌گذاری خارجی در کرمان اظهار کرد: «کرمان آیدکس» یک رویداد بزرگ و ملی بود و در این رویداد به معرفی ظرفیت‌های استان کرمان پرداخته شد.

به گفته وی، چندین سال مشکلاتی در توسعه سرمایه‌گذاری ایجاد شده و فعالان اقتصادی برای حل ابتدایی مسائل خود (تولید، اشتغال، صادرات و ...) با مشکل روبه‌رو هستند.

رئیس اتاق بازرگانی ایران، با اشاره به رشد منفی مخصوصاً در حوزه صادرات عنوان کرد: تشکیل سرمایه در دهه اخیر روند نزولی داشته، به گونه‌ای که از ۱۷۰ هزار میلیارد تومان در سال ۹۰ به ۹۳ همت در سال ۱۴۰۱ و در سال گذشته به ۷۲ همت رسیده است.

به اعتقاد وی، در شان کشور ایران نیست که با وجود ظرفیت‌های بسیار خوبی که در حوزه زیرساخت، معدن و نیروی انسانی با ضریب هوشی بالا دارد، رقم‌های نزولی را تجربه کند.

به گفته حسن زاده، با توجه به بسترهایی که برای جذب سرمایه‌گذاری در کشور وجود دارد اما متاسفانه امکان حضور سرمایه‌گذار خارجی در کشور کمرنگ است.

«تامین امنیت، ثبات اقتصادی کشور و ارتباط و روابط بین‌المللی با همه کشور برای حضور سرمایه‌گذار خارجی نیاز است و انتظار می‌رود رئیس جمهور در این زمینه گام‌های موثری بردارد.» این مطلب بخش دیگری از سخنان حسن زاده در این رویداد بود.

طبق اعلام وی، مهمترین عوامل سرمایه‌گذار براساس گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس در سال ۱۴۰۲ از نمره ۱۰ تقریباً ۵.۷ شده است. براساس همین آمارها شاخص حقوق مالکیت ایران در بین ۱۲۵، در جایگاه ۱۱۳ قرار گرفته است.

رئیس اتاق ایران افزود: در این شرایط و تعرض به حقوق صاحبان سرمایه‌گذاران، سرمایه‌گذاری به سمت دلالی و زودبازده سوق یافته و دیگر کسی رغبتی برای سرمایه‌گذاری طولانی مدت نشان نداده است.

به اعتقاد وی، برای تایید نیازهای اصلی سرمایه‌گذاری و مشارکت خارجی نیاز به استراتژی صنعتی و اقتصادی کشور داریم و باید مشخص شود که در چه رشته‌هایی قصد سرمایه‌گذاری داریم و در چه مسیری حرکت کنیم.

وی فراهم کردن فضای مناسب با بهبود شاخص‌های کسب و کار و روابط سیاسی با همه کشورها و کاهش تنش‌های بین‌المللی برای فراهم کردن روابط اقتصادی را از جمله درخواست‌های فعالان اقتصادی کشور برشمرد.
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
مهمترین اخبار - صفحه خبر