يکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳ - December 22 2024
کد خبر: 91054
تاریخ انتشار: 24 تير 1403 22:02
رئیس هیئت مدیره شرکت فولاد جنوب، گفت: صنعت فولاد جزء معدود بخش‌هایی است که طبق سند چشم‌انداز ۲۰ ساله جمهوری اسلامی در افق ۱۴۰۴ به برنامه خود عمل کرد و تا پایان سال ۱۴۰۴ به ۵۴ میلیون فولاد خواهد رسید؛ اما متاسفانه متناسب با صنعت فولاد سایر بخش‌ها از جمله برق، آب رشد نکرده است.
احمد دنیا نور، اظهار داشت: در حال حاضر که در هفته آخر تیرماه هستیم و دو ماه از فصل تابستان باقی مانده است، تقریبا نزدیک به ۸۰ درصد تولید فولاد خاموش شده است.

به گزارش ایلنا، وی بیان کرد: متاسفانه به دلیل عدم برنامه‌ریزی درست از سوی وزارت نیرو در سال‌های گذشته تولید برق در کشور کاهش پیدا کرده است.

رئیس هیئت مدیره شرکت فولاد جنوب با بیان اینکه متاسفانه به دلیل عدم برنامه‌ریزی درست از سوی وزارت نیرو در ۲۰ سال گذشته ظرفیت تولید برق در کشور کاهش پیدا کرده است، گفت: بی‌توجهی وزارت نیرو به این جهت است که نیروگاه‌های جدید را با سرعت رشد مصرف‌کننده‌ها توسعه نداده است و همچنین نیروگاه‌های قدیمی در زمان مناسب اورهال و تعمیر و نگهداری نشده‌اند؛ این موضوع باعث شده که بهره‌وری آن‌ها به شدت کاهش پیدا کند.

دنیا نور تصریح کرد: این فرایند موجب شده که وزارت نیرو در تولید برق وضعیت ورشکسته‌ای داشته باشد.

وی اضافه کرد: برای صنعت فولاد یک برنامه و چشم انداز ۲۰ ساله ترسیم شده که برای هر بخشی از کشور یک مدل و ظرفیتی تعریف شده است، به عنوان نمونه در صنعت فولاد باید به تولید ۵۴ میلیون تن در سال برسد. همچنین برق باید به ۱۰۰ هزار مگاوات برسد.

رئیس هیئت مدیره شرکت فولاد جنوب اذعان داشت: صنعت فولاد جزء معدود بخش‌هایی است که طبق سند چشم‌انداز ۲۰ ساله جمهوری اسلامی در افق ۱۴۰۴ به برنامه خود عمل کرد و تا پایان سال ۱۴۰۴ به ۵۴ میلیون فولاد خواهد رسید، اما متاسفانه متناسب با صنعت فولاد سایر بخش‌ها از جمله برق، آب رشد نکرده است.

وی در خصوص حمل و نقل نیز، گفت: خوشبختانه در شرایط فعلی در بخش حمل و نقل بحرانی نداریم، اما در آینده نزدیک یعنی تا سال آینده به این نقطه خواهد رسید.

دنیا نور با تاکید بر اینکه این موضوع نشان دهنده فضای فوق العاده خطرناک برای واحد‌های تولیدی فولادی است، افزود: در حال حاضر که در هفته آخر تیرماه قرار داریم هنوز دو ماه از فصل تابستان باقی مانده است تقریبا نزدیک به ۸۰ درصد تولید فولاد امروز خاموش شدند.

وی گفت: مشخص نیست قطعی برق و محدودیت انرژی برای فولادسازان تا چه زمانی تداوم یابد، اما عدد فوق العاده وحشتناک است!

رئیس هیئت مدیره شرکت فولاد جنوب اظهار کرد: در حقیقت اگر تولید سال گذشته را ۳۶ میلیون تن فرض بگیرید، در هر ماه باید نزدیک به ۳ میلیون تن فولاد تولید کنیم، اما زمانی که ۸۰ درصد تولید را از دست داده ایم یعنی ۲.۵ میلیون تن در ماه از بین می‌رود.

این فعال صنعت فولاد بیان کرد که اگر این موضوع حداقل ۲ ماه به طول بیانجامد تولید فولاد ۵ میلیون تن کاهش خواهد داشت.

تنبیه صادرکنندگان توسط دولت

دنیا نور در بخش دیگری از صحبت‌های خود، نرخ بازگشت ارز را یکی دیگر از مشکلات تولیدکنندگان برشمرد و گفت: متاسفانه صادر کننده با نرخ بازار آزاد مواد اولیه خود را خریداری، تعمیر و نگهداری و هزینه انرژی را پرداخت می‌کند و محصول را تولید می‌‎کند، اما از طرف دیگر زمانی که محصولات خود را صادر می‌کند در بازگشت ارز صادراتی به مشکل برمی‌خورند و با نرخ نیمایی که دقیقا ۱۵ درصد زیر قیمت بازار است، مجبور به فروش می‌شود.

وی تصریح کرد: در واقع اگر نرخ دلار امروز ۵۸ هزار تومان است عملا ۴۰ هزار تومان از صادرکننده می‌خرد و این موضوع یعنی تنبیه صادرکنندگان تلقی می‌شود.

رئیس هیئت مدیره شرکت فولاد جنوب بیان کرد: متاسفانه شرکت‌های فولادی نه تنها با معضل انرژی مواجه بوده، بلکه معضل نرخ ارز به دلیل دستورالعمل غلط دولت مواجه است و به همین ترتیب صادرات خود را نیز از دست می‌دهیم.

وی ادامه داد: مجتمع فولاد جنوب در سال ۸۰ آغاز به کار کرده و در حال حاضر با ۲۳۰ پرسنل در استان هرمزگان ۲۰۰ هزار شمش فولادی تولید می‌کند، اما متاسفانه به دلیل محدودیت‌های انرژی مجتمع فولاد جنوب نیز ساعتی در روز با خاموشی مواجه است که به همین سبب تاکنون ۳۰ درصد از تولیدات خود را از دست داده است.
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
مهمترین اخبار - صفحه خبر