جمعه ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - May 03 2024
کد خبر: 87777
تاریخ انتشار: 09 آبان 1402 09:39
بازار خودرو در میانه پاییز رصد شد

قیمت خودرو در مسیر کاهش یا افزایش؟

کارشناسان معتقدند در صورت رشد دلار به علت اتفاقات منطقه‌ای، ممکن است قیمت خودروهای موجود در بازار نیز افزایش یابد. همچنین بالاتر رفتن قیمت کارخانه‌ای برخی خودروهای داخلی و عرضه جدید خودروهایی مثل تارا اتومات جدید و شاهین اتومات هم در صعودی شدن قیمت‌ها موثر خواهند بود.

به گزارش راه امروز: بازار خودرو در دهه اول آبان‌ماه روند بدون التهاب مهرماه را سپری می‌کند. در این روزها، شاهد نوسان اندکی در بازار ارز بودیم و این اتفاق نشان‌دهنده آمادگی بازار برای تغییر (کاهش یا افزایش) است. اما در حال حاضر بازار خودرو روزهای آرامی را پشت سر می‌گذارد. البته روزهای پایانی هفته اول آبان با شدت‌ گرفتن تشنج در منطقه خاورمیانه، نرخ ارز، رشد ۳ درصدی را تجربه کرد. به همین دلیل برخی معاملات خودرویی در روزهای پایانی هفته گذشته قیمت‌های بالاتری داشتند.

کارشناسان معتقدند در صورت رشد دلار به علت اتفاقات منطقه‌ای، ممکن است قیمت خودروهای موجود در بازار نیز افزایش یابد. همچنین بالاتر رفتن قیمت کارخانه‌ای برخی خودروهای داخلی و عرضه جدید خودروهایی مثل تارا اتومات جدید و شاهین اتومات هم در صعودی شدن قیمت‌ها موثر خواهند بود. البته اگر نرخ ارز به منطقه حمایتی خود بازگردد، احتمالا باز هم شاهد ریزش در بازار خودرو خواهیم بود. در همین حال، روز گذشته سازمان امور مالیاتی به مالکان خودروهای لوکس بالای سه میلیارد تومان اولتیماتوم داد که تا پایان بهمن برای پرداخت مالیات مهلت دارند.

   بازار خودرو در آبان‌ماه

   بازار خودرو در هفته اول آبان‌ماه، تقریبا با ثبات طی شد. تعداد معاملات تقریبا نه کاهش یافت و نه افزایش. قیمت خودروهای کارکرده نیز بدون تغییر بود. البته خودروهای کارکرده وارداتی کمی افت قیمت را تجربه کردند و به علت نبود خریدار، با ثمنی کمتر از هفته پایانی مهرماه معامله شدند. اما برخی از تحلیل‌های خبری نشان از این دارد که قیمت خودرو روز گذشته وضعیت پرنوسانی را پشت سر گذاشته است. به‌طوریکه برخی محصولات افت چند ده میلیونی و برخی دیگر، افزایش قیمت را تجربه کردند؛ البته خودروهایی نیز بدون تغییر نرخ نسبت به روز گذشته در حال معامله هستند. البته روند کلی بازار یکسان نیست. در هر دو بازار خودروهای داخلی و مونتاژی، در حالی که برخی محصولات تا چند ده میلیون رشد قیمت داشته‌اند، تعدادی از مدل در مدار ثبات یا کاهش نرخ قرار گرفته‌اند. در این میان چانگان CS35 تیپ ۳، خودروی وارداتی سایپا، که روز گذشته بک میلیارد و ۴۸۵ میلیون تومان قیمت داشت، با نرخ یک میلیارد و ۵۳۰ میلیون تومان به معامله گذاشته شد تا در کمتر از ۲۴ ساعت رشد ۴۵ میلیون تومانی را به ثبت برساند. با بالا رفتن تنش‌ها میان حماس و اسراییل، نرخ دلار در ابتدای هفته دوباره از کانال 52 هزار تومان عبور کرد و همین افزایش نرخ دلار، سایر بازارهای داخلی از جمله بازار خودرو را هم با صعودهای چند درصدی مواجه ساخت؛ اما روز گذشته، نرخ دلار دوباره کاهش داشت و تا نزدیکی 51 هزار تومان پایین آمد. انتظار می‌رفت که همین امر، دلیلی بر کاهش قیمت در بازار خودرو باشد که تعدادی از محصولات نشان دادند به‌رغم تبعیت از روند افزایشی نرخ دلار، در شیب نزولی ارز، آن را همراهی نمی‌کنند.


   قیمت خودروهای داخلی و مونتاژی

به گزارش تجارت نیوز، قیمت خودروهای داخلی، نوسانات ریز و درشتی دارد. کوییک دنده‌ای R از هاچ‌بک‌های اقتصادی شرکت سایپا محسوب می‌شود که طی هفته‌های گذشته نوسانات جزئی داشت و در محدوده 350 میلیون تومان معامله شد. اما روز گذشته تغییری نداشته و روی کانال 355 میلیون تومان معامله شد.  شاهین G از سدان‌های لوکس سایپا به شمار می‌رود که از چند روز گذشته تغییری نداشت، دیروز پنج میلیون تومان گران‌تر شده و با قیمت 585 میلیون تومان به فروش رسید. پژو 206 تیپ 2 که ارزان‌ترین هاچ‌بک ایران خودرو به شمار می‌رود، طی هفته‌‎های گذشته تغییری نداشت؛ اما دیروز همانند شاهین حدود پنج میلیون تومان بالا رفت و با قیمت 485 میلیون تومان خرید و فروش شد. دنا پلاس 6 دنده توربوشارژ که طی روزهای گذشته حدود چند میلیون تومان گران‌تر شده بود، دو میلیون تومان پایین آمد و به نرخ 741 میلیون تومان رسید. قیمت خودروهای مونتاژی نیز همانند داخلی‌های بازار، روند یکسانی ندارد.

ام‌وی‌ام X22 دنده‌ای اسپرت لاکچری ارزان‌ترین کراس‌اوور مونتاژی در بازار محسوب می‌شود که هفته گذشته با نوسانات محدودی روبرو بود و در محدوده 710 میلیون تومان معامله می‌شد؛ اما این کراس‌اوور چینی روز گذشته 10 میلیون تومان گران‌تر شده و پنج میلیون تومان دیگر بالا رفت و به نرخ 725 میلیون تومان رسید. جک J4 آپشنال یکی از ارزان‌ترین خودروهای مونتاژی بازار به شمار می‌رود که تغییری نسبت به هفته گذشته ندارد 10 میلیون تومان ارزان‌تر شده بود، دیروز همان افت قیمت را جبران کرد و دوباره به نرخ 740 میلیون تومان بازگشت. بسترن B30 با مدل 1400 از ماه‌های گذشته افت چند صد میلیونی داشته که امروز نیز 20 میلیون تومان دیگر پایین آمده و با قیمت 940 میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.

فیدلیتی پرایم 7 نفره با مدل 1401 اما برخلاف خودروی بسترن، با افزایش 20 میلیون تومانی نسبت به روز گذشته، وارد کانال یک میلیارد و 500 میلیون تومان شده است. در حال حاضر موثرترین عامل تغییرات قیمت خودرو در بازار فعلی، نرخ دلار در بازار آزاد محسوب می‌شود؛ اما همانطور که پیش‌بینی می‌شد، دولت توانست نرخ دلار را در روز گذشته کنترل کرده و کاهش دهد. بنابراین در صورتی که دولت در روزهای آینده نیز توانایی کنترل دلار را داشته باشد، قیمت خودرو در ثبات و رکود به روند خود ادامه خواهد داد.

  
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
مهمترین اخبار - صفحه خبر