جمعه ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - May 03 2024
کد خبر: 86043
تاریخ انتشار: 31 تير 1402 14:43
عشقی درباره وضعیت بازار سرمایه چه گفت؟

ریزش ۳۳ هزار واحدی بورس

شاخص کل بورس امروز با ۳۳ هزار و ۲۸۰ واحد کاهش تا رقم یک میلیون و ۹۸۳ هزار واحد سقوط کرد. شاخص کل با معیار هم وزن نیز با کاهشی ۱۲ هزار و ۶۰۷ واحدی تا رقم ۶۹۹ هزار و ۹۳۵ واحد سقوط کرد.
شاخص کل بورس که در روز چهارشنبه دوباره توانسته بود وارد کانال دو میلیون واحد شود طی معاملات امروز با ریزشی بیش از ۳۳ هزار واحدی مجدد کانال مذکور را از دست داد.

به گزارش ایسنا، شاخص کل بورس امروز با ۳۳ هزار و ۲۸۰ واحد کاهش تا رقم یک میلیون و ۹۸۳ هزار واحد سقوط کرد. شاخص کل با معیار هم وزن نیز با کاهشی ۱۲ هزار و ۶۰۷ واحدی تا رقم ۶۹۹ هزار و ۹۳۵ واحد سقوط کرد. در این بازار ۳۲۸ هزار معامله به ارزشی ۴۰ هزار و ۲۲۶ میلیارد ریال انجام شد.

طی معاملات امروز ۸۵ درصد نماد‌های بورسی منفی بودند که از میان آن‌ها سرمایه گذاری تامین اجتماعی، صنایع پتروشیمی خلیج فارس و سرمایه گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین نسبت به سایر نماد‌ها بیشترین تاثیر منفی را روی بورس گذاشتند. در آن سوی بازار سرمایه شاخص کل فرابورس هم با ۳۰۶ واحد کاهش تا رقم ۲۶ هزار و ۳۵۰ واحد نزول کرد.

معامله‌گران این بازار ۲۲۳ هزار معامله به ارزش ۲۸ هزار و ۵۱۷ میلیارد ریال انجام دادند. ۸۱ درصد از نماد‌های بورسی منفی بودند که از میان آن‌ها سرمایه‌گذاری مالی سپهر صادرات، سرمایه گذاری صبا تامین و پلیمر آریاساسول نسبت به سایر نماد‌ها بیشترین تاثیر منفی را روی فرابورس گذاشتند.

توضیحات عشقی درباره وضعیت بازار سرمایه

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه به هیچ وجه دنبال رانت برای یک صنعت خاص نیستیم، درباره وضعیت بورس توضیحاتی ارائه کرد.

مجید عشقی گفت: بورس تا اواسط اردیبهشت ماه وضعیت نسبتا مناسبی داشت، اما متاسفانه توالی چند تصمیم که از نظر ما بدون در نظر گرفتن وضعیت شرکت‌ها و روند قیمت‌های جهانی چه در حوزه گاز، چه محصولات پتروشیمی، فلزات و سایر محصولات گرفته شد، به ضرر صنعت بود و اثرات منفی بر سودآوری شرکت‌ها داشت.

به گزارش فارس، وی ادامه داد: از یک سو نحوه ابلاغ این مصوبات و از سوی دیگر مصادف شدن آن با اعلام برخی تغییرات در شرایط سودآوری شرکت‌های پالایشی موجب شد، بازار با یک جو روانی منفی روبه‌رو شود و متاسفانه اعتماد سرمایه‌گذاران لطمه دید.

عشقی افزود: در جلسه کمیسیون اقتصادی خوشبختانه مباحث خوبی مطرح و مقرر شد، هماهنگی‌هایی صورت گیرد تا پیشنهادات اصلاحی برای اینکه این تصمیم اصلاح شود و قیمت‌گذاری‌ها، متناسب با شرایط قیمت‌های جهانی انجام شود، ارائه گردد.

عشقی افزود: ما به هیچ وجه به دنبال رانت برای یک صنعت خاص نیستیم، قطعا این به ضرر کشور است، اما تعیین فرمول مناسب برای صنایع در بلندمدت هم به سرمایه‌گذاری بیشتر منجر می‌شود و هم اطمینان سرمایه‌گذاران را در پی خواهد داشت، ان‌شاءالله این موضوع را از سوی مجلس و دولت پیگیری می‌کنیم تا به نتیجه برسیم.

وی در پاسخ به این پرسش که چه زمانی وضعیت بورس مناسب می‌شود؟، بیان کرد: به نظر می‌رسد با توجه به گزارشات ۳ ماهه‌ای که منتشر می‌شود، از این پس نگرانی خیلی جدی نداریم، امیدواریم پیگیری ما زودتر جواب دهد و بتوانیم به جمع‌بندی برسیم، اما از آنجا که تصمیم یک نفر نیست و باید مراحلی طی شود، نمی‌توان برای آن زمان تعیین کرد.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در پاسخ به این پرسش که پیشنهادات شما برای حمایت از بورس در لایحه برنامه هفتم چیست؟ گفت: ما همواره گفتیم که بازار سرمایه حمایت لازم ندارد، اگر مفاد برنامه هفتم به گونه‌ای باشد که جایگاه بازار سرمایه برای تامین مالی بخش واقعی اقتصاد درست دیده شود، همین کافی است.

عشقی تصریح کرد: بازار سرمایه می‌تواند به جای اینکه به حمایت نیاز داشته باشد، به تامین مالی شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی کمک کند؛ نیازمند این هستیم که برخی ساختار‌ها در برنامه هفتم دیده شود که پیشنهادات ارائه شده و در حال پیگیری هستیم تا این پیشنهادات تصویب شود.
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
مهمترین اخبار - صفحه خبر