سه‌شنبه ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - May 14 2024
کد خبر: 73190
تاریخ انتشار: 02 دی 1400 21:35
افزایش قیمت کالا و خدمات مورد نیاز خانوارها ایرانی در ماه گذشته به طور متوسط بیش از ۳۵ درصد بوده است.
راه امروز: تورم آذرماه روند کاهشی به خود گرفت. بنا بر آمارها، نرخ تورم آذر امسال با یک واحد درصد کاهش به 43.4 درصد رسید تا بتوان نسبت به برنامه دولت برای کاهش تورم امیدوار بود.  رویکرد پولی نشدن کسری بودجه و خط قرمز مسئولان برای دست اندازی به منابع پرقدرت بانک مرکزی از یک سو و قاعده گذاری جدید برای بانک‌ها و تشدید نظارت برای کاهش خلق پول موجب شده، با وجود انتظارات تورمی در جامعه شاهد کاهشی شدن نرخ تورم میانگین سالانه، تورم نقطه‌ای و ماهانه باشیم.

روند افزایش تورم تا شهریورماه سال جاری با رکورد ۴۵.۸ درصد تورم سالانه در چند سال گذشته همراه بود اما از مهرماه روند افزایشی متوقف شده است. این در حالی است که تازه‌ترین آمار مرکز آمار ایران از وضعیت تورم در آذرماه نشان می‌دهد که تورم سالانه به ۴۳.۴ درصد رسیده که در مقایسه با آبان یک درصد کاهش دارد. همچنین تورم نقطه به نقطه کاهش نیم درصدی داشته است و خانوارهای ایرانی به طور میانگین ۳۵.۲ درصد بیشتر از آذرماه پارسال برای خرید کالا و خدمات خود هزینه کرده‌اند. تورم ماهانه نیز در دوره مورد بررسی به ۱.۷ درصد رسیده که نسبت به ماه قبل ۰.۸ کاهش داشت.

جزئیات تورم در کالا و خدمات مصرفی مردم نشان می‌دهد که افزایش قیمت خوراکی ها به طور متوسط ۴۰.۱ درصد بوده است.

در ماه گذشته بالاترین افزایش هزینه مربوط هتل و رستوران با ۶۰ درصد بوده است و بعد از آن گروه شکر، مربا، عسل، شکلات و شیرینی با ۵۸.۳ درصد قرار دارد. در سایر اقلام نیز ماهی‌ها و صدفداران   ۵۷.۵ درصد و  شیر، پنیر و تخم مرغ، ۵۵.۱ درصد  نسبت به پارسال گران شده‌اند.

افزایش قیمت در برخی گروه‌های دیگر شامل رشد ۴۸.۸ درصدی مسکن، آب، برق و گاز، سبزیجات ۴۹.۸ درصد، میوه و خشکبار ۴۳.۴ درصد و خوراکی‌ها ۴۰.۱ درصد ثبت شده است. بالاترین میزان تورم سالانه نیز به گروه روغن‌ها و چربی‌ها با ۸۵.۹ درصد و همچنین شیر، پنیر و تخم مرغ با ۷۱.۴ درصد اختصاص دارد.

در ماه‌های گذشته تورم ماهانه کالاها بیش از 3 درصد افزایش داشت که بررسی جزئیات اقلام خوراکی و خدمات نشان می‌دهد روند گرانی قیمت کالا در آذرماه کند شده و حتی در برخی اقلام رشد منفی مشاهده می‌شود.

تورم گوشت قرمز و ماکیان 0.2 درصد و میوه و خشکبار 1.1 منفی بوده‌ است. گروه شیر، پنیر و تخم مرغ تقریبا ثبات قیمت را تجربه کرد. بالاترین میزان تورم در بخش خوراکی‌ها مربوط به محصولات طبقه بندی نشده، که 5.5 درصد رشد یافت و پس از آن سبزیجات و حبوبات 3.5 درصد نسبت به آبان ماه گران شد.

در بخش غیرخوراکی‌ها نیز دخانیات با 3.9 درصد و پوشاک و کفش با 3.1 درصد افزایش قیمت نسبت به ماه قبل روبرو شدند. مسکن و اجاره نیز به ترتیب رشد 1 درصدی و 0.9 درصدی را تجربه کردند.


نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
مهمترین اخبار - صفحه خبر