يکشنبه ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - May 12 2024
کد خبر: 70258
تاریخ انتشار: 08 مهر 1400 14:53
ممنوعيت واردات لوازم خانگي اما موجي از واكنش ها را نيز در فضاي مجازي به همراه داشت. برخي اين تصميم را به نفع انحصارگران داخلي و به ضرر مصرف كنندگان و توليدكنندگان بخش خصوصي دانستند. برخي هم عنوان كردند ورود لوازم خانگي ممنوع بوده و اين تصميم جديدي نيست.

به گزارش راه امروز: در پی درخواست جمعی از شرکت‌ها و کارخانجات تولید کنندگان لوازم خانگی از مقام معظم رهبری، مبنی بر مخالفت با ورود محصول نهایی لوازم خانگی، ایشان به رئیس جمهور دستور دادند از واردات لوازم خانگی جلوگیری شود.

 تولیدکنندگان در این نامه تاکید کردند در حال حاضر تولید لوازم خانگی از نظر کمی و کیفی، پاسخگوی نیاز داخلی است.

در نامه‌ مقام معظم رهبری به رئیس جمهور آمده: «این موضوع بسیار مهمی است. اگر این خبر (گشایش واردات از دو شرکت کره جنوبی) راست باشد به معنی شکستن کمر شرکت‌های لوازم خانگی داخلی است که توانسته‌اند قدری روی پا بایستند. جدا جلوی این مشکل را سد فرمایید.»

بنابراین غلامحسین اسماعیلی، رئیس دفتر رئیس جمهور به وزرای صمت و اقتصاد اعلام کرده که بر اساس نامه دفتر مقام معظم رهبری باید از واردات جلوگیری شود.

اظهار و ترخیص لوازم خانگی ممنوع 
در پی صدور این دستور، معاون امور گمرکی نیز به کلیه گمرکات اجرایی کشور اعلام کرد با توجه به اینکه انجام هرگونه تشریفات گمرکی و ترخیص کالا منوط به اظهار کالا به گمرک است و اظهار کالا نیاز به مجوز ثبت سفارش وزارت صنعت، معدن و تجارت دارد، چنانچه ثبت سفارش برای اقلام و لوازم خانگی صادر نشده باشد، امکان اظهار و کالا و ترخیص آن وجود نخواهد داشت. 

البته با توجه به اینکه لوازم خانگی جزو اقلام ممنوع الورود گروه ۴ است و در حال حاضر ثبت سفارش برای این اقلام صورت نمی‌گیرد،  امکان اظهار، انجام تشریفات گمرکی و ترخیص کالا نیز برای این کالاها امکان پذیر نخواهد بود.  گمرك در بخشنامه خود تاكيد كرده كه اگر لوازم خانگی در گمرک ها موجود است و صاحبان کالا  در صدد اخذ مجوز ورود یا اظهار آن به گمرک هستند، از اظهار و ترخیص آن جلوگیری و این موضوع به سرعت به مراجع نظارتی ذیربط منعکس شود. 

 دو سال پیش و با تشدید تحریم‌های آمریکا دو شرکت کره‌ای ال جی و سامسونگ که در صنعت لوازم خانگی سرمایه گذاری کرده بودند، ایران را ترک کردند. در حال حاضر برند این دو شرکت در ایران به جی پلاس و سام تغییر کرده و قطعات آنها از کشورهای دیگری به جز کره به ایران وارد می‌شود. بنابراین کالاهای برند ال جی و سامسونگ موجود در بازار به صورت قاچاق وارد می‌شوند و گارانتی ندارند.  اما میانه شهریور ماه دوباره بحث واردات لوازم خانگی کره‌ای ال جی و سامسونگ به جای بدهی‌های کره به ایران در رسانه‌های مختلف مطرح شد که در نهایت وزارت صمت تاکید کرد که در این زمینه برنامه‌ای ندارد.

لوازم خانگي خارجي از سطح بازار جمع آوري شد!

با اين حال بررسي ها ما نشان مي دهد، كه خبر ممنوعيت واردات لوازم خانگي بر اين بازار نير اثر منفي گذاشته است؛ به طوريكه برخي از فروشندگان لوازم خانگي، اقدام به جمع آوري برندهاي خارجي خود از بازار كرده اند، تا به قيمت بالاتري به فروش برسانند. 

موجي از واكنش ها

ممنوعيت واردات لوازم خانگي اما موجي از واكنش ها را نيز در فضاي مجازي به همراه داشت. برخي اين تصميم را به نفع انحصارگران داخلي و به ضرر مصرف كنندگان و توليدكنندگان بخش خصوصي دانستند. برخي هم عنوان كردند ورود لوازم خانگي ممنوع بوده و اين تصميم جديدي نيست.

علی احمدنیا كاربر ديگري در توئيتر نوشت: مافیای لوازم خانگی داخلی ( #اسنوا و #امرسان) به بهانه حمایت از تولیدملی جلوی هر گونه رقابت رامی‌گیرد حالا تا هزارتومن دلار گرون میشه به فروشندگان خودشان در بازار خبر از گران شدن کالا به دلیل گرانی دلار می‌دهند. اگر قرار باشدکالای درجه چندم شما با نرخ دلار گران شود چه تولید داخلیه؟

محمد كشوري هم نوشت: «‏بسیاری از صاحبان کارخانجات لوازم خانگی ایرانی، که به رهبری نامه می‌زنن که واردات لوازم خانگی کره‌ای کمر ما رو می‌شکنه، خانواده خودشون یا ساکن خارج از کشورن یا ساکن خانه‌های چند‌ده میلیاردی پرشده با انواع لوازم لوکس خارجی.»

كاربر ديگري هم نوشت: «سود ممنوعیت واردات لوازم خانگی از کره برای چه کسانی است ؛ ورود کالای کره‌ای رو ممنوع می‌کنند. اما تولیدکننده داخلی، قطعات اساسی رو باید وارد کنه. از اروپا و امریکا که نمیشه. خب از کجا؟ بله از چین! کی وارد میکنه؟ شرکت‌های رانتی و خودی. کی ضرر میکنه؟ مصرف کننده و صنعتگر بخش خصوصی. کی سود اصلی رو می‌کنه؟ وارد کننده‌ها، قاچاقچی‌ها!»


در ادامه توئيت برخي از كاربران در واكنش به خبر ممنوعيت واردات لوازم خانگي آورده شده است:


















نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
مهمترین اخبار - صفحه خبر