جمعه ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - May 17 2024
کد خبر: 67852
تاریخ انتشار: 26 تير 1400 07:07
معاون فنی گمرک با اعلام افت ۶۹ درصدی واردات برنج از ابتدای سال تا پانزدهم تیرماه نسبت به مدت مشابه سال قبل، نسبت به کمبود و گرانی برنج در ماه های آتی هشدار داد و در نامه ای به صمت با اشاره به امتناع واردکنندکان از ورود محموله های برنج خریداری شده به دلیل نگرانی از عدم امکان ترخیص و رسوب محصول، خواهان بازنگری در مصوبه ممنوعیت واردات فصلی برنج که از ابتدای مرداد تا پایان آبانماه، اعمال می‌شود، شد.
                                  از ممنوعیت واردات برنج تا شرط ترخیص
به گزارش راه امروز:  از مرداد ماه سال جاری ممنوعیت واردات در دستور کار قرار خواهد گرفت. براساس اعلام عباس قبادی معاون بازرگانی داخلی وزارت صمت، به دستگاه های مربوط از جمله گمرک، تاکید شده که ممنوعیت واردات برنج در سالجاری از ابتدای مرداد تا پایان آبان ماه، اعمال می‌شود. البته انجمن واردکنندگان برنج مخالف اعمال چنین ممنوعیتی هستند. با این حال ستاد تنظیم بازار به منظور حمایت از مصرف کننده،شرایطی را در نظر گرفته که براساس آن،  امکان ترخیص برای محموله‌های وارداتی برنج که تا قبل از ۳۱ تیرماه به بنادر رسیده و دارای اعلامیه ورود و یا قبض انبار می باشند به شرط این‌که ثبت سفارش داشته باشند، فراهم شود.از این رو، در بازه زمانی ۴ ماهه  ممنوعیت فصلی واردات برنج، آن بخشی که قبل از اعمال ممنوعیت، دارای اعلامیه ورود بوده و یا قبض انبار شده باشد، امکان ترخیص دارد.

هشدار گمرک به صمت درباه افت واردات برنج
اعمال ممنوعیت فصلی واردات برنج هشدار گمرک را در پی داشت. به طوریکه مهرداد جمال ارونقی در نامه ای به عباس قبادی معاون بازرگانی داخلی وزارت صمت خواهان بازنگری در تاریخ ممنوعیت فصلی  برنج جهت جلوگیری از کمبود یا افزایش قیمت برنج در ماه های آتی شده است. 
 
ارونقی با اشاره به موضوع ممنوعیت فصلی برنج وارداتی از ابتدای مردادماه تا پایان آبانماه سالجاری و اجازۀ ترخیص آن بخش از محموله های برنج وارداتی که تا قبل از ٣١ تیرماه سالجاری وارد بنادر و گمرکات کشور  شده اند، عنوان کرده که  از یکم فروردین ماه ۱۴۰۰ تا پانزدهم  تیرماه تا  ۱۴۰۰ صرفا ۸۶ هزار و۳۶۷ تن برنج وارداتی به ارزش ۷۸ میلیون و۱۴۰هزار و ۹۰۳ میلیون دلار از گمرکات کشور ترخیص شده  است. این در حالی است که واردات برنج در همین بازه زمانی در سال قبل، برابر با ۲۷۷هزار و۶۹۱ تن به ارزش ۲۴۹میلیون و ۷۱۰ هزار و ۵۳۸ بوده که  هم لحاظ وزنی و هم ارزشی افت ۶۹ درصدی را تجربه کرده است.  

موجودی برنج فقط ۳۷ هزارتن!
همچنین براساس اعلام معاون فنی گمرک و مطابق آمار ارائه شده، درحال حاضر میزان برنج وارداتی موجود در بنادر و گمرکات کشور معادل ۳۷هزار و ۱۴۷تن است که صرفاً یک فروند شناور حاوی۱۵ هزار و۱۱۰ تن برنج وارداتی درحال تخلیه این کالا در بندر چابهار بوده و از ٢٦ فروند کشتی منتظر در لنگرگاه، هیچکدام حاوی برنج نیستند. 

امتناع واردکنندگان از ورود برنج های خریداری شده
ارونقی همچنین یادآور شده که اطلاعات دریافتی حاکی است که  حدود ۸ تا ۱۰ کشتی در حال بارگیری برنج از کشورهای مختلف جهت حمل به کشور بوده، اما زمان حرکت آنها به نحوی است که تا قبل از ۳۱ تیرماه احتمالا فقط یک کشتی به بندر می‌رسد و زمان ورود مابقی کشتی ها بعد از این تاریخ یعنی در زمان اعمال ممنوعیت خواهد بود. از این رو، مطابق تصمیم اتخاذ شده و ابلاغی به گمرک، وقتی  کشتی‌ها بعد از ۳۱ تیرماه به بندر رسیده و تاریخ اعلامیه ورود و یا قبض انبار آنها بعد از این تاریخ باشد دیگر مشمول شرایط ترخیص نخواهند شد. بنابراین این برنج‌ها به مدت حداقل ۴ ماه در گمرک و بنادر دپو شده و امکان اظهار و ترخیص نخواهند داشت.  در چنین شرایطی صاحبان کالا ترجیح می‌دهند که به دلیل عدم ترخیص و رسوب محصول از حمل و ورود محموله های خریداری شده خودداری کرده و برنج وارد نکنند.

ممنوعیت فصلی واردات برنج مورد بازنگری قرار گیرد
معاون فنی گمرک همچنین در نامه خود خطاب به قبادی تاکید کرده که با توجه به مراتب معنونه و خشکسالی سالجاری، به نظر می رسد،  تصمیم ابلاغ شده جهت جلوگیری از هرگونه تبعات کمبود برنج یا افزایش قیمت برنج در ماه های آتی، نیاز به بررسی مجدد و بازنگری فوری دارد. از این رو،در صورت صلاحدید دستور فرمایند موضوع، مورد دقت و بررسی بیشتری قرار گیرد.  
.

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
مهمترین اخبار - صفحه خبر