جمعه ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - May 17 2024
کد خبر: 59786
تاریخ انتشار: 19 آذر 1399 00:32
معاون فنی گمرک: مقصر رسوب کالاها، گمرک نیست

قاچاق از مبادی رسمی حجم بالایی ندارد

معاون فنی و امورگمرکی گمرک ایران گفت: قاچاق از مبادی رسمی حجم زیادي ندارد بلکه از طریق کوله بری، لنج و سایر موارد که از طریق مبادی غیر رسمی هستند انجام می شود.
به گزارش راه امروز:  معاون فنی گمرک با حضور در استودیو پخش خبر 21 سه شنبه شب شبکه یک سیما درباره واردات قاچاق پرده به کشور افزود: از ابتدای امسال 18900 تن پارچه از گمرکات کشور اجازه ترخیص گرفتند.  وی افزود: ما باعنوان پارچه پرده ای، ردیف تعرفه ای نداریم و همچنین ممنوعیت درباره ترخیص و اظهار با عنوان پارچه پرده ای نداریم.  مهرداد جمال ارونقی گفت: پارچه با ثبت سفارش و اجازه اظهار از گمرک با ارز نیمایی وارد می شود. وی با بیان اینکه پارچه جزو گروه کالایی دو است و امکان ورود نامحدود برای واردات پارچه وجود ندارد افزود: در وزارت صمت ثبت سفارش و در گمرک تشریفات آن انجام می شود و بعد نسبت به ترخیص آن اقدام می کنند.

معاون فنی و امورگمرکی گمرک، درباره اظهارات کالاهایی که از گمرک وارد می شود افزود: ممکن است برخی از اینها بد اظهاری یا کم اظهاری داشته باشند و از مصادیق قاچاق هم باشد البته در صورت تخلف با آنها برخورد می شود.


این گفت وگو را در لینک زبر دنبال کنید

قاچاق از مبادی رسمی حجم چندانی ندارد

وی ادامه داد: بعد از ثبت سفارش یک کد یا ردیف تعرفه به ما اعلام و کالا به گمرک اظهار می شود و وظیفه گمرک مطابقت دادن کالای ثبت سفارش شده و دارای مجوز ورود است که با تشریفات گمرکی شروع می شود. ولی تشخیص جنس پارچه با ما نیست و مراجع ذیصلاح مانند آزمایشگاه و استاندارد نسبت به کالاهایی که نیاز به استاندارد اجباری دارند اظهار نظر می کنند و گمرک بر این اساس ردیف تعرفه ، مجوز ورود و ارزش کالا را بررسي می کند و اجازه ترخیص می دهد و حقوق ورودی را اخذ می کند تا اجازه ترخیص قطعی کالا صادر شود.

معاون فنی و امورگمرکی گمرک ایران گفت: کنترل در گمرک با استفاده از 7 فیلتر است که موارد قاچاق در آن بررسي می شود البته کم اظهاری، بد اظهاری و کم کردن ارزش کالا اتفاق می افتد. ارونقی همچنین  افزود: در مناطق آزاد هم گمرک حضور دارد و مقررات مربوط در آنجا اعمال و اجازه ترخیص کالا با رعایت مقررات صادر می شود.

او درباره اقدامات گمرک در صنعت نساجی و پوشاک گفت: در پارچه رو مبلی، برخی ردیف تعرفه ها ممنوع اعلام شد و بقیه در جهت رقابت تولید کننده داخلی اقدامات لازم انجام شده و در صورت تصویب درکمیسیون ماده یک برای سال بعد اجرایی خواهد شد.

وی ادامه داد: در گمرک هر نوع پارچه دارای شناسه است و براساس آن سنجیده و ارزش کالا محاسبه می شود.  ارونقی گفت: در موضوع پارچه تمامی ردیف تعرفه ها رو در مسیر قرمز قرار دادیم یعنی اول بازرسی می شود و براساس بازرسی ها، ارزیابی انجام و مجوزهای قانونی از سازمان های مختلف گرفته و بعد از اخذ حقوق ورودی، اجازه ترخیص کالا داده می شود.

 دیواری کوتاه‌تر از گمرک پیدا نمی‌کنند

معاون فنی گمرک همچنن در مصاحبه با رادیو گفت‌وگو در اظهاراتی عنوان کرد که سایر سازمان‌ها کم‌کاری خود را به گردن گمرک می‌اندازند، درصورتیکه اگر مجوزها و ثبت سفارش حذف شوند، کل فرآیند و تشریفات گمرک بیشتر از یکی دو روز طول نمی‌کشد.   ارونقی، معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران با برنامه «گفتگوی اقتصادی» درباره ترخیص کالا مصاحبه تلفنی کرد.

وی کاهش واردات و رسوب کالاها در گمرک را از دلایل کمبود کالاهای اساسی مانند روغن در بازار عنوان کرد و گفت: به جز گندم و ذرت که نسبت به سال قبل افزایش واردات داشتیم، اما درمورد بقیه کالاهای اساسی با تصمیمات وزارت صمت، شاهد کاهش واردات هستیم که این موضوع و همچنین عدم ترخیص کالا از گمرگ باعث کمبود کالا می شود.

جمال ارونقی آمار حجم کالاهای مانده در گمرک را اینطور اعلام کرد: در حال حاضر 5.5 میلیون تن کالای اساسی در گمرکات و بنادر دپو شده و 106 هزار کانتینر نیز در گمرکات و بنادر کشور داریم. برآوردهای میدانی گمرک نیز نشان می دهد که بیش از 80 درصد این کالاها مرتبط با بخش تولید هستند.

معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران با بیان اینکه بیش از 31 هزار دستگاه کانتینر حاوی کالاهای اساسی مانند برنج و سایر اقلام غیراساسی در بنادر و گمرکات کشور وجود دارد گفت: صاحبان کالا باید نسبت به اظهار کالای خود اقدام و بعد از انجام تشریفات گمرکی کالای خود را ترخیص کنند.

این مقام مسئول به دو مشکل عمده برای ترخیص کالاهای اساسی اشاره و بیان کرد: اولین مشکل این است که تأمین و انتقال ارز توسط بانک مرکزی اتفاق نیفتاده و دومین مشکل هم خود کالاهای اساسی اند که با اعتبار صاحب کالا خریداری شده و به گمرک و بنادر کشور رسیده اما هنوز ارز آن ها تأمین نشده است.

جمال ارونقی ادامه داد: کالاهای غیراساسی اول باید ثبت سفارش شوند و بر اساس مصوبه هیئت وزیران هم از تاریخ 22/1/97 منشأ ثبت سفارشها توسط بانک مرکزی حتما باید تأیید شود که همین تعیین تکلیف ممکن است مدتها طول بکشد.

وی در پاسخ به این سوال که چرا پنجره واحد تجاری فرامرزی بسته شده گفت: طبق ماده 12 قانون امور گمرکی، پنجره واحد تجاریِ کلیه دستگاههای مرتبط با تجارت خارجی باید تحت نظارت گمرک باشد و نماینده تام الاختیار سازمان های مربوط به صدور مجوز هم در گمرک حضور فیزیکی داشته باشند که این محقق نشده است، اما از نظر الکترونیکی پیشرفت های خوبی داشتیم و کلیه مجوزهای تجارت خارجی از طریق سیستمی به گمرک ابلاغ می شوند.

معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران با تأکید بر اینکه گمرک فقط مجری سیاست های دولت است گفت: متاسفانه دیوار کوتاهتری از گمرک نیست و سایر سازمانها هم کم کاری خود را به گردن گمرک میندازند درصورتیکه اگر مجوزها و ثبت سفارش حذف شوند کل فرآیند و تشریفات گمرک بیشتر از یکی دو روز طول نمی کشد.

جمال ارونقی تصریح کرد: کمتر از 10 درصد افراد ممکن است که کالاها را عمداً در گمرک نگه دارند چراکه انسان عاقل کالاهایش را در گمرک معطل نمی کند که برایش هزینه داشته باشد.

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
مهمترین اخبار - صفحه خبر