جمعه ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - May 17 2024
کد خبر: 39752
تاریخ انتشار: 13 شهريور 1396 18:46
معاون وزیر صنعت خبر داد؛

طرح ویژه دولت برای صنعت پوشاک

معاون وزیر صنعت با اشاره به جزئیات طرح ویژه دولت برای اشتغال زایی در صنعت پوشاک، از اختصاص ٩٨.٦ میلیارد ریال یارانه سود به ٤ استان کشور خبر داد و گفت: نرخ سود ٩درصد و بازپرداخت ٥ساله است.
به گزارش خبرنگار مهر، مراسم امضای تفاهم نامه توسعه اشتغال روستایی در قالب طرح تولید پوشاک در مناطق روستایی با حضور محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه و محمد شریعتمداری، وزیر صنعت، معدن و تجارت امضا شد.

علی یزدانی، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در این مراسم گفت: این طرح در حوزه اقتصاد مقاومتی است و با توجه به آمار بالای قاچاق در این حوزه، حائز اهمیت است، براین اساس ٦٢٠ کارگاه قرار است ایجاد شده و کار را پیش برند؛ ضمن اینکه شرکت پشتیبان ملی نیز برای اجرای این طرح مشارکت دارند.

وی با بیان اینکه برای ۹۰ هزار نفر شغل ایجاد خواهد کرد و ٢٥٠٠ میلیارد تومان تزریق خواهد شد، تصریح کرد: طراحی، مد، برش و نیز صادرات و عرضه این تولیدات در این طرح دیده شده است. یزدانی گفت: یارانه سود در هر استان ٩٨.٦ میلیارد ریال است که متوسط سرمایه گذاری در هر استان نیز، ٦٨٨.٤ میلیارد ریال است که ٩٠ درصد آن تسهیلات بانکی است. 

وی دوره بازپرداخت این تسهیلات را ٥ ساله ذکر و خاطرنشان گفت: نرخ سود ٩ درصد است و سازماندهی در قالب سه لایه شرکت پشتیبان مرکزی، شرکت پشتیبان استانی و کارگاههای روستایی اجرا می شود. بنابراین متوسط ٢٠ کارگاه در هر استان با متوسط اشتغال ٦٦ نفر کار را پیش خواهند برد.

در مراسم امضای این تفاهم نامه که نمایندگان استانداری اردبیل، چهارمحال و بختیاری، کرمانشاه و همدان حضور دارند، حمید پورمحمدی، معاون سازمان برنامه و بودجه هم طی سخنانی گفت: این تفاهم نامه به تولید و اشتغال پرداخته و عمدتا استان هایی را هدف قرار داده که بیکاری بالایی دارند و البته پوشاک نیز از مزیت های نسبی کشور است که باید احیا شود؛ البته تلاش شده علاوه بر استان های دارای بالاترین بیکاری، استانهایی که مزیت در حوزه پوشاک دارند نیز محور قرار دارند.  
وی افزود: در استانهای کرمانشاه و چهارمحال و اردبیل، شرکتی متناظر مجموعه ای که در مرکز تشکیل شده است، ایجاد خواهد شد و این ٥ شرکت استانی دست کم ٢٠ کارگاه را در مناطق روستایی ایجاد می کند و در نهایت کار بازاریابی و عرصه در بازارهای داخلی و خارجی صورت می گیرد.  

به گفته پورمحمدی، سازمان برنامه و بودجه استانها یارانه لازم را در این رابطه اختصاص خواهد داد؛ ضمن اینکه پیش بینی می شود ١٣٧٠ نفر به صورت مستقیم در هر استان مشغول به کار شوند.

رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت:در سیاست های اقتصاد مقاومتی و سند برنامه ششم، تولید و اشتغال بعنوان دو راهبرد در نظر گرفته شده است.
به گزارش خبرنگار مهر، محمدباقر نوبخت در مراسم امضای تفاهم نامه ایجاد اشتغال روستایی که با حضور وزیر صنعت برگزار شد، افزود:در سیاست های اقتصاد مقاومتی و سند برنامه ششم، تولید و اشتغال بعنوان دو راهبرد در نظر گرفته شده و رییس جمهور در برنامه های انتخاباتی خود این موضوع را وعده داده بود.

وی افزود: مجوزی داریم که براساس آن استفاده از ١.٥ میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای توسعه اشتغال و تولید با اولویت در مناطق روستایی و شهرهای زیر ده هزار نفر است که اکنون با مجوز مقام معظم رهبری، از رییس جمهور و مجلس هم مجوز داریم و معادل آن نیز بانکها می گذارند و چیزی حدود ده هزار میلیارد تومان می شود و از این ظرفیت برای گسترش امور استفاده می کنیم.

نوبخت با اشاره به توصیه رییس جمهور در خصوص کاهش بودجه دستگاههای دولتی و اختصاص آن به تولید و اشتغال گفت: بخشی از هزینه های جاری را در سه ماهه دوم سال صرفه جویی کردیم و در تخصیص با اولویت تولید و اشتغال هزینه خواهیم کرد که البته کاهش بودجه بسیار ناچیز است و شاید دستگاهها متوجه نشوند.

محمد شریعتمداری با بیان اینکه زمانی در حوزه منسوجات و پوشاک، در لندن برند ایرانی را کپی می‌کردند، گفت: باید در این حوزه به جایگاه اصلی خود برگردیم.
به گزارش خبرنگار مهر، محمد شریعتمداری، وزیر صنعت، معدن وتجارت در مراسم امضای تفاهم نامه توسعه اشتغال روستایی در قالب طرح تولید پوشاک در مناطق روستایی که با حضور محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه در حال برگزاری است، افزود: وزارت صنعت در دوره چهارسال پیش رو، سرلوحه برنامه خود را تولید و اشتغال قرار داده است.

وی اظهار کرد: یک زمانی در حوزه منسوجات و پوشاک،  در لندن برند ایرانی را کپی می کردند و این درست برعکس شرایط کنونی است و باید به جایگاه اصلی خود برگردیم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: پوشاک امروز پتانسیل خوبی برای توسعه و ایجاد شغل دارد و البته دو نگرانی وجود دارد به این معنا که ۲۰ هزار شاغل صنفی و صنعتی داریم و بنابراین همه این افراد باید آینده شغلی خود را محکم و پابرجا ببینند و به همین دلیل باید به نحوی عمل کرد تا رقابت منفی شکل نگیرد.  

وی تصریح کرد: بازار خود را به صورت مفت در اختیار خارجی ها قرار دادیم و برآورد این است که بالغ بر ١٢ میلیارد دلار خارج از حوزه های قانونی از جمله گمرک وارد کشور می شوند؛ در حالی که به اشتغال نامناسب در مرزها، تجارت مرزی را فعال کرده ایم؛ این مساله شوخی بردار نیست و اگر کار اساسی نکنیم،  استغال ایجاد نکنیم و تجارت مرزی به این شکل ادامه یابد، سیکل معیوب واردات غیررسمی ادامه می یابد. شریعتمداری میزان قاچاق پوشاک به کشور را بیش از ۲.۵ میلیارد دلاری عنوان کرد و افزود:۲۵۰ برند خارجی در ایران نمایندگی دارند

شریعتمداری، تمرکزگرایی صنعتی را یکی از مشکلات دانست و اظهارکرد: بنابراین باید بودجه دولت را اهرم اعطای تسهیلات در کشور بدانیم و امیدوار باشیم که با اعطای تسهیلات در جغرافیای خاص و با نرخ های خاص بتوانیم طرح های خوبی اجرا کرده و اشتغال زایی کنیم. وی افزود: تا زمانی که نرخ سود به تورم برسد باید تدبیری برای بخش تولید و صنعت کشور در نظر گرفت تا از بین نروند.

 محمد شریعتمداری همچنین در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران در خصوص حذف برچسب قیمت از برخی کالاها گفت: وزیر صنعت، معدن و تجارت در دولت یازدهم، مصوبه حذف برچسب قیمت از برخی کالاها را ابلاغ کرده و از سوی همه واحدهای تولیدی لازم الاجرا است به همین دلیل هر گروه کالایی که در این خصوص ابلاغیه دریافت کرده مکلف است آنرا اجرایی کند. 

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه ایراداتی به این مصوبه وارد است، گفت: البته به این ایرادات رسیدگی شده و اصلاحات لازم صورت خواهد گرفت. 

وی تصریح کرد: من اکنون نظر موافق و یا مخالفی نسبت به آن ندارد؛ ولی به هر حال ابلاغ شده و باید نکاتی که در آن وجود دارد، مورد بررسی و اصلاح  قرار گیرد.


نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
مهمترین اخبار - صفحه خبر