جمعه ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - May 17 2024
کد خبر: 36491
تاریخ انتشار: 25 ارديبهشت 1396 18:41
این ویدئو حسن عباسی در حالی منتشر شده است و دست کم 600 هزار بار در تلگرام دیده شده که مقامات امنیتی کشور از آرامش کامل امنیتی در کشور سخن می گویند. حسن عباسی که به سخنرانی های جنجالی و ادعاهای عجیب مشهور است بر اساس اظهار نظری از آویگدور لیبرمن وزیر جنگ رژیم اسرائیل این ادعا را مطرح کرده است.
درحالیکه شمارش معکوس تا انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم آغاز شده است، فضای مجازی عرصه تاخت و تاز تبلیغاتی نامزدهای مختلف است. در این بین در روزهای گذشته فضای تخریبی  نیز گسترش پیدا کرده و هواداران نامزدها علیه دیگر نامزدهای تحرکاتشان را افزایش داده اند.
در این میان انتشار برخی اخبار و شایعات در نوع خود جالب توجه و قابل تامل است. اخبار و شایعاتی که می تواند انتخابات را تحت تاثیر قرار دهد.
 
شایعه ترور روحانی
یک روز پیش از مناظره آخر حسن عباسی از فعالان کمپین انتخاباتی ابراهیم رییسی سخنرانی بحث برانگیزی انجام داد که ویدئو آن به شکل گسترده ای در فضای مجازی منتشر شده است.
 
حسن عباسی در این سخنرانی هشدار داده است که احتمال ترور حسن روحانی در این انتخابات وجود دارد. او ادعا می کند که این کار برای ایجاد فتنه و آشوب در کشور دنبال می شود. عباسی می گوید این طرحی از سوی اسرائیل است.
 
این ویدئو حسن عباسی در حالی منتشر شده است و دست کم 600 هزار بار در تلگرام دیده شده که مقامات امنیتی کشور از آرامش کامل امنیتی در کشور سخن می گویند. حسن عباسی که به سخنرانی های جنجالی و ادعاهای عجیب مشهور است بر اساس اظهار نظری از آویگدور لیبرمن وزیر جنگ رژیم اسرائیل این ادعا را مطرح کرده است.
 
برخی رسانه ها در فروردین ماه به نقل از روزنامه یدیعوت آحارنوت گزارش کرده اند که لیبرمن گفته است "متعجب نخواهد شد اگر رئیس‌جمهوری ایران، در جریان مبارزات انتخابات ریاست‌جمهوری در ماه آینده ترور شود."
 
قطع یارانه نقدی
دومین شایعه ای که در روزهای گذشته به صورت گسترده در برخی مناظق کشور منتشر شده است. قطع یارانه نقدی پس از رای آوری حسن روحانی است. این ادعا بیشتر در مناطق روستایی منتشر شده است.
 
حسن روحانی امروز صبح در واکنش به انتشار این شایعه در جمع مردم لرستان گفت: «پیام این دولت را به همه روستاییان برسانید؛ آنها که می گویند اگر این دولت ادامه پیدا می کند یارانه ها قطع می شود دروغ می گویند. یارانه ادامه می یابد، ولی تنها یارانه کافی نیست.»
 
از طرف دیگر رسانه های نزدیک به رئیسی می گویند همین ادعا علیه او در روستاها مطرح شده است. کانال تلگرام ستاد رئیسی در این باره نوشته است: «با وجود هشدارها و اعتراضات متعدد، متاسفانه گروه هایی از دهیاران و کارکنان و منتسبان به دولت با ادامه حرکت تخریبی و غیرقانونی خود، شایعه کذب دو دوره ای بودن رییس جمهور مستقر و قطع یارانه و آب و برق روستا در صورت رای ندادن به آقای روحانی را القا می کنند.»
 
سند 2030
پس از بیانیات هفته گذشته رهبر معظم انقلاب درباره 2030 یونسکو و انتقاد ایشان از اجرایی شدن این سند، تبلیغات گسترده ای در فضای مجازی علیه دولت صورت گرفت.
 
در تبلیغات صورت گرفته ادعاهای عجیب و غیر قابل باوری همچون آزاد شدن "آموزش همجنس گرایی" با امضای این سند توسط دولت روحانی، درباره این سند صورت گرفت. ادعاهایی که هیچ ارتباطی با اصل سند ندارد.
 
سند 2030 چیست؟ بر اساس اهداف اعلام شده توسط یونسکو (سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد)، از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۳۰، تمام کشورهای عضو سازمان ملل باید تلاش کنند که به اهداف و شاخص‌های توسعه پایدار دست پیدا کنند.

"آموزش باکیفیت" یکی از اهداف هفده‌گانه یونسکو برای توسعه پایدار است که خواهان آموزش برابر، فراگیر، عادلانه همراه با برابری جنسیتی در کشورهای عضو است.

به گفته وزیر آموزش و پرورش این سند توصیه ای است و تعهدی برای ایران به بار نمی آورد.

اما این سند منتقدان جدی دارد. حسن رحیم‌پور‌ازغدی، از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی، گفته بود که طبق سند ۲۰۳۰ "مستشاران خارجی باید به آموزش و پرورش ایران نظارت کنند."
 
منتقدان این سند می گویند در آن نگاه لیبرال و نئولیبرال وجود دارد و با برخی مفاد قانون اساسی در تضاد است.
 
دو روز پیش حسن روحانی به انتقادات از این سند و برخی ادعاها درباره آن واکنش نشان داد و گفت: «من باید راجع به بیانیه 2030که این روزها برخی به ناروا از آن استفاده می‌کنند، بگویم تعهد می‌دهم به ملت ایران و رهبر بزرگ ایران که در این سند تصریح کردیم که در چارچوب قوانین ایران به آن پایبند باشد.»
 
کمپین رنگ بنفش در روز رای گیری
در کنار این شایعات ادعاهای و فضاسازی های دیگری نیز صورت گرفته است. یکی از آن ها این است که ابتدا کمپینی در فضای مجازی به راه افتاد که حامیان حسن روحانی در روز انتخابات با لباس های بنفش در حوزه های رای گیری حضور یابند.
 
منبع شکل گیری این کمپین مشخص نبود. ستاد روحانی نیز از آن حمایت نکرده است. اما پس از انتشار این کمپین و تلاش برای گسترش آن عده ای دیگر با روش تازه ای وارد شدند و اعلام کردند پوشیدن لباس بنفش در روز انتخابات تخلف انتخاباتی محسوب می شود و و آرای صندوق مورد نظر را باطل می کنند.
 
در حالی که این ادعا هم هیچ اعتباری ندارد و پوشیدن لباس هایی  که همرنگ با رنگ های انتخاباتی منعی ندارد و تاکنون ستاد انتخابات هم درا ین باره اظهار نظری نداشته است. 
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
مهمترین اخبار - صفحه خبر