جمعه ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - April 26 2024
کد خبر: 30153
تاریخ انتشار: 21 آبان 1395 12:14
در هفته گذشته برخی از اعضای سابق دولت از وجود اتاق‌هایی سخن راندن، که مسئله‌ ساز هستند و در آن عده‌ای علیه دولت تصمیم‌ سازی می‌کنند؛ کار ویژه عملیاتی این اتاق‌ها این است: ساز مخالف، ایجاد رعب و وحشت و همینطور کارشکنی در کار دولت.

راه امروز: اتاق‌هایی که البته تازگی ندارد و در دوران اصلاحات هم، مسئولین بلندپایه قوه مجریه از آن سخن می‌گفتند. اتاق‌هایی پنهان که علیه دولت اصلاحات بحران سازی می‌کردند اما حالا بعد از گذشت حدود ده سال، دولتیان در کابینه تدبیر و امید نیز از بازگشت و احیاء این اتاق‌ها پرده بر می‌دارند!

اما آنچه هفته گذشته برای همه تازگی داشت رونمایی و افشای اتاق‌هایی در درون وزارتخانه‌ها برای مقابله با منتقدان و مخالفان بود. طرح این ادعا از زبان وزیر تازه مستعفی وزارت آموزش و پرورش به مسئله ابعاد جدی و تازه‌ای داد. 

حسن رسولی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب در همین باره به فرارو گفت: «به استناد اشارات دو تن از اعضای سابق هیئت دولت در آیین تودیع و معارفه‌شان می‌توان اینطور استنباط کرد که گروه‌های فشار برای رسیدن به اهداف سیاسی جریان خاصی مورد استفاده قرار می‌گیرند.»

انبار چماق در ساختمان وزارتخانه
علی اصغر فانی وزیر سابق آموزش و پرورش هفته پیش گفت: «ما به دنبال برقراري امنيت فرهنگي به جاي فرهنگ امنيتي بوديم. در دولت قبل وقتي معلمان جلوي وزارتخانه تجمع كردند، با چماق‌هايي كه در زيرزمين آموزش و پرورش بود آنها را زدند و ظهر در وزارتخانه به مهاجمان ناهار دادند.»

انتشار خبر چماق‌‌زدن معلمان در ساختمان وزارت آموزش و پرورش، بسیاری را بهت زده کرد. 

خبرنگار فرارو در گفتگو با فعالین صنفی  معلمان به دنبال چند و چون اظهارات وزیر سابق آموزش و پرورش رفت. در همین رابطه مهدی بهلولی، فعال رسانه‌ای و صنفی معلمان و فرهنگیان در گفتگوی فرارو گفت: «این اتفاق در یکی از تجمعات معلمان در جلوی وزارتخانه آموزش و پرورش رخ داد.»

به گفته وی «طبق مشاهداتی که افراد حاظر در تجمع داشته‌اند؛ برخی با تجمع معلمان برخورد کردند و معلمان را کتک زدند.»

مهدی بهلولی در ادامه به فرارو گفت: «گفته می‌شود از نیروهایی که معلمان را کتک می‌زدند بعد از آن در نمازخانه این ساختمان پذیرایی شد.» 

وی در ادامه گفت: «من می‌توانم این نکته مثبت را برای دوره آقای فانی در نظر بگیریم که علیرغم تجمعات متعددی که در دوره او شد اما برخوردهای امنیتی نشد.»

اتاقی در طبقه منفی چهار وزارت کشور
اوایل دور دوم ریاست جمهوری احمدی‌نژاد هم بود که منابع غیررسمی خبری را درباره طبقه‌ منفی چهار وزارت کشور منتشر کردند و در آن عنوان شده بود که برخی در این بخش از ساختمان وزارت کشور شکنجه شده‌اند.

در مرداد ماه سال 1388 اولین واکنش از سوی یک مقام رسمی به این ادعا داده شد و کاظم جلالی در پاسخ به سئوالی در مورد «بازداشتگاه طبقه منفی 4» وزارت کشور گفت: «برخی اطلاعات درباره این بازداشتگاه به ما رسیده است که آن را بررسی می‌کنیم و قطعا اگر کسانی در جاهای دیگری بازداشت شده باشند و اطلاعات آن به ما برسد حتما مورد بررسی قرار می‌دهیم و اطلاعات آن را به مسوولان مربوطه ارائه می‌کنیم.»

هرچند جلالی در موضع‌گیر خود این ادعا را به طور رسمی تایید نمی‌کند اما تا 4 سال پس از آن یعنی سال 92 نیز مسئولان وزارت کشور آن را رد نکردند تا سال 92 و در آخرین روزهای وزارت کشور در دولت روحانی، صادق محصولی این ادعا را تکذیب کرد.

 محصولی در مورد «طبقه منفی چهار» وزرات کشور نیز با بیان اینکه این موضوع نیز از اتهام زنی هایی بود که به وزارت کشور نسبت دادند، گفت: «بحث «طبقه منهای چهار» وزارت کشور هم مطرح بود در صورتی که اصلا وزارت کشور «طبقه منهای چهار» ندارد که بخواهد به شکنجه‌گاه تبدیل شود و یا نیروهای دستگیر شده را به آنجا بیاورند. این چه حرف و کار منطقی است؟ چه کسی این کار را می‌کند؟ اینها فقط حرف‌هایی بود که با آنها مردم را می‌خواستند فریب دهند و با احساسات مردم بازی کنند و جریحه‌دار کنند وبدنبال آن به وزارت کشور حمله کنند.»

اتاق‌هایی برای فشار به وزارت فرهنگ
علی جنتی وزیر ارشاد نیز هفته گذشته همانند وزیر سابق آموزش و پرورش از مسائلی در دوران وزارت خود پرده برداشت. علی جنتی در مراسم تودیع خود از وجود اتاق فکرهای پرده برداشت که کار ویژه عملیاتی آن، تهیه گزارش‌های مغرضانه و ارسال آن برای ائمه جمعه بود.

جنتی در همین رابطه گفت: «در حوزه كتاب، اتاق فكري در جست‌وجوي يك پاراگراف يا عكس بود كه با سليقه‌اش متفاوت باشد و بعد آن را به صورت بولتن‌هاي هفتگي به امامان جمعه و مقامات ارايه كند و بگويند فرهنگ كشور دچار ولنگاري شده است.»

 علي جنتي ادامه داد: «هر هفته يك چالش داشتيم. مي‌گفتند دولت جديد مميزي كتاب را برداشته در حالي كه ما مي‌خواستيم مميزي پيش از نشر را به ناشران واگذار كنيم. علاوه بر اين چرا كه دولت قبلي سه سال در حوزه كتاب بدون نظارت عمل كرد. »

وی ادامه داد: «اتاق فكر بعدي در حوزه موسيقي بود كه با بهره‌گيري از رسانه‌هاي‌شان يك‌بار بحث تم‌خواني خانم‌ها را مطرح كردند و يك‌بار به پوشش نوازندگان ايراد گرفتند. ما شيوه‌نامه موسيقي را ارايه داديم اما آنها اين‌بار به پوشش تماشاگران ايراد گرفتند و ما براي آنها هم تكليف تعيين كرديم. بعد از آن يكسري از شهرها مثل مشهد قم و شيراز گفتند نبايد در شهر ما كنسرت برگزار شود و امامان جمعه و دستگاه قضايي و نيروي انتظامي و نيروهاي خودسر در برابر كنسرت مقابله كردند.»

وزیر سابق ارشاد ادامه داد: «اتاق فكر مقابله با هنرهاي نمايشي هم منتظر يك ايراد كوچك بود در حالي كه در تهران شبانه بيش از صد نمايش اجرا مي‌شود و نمي‌توان هر شب همه اينها را نظارت كرد.»

حسن رسولی، در گفتگو با فرارو در رابطه با اتاق‌های فکر و گروه‌های فشار گفت: «از حیث جانمایی گروه‌های فشار بیشتر در حوزه جریان اصولگرایان فعال بوده‌اند؛ جریان اصولگرا هر زمانی که در راس قدرت بوده است، گروه‌های فشار و ستاد‌های عملیات روانی و اتاق‌های فکر تعطیل بوده‌اند یا به صورت نیمه فعال وارد عمل می‌شدند و سوژه‌هایشان کمتر معطوف به قدرت و سیاست جلب می‌شد.»

این فعال سیاسی در همین رابطه افزود: «اما اگر گذشته را مرور کنیم، می‌بینم این قبیل گروه‌ها در دوران اصلاحات بیشترین فعالیت را داشته و در دولت روحانی هم به دلیل آنکه این دولت را همسو با ایده‌های خود نمی‌دانند فعالیت خود را افزایش داده‌اند.»

توپخانه‌هایی که دولت را نشانه گرفته‌اند!
پیش از این در خرداد 95 بود که محمدباقرنوبخت، سخنگوی دولت از وجود اتاق‌های با هدف طراحی عملیات تخریبی علیه دولت خبر داد. دکتر باقرنوبخت در همین باره گفت: «هر هفته روزهای شنبه اتاق‌های فکری با انگیزه‌های سیاسی علیه دولت تشکیل می‌شود و مشخص می‌کند که در تخریب دولت روی چه موضوعاتی متمرکز شوند.»

یک ماه بعد از اظهار نظر سخنگوی دولت، فرد دیگری از نزدیکان رئیس جمهوری خبر از وجود اتاق‌های فکری علیه دولت داد. در همین رابطه علی اکبر ترکان، مشاور ارشد رئیس جمهوری می‌گوید: «اگر بخواهم به صراحت عنوان کنم، تشکیل اتاق فکر موضوع تازه ای نیست بلکه بعد از شکستی که اصولگرایان از سال 92 خوردند بی وقفه برای دولت مشکل سازی می کنند. این اقدامات دلیلی ندارد جز اینکه همه این ورشکستگان، هم پیمانان دولت نهم و دهم بودند و افتضاح و ناهنجاری هایی که دولت نهم و دهم در اقتصاد ایران  و در عرصه بین المللی به وجود آورد باعث مشکلات بسیاری در همه عرصه ها شد.»

الیاس حضرتی، نماینده مردم تهران در مجلس، هم جزو کسانی بود نیز از وجود این اتاق‌ها سخن گفته و می‌افزاید: «یک اتاق فکر قوی، منسجم و منظم علیه دولت آقای روحانی تشکیل شده که یکی از وزرای سابق آنجا را مدیریت می‌کند و به دنبال این است که تمام مسائلی که در مورد دولت آقای احمدی‌نژاد گفته می‌شود را مشابه‌سازی کند و بگوید که در این دولت هم اختلاس می‌شود و مشکلات دیگری هم دارد.»

دولت چگونه باید با این اتاق‌ها مقابله کند؟
حسن رسولی، استاندار اسبق خوزستان در گفتگو با فرارو نسبت به مقابله دولت با این گروه‌ها تاکید کرد و گفت: «بروز و ظهور گروه‌های فشار نکته‌ مهمی است که متولیان امنیت کشور باید آن را به عنوان یک تهدید امنیتی و اجتماعی در نظر بگیرند و در جهت خنثی کردن اینگونه مسائل و برقراری آرامش و امنیت اجتماعی گام بردارد.»

وی در خصوص نحوه مواجهه دولت اصلاحات با اتاق‌های فکر و گروه‌های فشار و ستادهای عملیات روانی علیه دولت گفت: «انسجام دولت اصلاحات و متعهد دانستن سطوح کلان و خرد مدیریتی در مراکز استان‌ها و کشور نسبت به تصمیمات یک عامل دفاعی خوب دولت در برابر این گروه‌ها بود.»

وی در همین خصوص اضافه کرد: «تعاملات بین بخش‌های مختلف در زمان‌های دولت آقای خاتمی نسبت به شرایط فعلی مناسب‌تر بود و میان بخش‌های خرد و کلان همگرایی بیشتری حاکم بود؛ اما در دولت فعلی به طور مشخص در ماجرای وزیر ارشاد این همگرایی دیده نشد؛ در حالیکه انتظار می‌رفت زمانی‌که یک حوزه مانند وزارت ارشاد با مانع‌تراشی روبرو می‌شد بایستی مدیران ارشد استانی مسئولانه رفتار می‌کردند و به کمک وزیر ارشاد می‌شتافتند.»

این فعال سیاسی اصلاح طلب اضافه کرد: «این نقص دولت باید رفع شود؛ من پیش‌بینی می‌کنم تا زمانی که رئیس جمهوری آقای روحانی ادامه دارد این قبیل فشارها بازتولید خواهند شد ولی اتفاقی که بایستی اتفاق بیافتد مجهز شدن دولت به توان همگرایی در برابر اقدامات این قبیل مراکز فشار است.»

منبع:فرارو
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
مهمترین اخبار - صفحه خبر