دوشنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - May 13 2024
کد خبر: 28956
تاریخ انتشار: 23 مهر 1395 14:01
سید احمد خاتمی در خطبه‌های نمازجمعه تهران:

خیلی‌ها از جو ورزشگاه آزادی سوختند

ما از مسئولین ورزش انتطار داریم که از چند سال پیش درباره زمان بازیها تدبیر کنند، این به لطف خدا به خیر گذشت، اما مسئولان تدبیر کنند که این تداخلها پیش نیاید.

راه امروز: سیداحمد خاتمی در خطبه‌ اول نمازجمعه این هفته تهران در سخنانی به ذکر روایتی از واقعه عاشورا پرداخت که امام حسین(ع) پیش از نبرد به افرادی که حق‌الناس بر گردنشان بود را از نبرد معاف کرده بود، گفت: اهمیت حق‌الناس حتی از نبرد علیه کفار نیز بالاتر است. 

گزیده اظهارات خطیب این هفته نماز جمعه تهران را در ادامه می‌خوانیم: 
 
آبروی افراد را مصداق حق‌الناس است. برادری که در فضای مجازی فعال است و هر حرفی که شایع شد را بدون تحقیق می‌گوید، حق‌الناس است و باید در پیشگاه خدا پاسخگو باشد.
رأی مردم حق‌الناس است، علاوه بر نفس رأی مردم، خروجی رأی مردم نیز حق‌الناس است که باید مورد توجه قرار گیرد.
آتش‌کشیدن خیابانها در آن مقطع مصداق حق الناس بود از این روز نباید حق‌الناس را جناحی و باندی تفسیر کرد.
در عرصه داخلی زبان عاجز از شما عزاداران که معرکه کردید و حماسه‌ای در عزای حسین(ع) آفریدید. کشور یکپارچه عزاخانه حسین بود که تشکر می‌کنم. تردید نکنید این جور ابراز اراداتها سیل نعمت‌ها را به کشور سرازیر می‌کند.
ائمه بعد از 2 قرن این پرچم را در سخت‌ترین شرایط در اهتزاز نگه داشتند. ائمه در این دو قرن به زیارت و مجلس برای حسین و به گریاندن و نیز سجده بر تربت حسین و به شعرا که هنرتان را خرج ابی‌عبدالله کنید، سفارش کرده‌اند، عزت ما این است که هر سال مصمم‌تر از گذشته این پرچم را به اهتزاز نگه‌ داریم.
نهضت عاشورا به مثل شجره طیبه دانست این شجره طیبه همیشه میو‌های شیرین داده است، از میوه‌های شیرین این نهضت پیروزی انقلاب اسلامی است؛ 15 خرداد 42 نیز سرآغاز این انقلاب و پیروزی ما بود.
سیدالشهدا سرمایه اصلی انقلاب ما بود و امام(ره) هم سفارش ویژه‌ای در احیای محرم و صفر داشتند، این عزاداری‌ها نشان داد که اردوگاه دل مردم ما محبةالحسین است، یعنی وقتی پرده‌ها کنار رود، در سودای دل مردم عشق به اباعبدالله است.
گاهی در مجالس عزادری برخی چهره‌ها دیده‌ می‌شدند که مذهبی نبودند، اما برای حسین فاطمه مثل ابر بهار گریه می‌کردند، معنای آن این است که این سرمایه در کشور ما تازه است، نهادهای فرهنگی این سرمایه محبت را قدر بدانند و با همین سرمایه محبت حسین، به سمت حسینی و زینبی حرکت کردن مسیر را قرار دهند.
عزاداریها نشان داد که یکی از محورهای وحدت ما حسین فاطمه است و در این مراسم، خط و خطوط و این جناح و آن جناح به کلی گم شد و چیزی که هویدا بود، دلدادگی به حسین(ع) بود، در شهرهای مرزی،  از جمله مهاباد و یا حتی زاهدان با شکوه برای حسین فاطمه(س) سینه می‌زدند، این معنایش این است که محبة‌الحسین(ع) در سودای دلهاست و باید از این محور وحدت استفاده کنیم.
به لطف خدا، 10 روز عزاداری باشکوه در کشور ما برگزار شد، اما یک مورد جنایت ضد امنیتی نداشتیم؛ امنیت این کشور نعمت بزرگی است که باید قدر بدانیم. همه به خیابانها آمدند، این امنیت ستودنی است که از نیروهای مخلص امنیتی کشور از جمله ناجا، وزارت اطلاعات، سازمان اطاعات سپاه که این امنیت را سامان دادند، تقدیر می‌کنم.
در اشعار امسال روح عاشورایی، ظلم‌ستیزی و استکبارستیزی وجود داشت، در همه مجالس سخن از شهدا و شهدای مدافع حرم بود که این پدیده مبارکی است. در برخی مجالس فرزندان شهدای مدافع حرم در عشق شهیدان کربلا و پدران شهیدشان می‌سرودند که این پدیده مبارکی است که امیدوارم همچنان در حال تکامل باشد.
اطعام در عزای سیدالشهدا(ع)نسبت به سالهای قبل بی سابقه بود از شب اول محرم اکثر مجالس عزاداری، اطعام بود، این اطعام نماد دگر دوستی است، از این ظرفیت عزاداری امام حسین(ع) باید استفاده شود.
امسال مردم متدین خیلی نگران فوتبال ایران و کره جنوبی در شب عاشورا بودند، البته حق داشتند که نگران باشند مبادا حرمت‌شکنی شود، اما محبة‌الحسین(ع) کار خودش را کرد، هیچ حرمت‌شکنی که نشد، بماند، ورزشگاه هم یکپارچه عزادار شد، من دعاگوی همه کسانی هستم که این صحنه را آفریدند، نهضت سیدالشهدا(ع) را صادر کردند.
یکی از روزنامه‌های سعودی که خیلی این روزها لجن پراکنی می‌کنند در رابطه با بازی فوتبال ایران و کره جنوبی، نوشت که هواداران ایرانی ورزشگاه آزادی را به مکانی مذهبی تبدیل کرده بودند که به جای سر دادن شعارهای فوتبال، فریادهای یاحسین سر دادند، آنها پرچم سیاه در دست داشتند و لباس سیاه پوشیده بودند، هواداران ایرانی به جای اینکه مثل هواداران فوتبال رفتار و شادی کنند، آیین دینی و مذهبی خود را در ورزشگاه به جای آوردند. معلوم می‌شود که خیلی سوخته‌اند، بسوزید و بمیرید.«قل موتوا به غیضکم». ایران، کربلایی، عاشورایی، حسینی و هیهات منه‌الذله است.
ما از مسئولین ورزش انتطار  داریم که از چند سال پیش درباره زمان بازیها تدبیر کنند، این به لطف خدا به خیر گذشت، اما مسئولان تدبیر کنند که این تداخلها پیش نیاید؛ با زحمت تدبیر شد و میوه شیرین هم داد، اما این به معنای این نیست که آقایان دست روی دست بگذارند و بگویند که چاره‌ای نیست، اگر دفعه دیگر، چنین تداخلی پیش بیاید، مورد قبول نیست.
در عزاداری امسال هم یزیدیان عمق کینه‌شان را نشان دادند، داعشیان یزیدی در افغانستان و نیجریه به عزاداران حمله کردند، اینها از همان تبار هستند که تا عزیز فاطمه بر زمین افتاد، وی را سنگ باران کردند، سرنوشت اینها هم مانند سرنوشت آنهاست و نابود می‌شوند.
در عزاداری امام حسین(ع) رسانه ملی خوب سنگ تمام گذاشت و با مردم همراهی کرد، رسانه ملی عزاداری استانها، شهرستانها و شهرهای مختلف کشور را پخش کرد که می‌خواهم تشویق کنم که این رسم ادامه یابد؛ رسانه ملی فقط رسانه تهران و شهرهای بزرگ نیست.
حمله عربستان به مجلس ختم در یمن تیتر خبرهای دنیا بود، این جنایت بسیار فجیع بود، جنگنده‌های سعودی 4 بار  یک سالن را بمبهای 800 کیلویی کوبیدند، بیش از 400 تن را به شهادت رساندند  که بعضی از آنها از شدت سوختگی، فقط اسکلتشان باقی مانده و برخی از مجروحین نیز نقص عضو شده‌اند، این جنایت یزیدیان بود که حمام خون به راه انداختند. در این جنایت، دولتهای انگلیس و آمریکا در خط مقدم هستند.
یکی روز پیش از حمله اخیر عربستان به یمن، عربستان و انگلیس در حال مذاکره برای قرارداد 50 میلیاردی اسلحه بودند، بعد از وقوع این جنایت، شبکه دولتی انگلیس گفت که 50 نفر در یمن کشته‌ شده‌اند که از شورشیان انصارالله بوده‌اند، مرگ بر دولت پیر و روباه انگلستان.
آمریکایی‌های مکار برای اینکه رد گم کنند، می‌گویند که ما چک سفید امضا به عربستان نداده‌ایم، ما می‌گوییم که فرماندهی این جنگ به دست لعنتی شماست. 18 ماه است از بمباران یمن می‌گذرد، بیش از 10 هزار تن به شهادت رسیده‌اند که بیش از هزار تن از آنها کودک بودند، آیا اینها بشر نبودند، سازمانهای بین‌المللی حقوق بشر، شما کجای کار هستید؟ این همه جنایت و خفه خون گرفتن! معلوم می‌شود که برای اینها نه حقوق بشر و نه بشر، مهم است.
دبیرکل سابق مفلوک و روسیاه سازمان ملل هم حداکثر زبانی جنایات آل‌سعود را محکوم و یا با بازماندگان احساس همدردی می‌کند و وقتی هم که می‌خواهند دولت عربستان را در زمره کودک‌کشان قرار دهند، پول می‌گیرد و نام آنها را حذف می‌کند، این وضع سازمان ملل است، معتقدم اسم سازمان ملل را باید سازمان استکباری گذاشت و ملتها باید در پی سازمان ملل واقعی باشند.
در 4 روز نخست بعد از حمله عربستان به یمن، مسئولان این رژیم این حمله را انکار می‌کردند و می‌گفتند که ما نیروهای غیر نظامی را نزده‌ایم، اما بعد مجبور به اعتراف شدند و اظهار تأسف کردند، باید به این گرگهای خونخوار سعودی بگوییم که اگر عدالتی و دادگاه عدل بین‌المللی بود، دولت شما جنایتکار جنگی است و تمام اینهایی که در این جنایت سهیم بودند، باید چند بار محکوم به اعدام می‌شدند؛ متأسفانه چنین دادگاهی در دنیا وجود ندارد، اما این جانیان بدتر از یزید و شمر باید بدانند که در این دنیا آه مظلومان دامن آنها را خواهد گرفت.

منبع: فرارو
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
مهمترین اخبار - صفحه خبر