يکشنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - May 19 2024
کد خبر: 26572
تاریخ انتشار: 08 شهريور 1395 11:36
رییس جمهوری در اختتامیه جشنواره شهید رجایی :

تعصب بخشی نباید موجب دوری از انصاف شود

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه تعصب بخشی نباید موجب دوری از انصاف شود، گفت: هر کدام از کارمندان جامعه به وزارتخانه، دستگاه، نهاد و قوه‌ای تعلق دارند که این تعلق از لحاظ نظام اداری بسیار طبیعی است اما این تعلق یا وابستگی نباید موجب تضعیف دستگاه یا بخش دیگر شود.

راه امروز: حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان صبح امروز (دوشنبه) در اختتامیه جشنواره شهید رجایی که در سالن اجلاس سران برگزار شد، با اشاره به ویژگی شخصیتی شهید رجائی و باهنر اظهار کرد: علم، دانش، اخلاق، تواضع و فداکاری جزو حقایق و ویژگی‌های این دو شخصیت بزرگوار است.

وی دستیابی مسئولان به اهداف را در گرو پایبندی به راه شهیدان رجائی و باهنر عنوان و خاطر نشان کرد: اگر الگوی همه ما مسئولین، کارمندان و دستگاه های اجرائی این دو شهید بزرگوار باشند بی تردید به نقطه مطلوب مورد نظرمان دست خواهیم یافت.

روحانی با تاکید بر لزوم توجه کارمندان دستگاه های اجرائی به رعایت اخلاق، ادب و تواضع اظهار کرد: هر مقدار که ادب و تواضع مان در برابر مردم بیشتر باشد، هم در جامعه رستگار می شویم و هم در پیشگاه خداوند دارای اجر خواهیم بود.

وی همچنین با بیان اینکه پذیرش مسئولیت یک آزمایش الهی است خاطر نشان کرد: همه ما در طول زندگی خود و به ویژه در پست ها مقاماتی که در طول خدمت کسب می کنیم، باید به عنوان مقطع آزمایش الهی بدانیم چراکه همه ما مورد آزمایش حق قرار خواهیم گرفت و براساس تعبیر قرآن همگان مورد آزمایش عملی و رفتاری قرار خواهیم گرفت.

رئیس جمهور با تاکید بر لزوم قدردانی از فرصت خدمت ادامه داد: اگر هرچه ما پشت میز اداری قرار می گیریم آن روز و ساعت خدمت را به عنوان ساعت امتحان الهی تلقی کنیم می توانیم در مسیر سعادت جامعه و آخرت خود کار شایسته ای انجام دهیم.

رئیس جمهور در ادامه صحبت‌های خود با تاکید بر اینکه تعصب بخشی نباید موجب دوری از انصاف شود، گفت: هر کدام از کارمندان جامعه به وزارتخانه، دستگاه، نهاد و قوه‌ای تعلق دارند که این تعلق از لحاظ نظام اداری بسیار طبیعی است اما این تعلق یا وابستگی نباید موجب تضعیف دستگاه یا بخش دیگر شود. نباید تعصب بخشی ما را از انصاف بر انجام وظایفمان دور کند بلکه باید از امکانات یکدیگر جهت هم افزایی میان دستگاه ها استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه واگرایی می تواند موجب وارد شدن لطمه هایی به مردم شود خاطر نشان کرد: تمام دستگاه های دولتی به دنبال خدمت به مردم هستند. در همین زمینه نیز خدمات باید معنای واقعی خود را پیدا کنند. برای انجام این کار مراحل تصمیم سازی، تصمیم گیری، اجرا، نظارت و ارزیابی به دقت انجام بگیرد.

روحانی تاکید کرد: چنانچه بخواهیم عملکرد، رویکرد و مسیر دولت تدبیر و امید را در یک کلمه معنا کنیم باید بگوییم تلاش دولت یازدهم بر این است که تصمیم سازی و تصمیم گیری دقیق، خردمندانه در چارچوب مسائل و منافع ملی و معیارهای دینی و اخلاقی باشد. دولت یازدهم آنقدر این مسیر را باز گذاشته است که امروز مشاهده می‌کنیم زمانی که دولت قصد تصمیم گیری درباره موضوعی را دارد تمام جزئیات آن در افکار عمومی، رسانه، روزنامه ها و فضای مجازی مورد بررسی قرار می گیرد.

وی با بیان اینکه موضوع حل و فصل پرونده هسته‌ای کشورمان از جمله این موارد است ادامه داد: فکر نمی‌کنم در تاریخ ایران سابقه داشته باشد که در موضوع مذاکره با طرف مقابل راجع به نحوه سخن گفتن، راه رفتن، لبخند زدن و همچنین کلمه تصمیم گیری در مجامع عمومی خطبه‌ها، تریبون‌ها، دانشگاه‌ها و رسانه‌ها بحث و تحلیل صورت بگیرد.

روحانی اظهار کرد: باید این موضوع را به عنوان سنت حسنه بپذیریم و آن را به مذاکرات اختصاص ندهیم. از این به بعد باید زمانی که مواردی یافت شد، اگر مردم خواستند درباره آن بحث کنند، کسی نباید گله کند؛ قوه و نهاد دیگر نمی تواند مخالفتی با این موضوع داشته باشد چراکه ما در بحث عمومی مردم، تقدس نداریم و مردم حق دارند که راجع به هر کلام، سخن و تصمیم در نظام حرف بزنند، فکر و اظهارنظر کنند و براساس گفته‌های مقام معظم رهبری نقد منصفانه توام با راه حل ارائه دهند.

وی با بیان اینکه وجود چنین فضایی بسیار خوب است و باید در جامعه ادامه پیدا کند گفت: باید در جامعه نسبت به سایر قوا نیز چنین فضایی به وجود بیاید و احترام، ادب، اخلاق، نقد منصفانه و ارائه راه حل باید همه جا باشد که تا ما بتوانیم تصمیمات دقیق تری اتخاذ کنیم.

به گزارش ایسنا، رئیس جمهور کشورمان در ادامه صحبت های خود با اشاره به تفکیک سازمان مدیریت و برنامه ریزی و به دو سازمان برنامه و بودجه و اداری استخدامی اظهار کرد: در دولت فکر کردیم که برای دقیق‌تر شدن تصمیم گیری‌ها دو نهادی که سازگاری بیشتر ی با قانون اساسی دارند به عنوان دو بازوی مجزای دولت یازدهم فعالیت نمایند. چرا که تجربه سه سال اخیر ما نشان داد بار سنگینی بر دوش سازمان مدیریت و برنامه ریزی قرار دارد.

وی با اشاره به شرح وظایف سازمان اداری استخدامی و تاکید بر لزوم محصول محور بودن سیستم اداری به جای ساعت محور بودن اظهار کرد: متاسفانه نظام و سیستم ما به سمت ساعت محور بودن حرکت کرده که این یکی از مشکلات سیستم اداری محسوب می شود. امیدواریم که با تاسیس سازمان اداری و استخدامی مشکلات پیش روی سیستم اداری کاهش یابد.

وی با تاکید بر لزوم بازنگری در سیستم نظام اداری استخدامی کشور گفت: باید بررسی کنیم و ببینیم که کدام قسمت از سیستم اداری دارای زوائد است و کدام بخش مغفول مانده‌اند.

رئیس جمهور با اشاره با اسناد بالادستی سازمان اداری استخدامی خاطر نشان کرد: با توجه به اسناد و برنامه های خوبی که این سازمان در اختیار دارد باید به گونه ای فعالیت کنند تا شش ماه آینده مردم احساس کنند در نظام اداری کشور تحول خوبی صورت گرفته است.

وی مقررات زدایی، ادغام، کوچک سازی دستگاه ها، تغییرات اساسنامه ها و اصلاح سیستم نظام اداری را از جمله مهمترین وظایف سازمان اداری استخدامی دانست.
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
مهمترین اخبار - صفحه خبر