جمعه ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - April 26 2024
کد خبر: 25918
تاریخ انتشار: 30 مرداد 1395 01:01
کارشناس اقتصادی با انتقاد از به کارگیری کارشناسان غیر متخصص و نگاه سیاسی و سلیقه‌ای به مدیریت مناطق آزاد به عنوان بخشی از دلایل ناکارآمدی این مناطق در اقتصاد ایران، شرایط مناطق آزاد را «شتر گاو پلنگ» توصیف کرد.
راه امروز، آلبرت بغزیان با انتقاد از نحوه مدیریت و عملکرد مناطق آزاد تجاری، گفت: در هیچ جای دنیا در مراکز آزاد تجاری جشنواره خرید راه نمی‌اندازند، اما چون مدیران این مناطق استراتژی مشخصی ندارند، مناطق آزاد تجاری را با مناطق گردشگری اشتباه گرفته‌اند.

وی با بیان اینکه امروز مناطق آزاد را به خودرو‌های لوکس می‌شناسند، گفت: اگر از ورود این خودروها بگذریم، دیگر چه اتفاقی در این مناطق افتاده است؟ آیا غیر از این است که اشتغال در این مناطق به فراموشی سپرده شده است و یا غیر از این  است که زمین‌هایی که پیش تر در اختیار صنعتگران قرار گرفته بود، امروز یک به یک دارد، در اختیار مراکز تجاری قرار می‌گیرد، تا در آن فروشگاه‌های بزرگ و جشنواره‌های خرید راه بیندازند؟

این کارشناس اقتصادی با انتقاد از سلیقه‌ای اداره شدن این مناطق گفت: تعریفی که علم اقتصاد از مناطق آزاد دارد، با آنچه در حال حاضر در ایران در حال رخ دادن است، فاصله‌ی زیادی دارد؛ دلیل آن هم این است دبیرخانه و مدیران رده بالای این مناطق با تغییرات دولتی تغییر می‌کنند و کارشناسانی نیز که به خدمت گرفته می‌شوند، اغلب غیر متخصص هستند؛ جمع این عوامل باعث شده است که این مناطق را بتوان با عبارت شتر گاو پلنگ توصیف کرد.

*در موضوع قاچاق با یک دولت پنهان مواجه هستیم

این استاد دانشگاه سختی مسیر و بروکراسی شدید اداری را یکی عوامل تشدید قاچاق کالا نامید و گفت: گاهی مشاهده می شود، بازرگانانی که قصد تجارت پاک و درست را داشته‌اند، در مبادی رسمی دچار کارشکنی مسولان گمرکی شده اند که دلیل آن هم یا خدای نکرده تقاضای این مسئولان برای پرداخت مبالغ غیر قانونی به آنها است، یا دلیل این مساله نگرشی است که تجار را مانند پوست و سیستم گمرکی را دباغ خانه می‌دانند.

وی با بیان اینکه امروز قاچاق در کشور ما با پیشرفت تکنولوژی خود را به روز کرده است، گفت: امروز قاچاقچیان بسیار منظم فعالیت می‌کنند، به صورتی که دارای نظام توزیع سازمان یافته هستند و کالا ها را با ضمانت و با دریافت هزینه‌ بسیار پایین کالا را از تجار در مرز تحویل می گیرند و درب منزل به آنها تحویل می‌دهند که این گونه نه تاجر هزینه‌های گمرگی را پرداخت می‌کند و نه به دلیل نظارت های غیر استاندارد گمرگ اجناس شان از بین می‌رود.

بغزیان با بیان اینکه در بحث قاچاق ما با یک دولت پنهان مواجه هستیم، گفت: در حال حاضر قاچاقچیان با شناسایی خلاء‌های قانونی موجود در ایران از تمام سیستم های بانکی و مجاری قانونی در حال سواری گرفتن هستند که راه مبارزه با این قاچاقچیان افزایش ریسک قاچاق و افزایش هزینه‌های قاچاق است.

وی در پایان در پاسخ به این پرسش که چرا در کشور اماری متفاوتی درباره قاچاق داده می‌شود، گفت: آمار قاچاق در ایران دقیق نیست و نحوه محاسبه آن به صورت برآوردی انجام می‌شود و دعوا بر سر اعداد دردی را دوا نمی کند، بلکه باید در نظر داشت مسئولی که از میزان 20 میلیاردی قاچاق  و یا 15 میلیارد صحبت می‌کند، فراموش نکند که این مبالغ از 2 و 3 میلیارد شروع شده‌اند و حالا به چنین رقمی رسیده‌اند؛ در حالی که اگر از ابتدا با این پدیده شوم مبارزه می‌کردیم شاهد چنین شرایطی نبودیم.

منبع: فارس
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
مهمترین اخبار - صفحه خبر