جمعه ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - May 17 2024
کد خبر: 23251
تاریخ انتشار: 27 خرداد 1395 17:09
فرارو برای ارزیابی عملکرد کارنامه سه ساله دولت با چند تن از کارشناسان سیاسی گفتگو کرده است که نمره عملکرد دولت یازدهم در حوزه های مختلف را مورد ارزیابی قرار دهد. ماحصل این گفتگوها در ادامه می آید:
سه سال پیش در چنین روزی مردم با آرای خود حسن روحانی را بر مسند ریاست جمهوری نشاندند. اکنون سه سال از آن روز می گذرد. حسن روحانی و دولت وی در این مدت فراز و فرودهای بسیاری داشتند. لذا برای ارزیابی عملکرد کارنامه سه ساله دولت با چند تن از کارشناسان سیاسی گفتگو کردیم که بدانیم آنها چه نمره ای به عملکرد دولت در حوزه های مختلف می دهند. ماحصل این گفتگوها در ادامه می آید.

سیاست خارجی عالی، سیاست داخلی ضعیف
دکتر صادق زیباکلام استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران در گفتگو با فرارو گفت: «به نظر من مقدم بر هر ارزیابی عملکرد دولت یازدهم سه عامل اصلی باید در نظر گرفته شود. اول شرایطی که دولت یازدهم در سال 92 کشور را تحویل گرفت. دوم میزان اختیاراتی که دولت از آن برخوردار بود و عامل سوم هم شرایط منطقه ای و بین المللی در این مدت است.»

وی ادامه داد: «درباره عامل اول باید گفت وقتی دولت کشور را در سال 92 تحویل گرفت خیلی مطلوب و جالب نبود. درباره میزان اختیارات رئیس جمهور هم همه ما می دانیم که ساختار قدرت در ایران به گونه ای است که علی رغم اینکه قوه مجریه با رای مستقیم مردم انتخاب می شود اما اختیارات زیادی ندارد.»

وی افزود: «عامل سوم نیز مربوط به تاثیرات شرایط منطقه ای و بین المللی است که البته دولت توانسته شرایط بین المللی را در نتیجه مذاکرات هسته ای تا حدود زیادی به نفع ایران کند اما در منطقه خیلی موفق نبوده است چرا که اختلافات ما با عربستان و ترکیه بیشتر شده است.»

زیباکلام در پاسخ به این سوال که در هر کدام از این حوزه ها از بیست چه نمره ای به آقای روحانی می دهید؟، گفت: «در عرصه سیاست خارجی من نمره عالی 18.5 به دولت می دهم و 1.5 نمره ای که در این حوزه کسر می کنم به دلیل روابط ما با عربستان است که اگر توانسته بود روابط با عربستان را عادی کند قطعا نمره بیست می دادم.»

وی ادامه داد: «در عرصه اقتصاد حداکثر نمره 14 به دولت می دهم. اما در حوزه سیاست داخلی مجبورم نمره ای ترکیبی بدهم. در حوزه هایی که مربوط به آزادی بیان و مطبوعات می شود نمره 14 می دهم اما درباره آزادی زندانیان سیاسی و ادامه فشار بر مطبوعات، هنرمندان، نویسندگان و ... اگرچه خیلی در اختیار دولت نبود اما انتظار من از آقای روحانی برای چانه زنی و اینکه نشان دهد این موضوعات برایش اهمیت دارد بیشتر بود و لذا در این موضوعات نمره 7 می دهم. اما در مجموع در حوزه سیاست داخلی با احتساب میانگین این دو نمره به ایشان نمره قبولی 10.5 را می دهم.»

وی افزود: «حوزه فرهنگی را نیز در قالب همان حوزه سیاست داخلی منظور می کنم و نمره 10.5 می دهم اما در حوزه اجتماعی اگرچه آقای روحانی دستاورد زیادی نداشته اما بر خلاف موضوع آزای زندانیان سیاسی تلاش های زیادی کرده و لذا نمره 15 می دهم.»

نمره های تک رقمی در حوزه اقتصاد و فرهنگ
اما احمد کریمی اصفهانی دبیرکل جامعه اسلامی اصناف و بازار و عضو شورای مرکزی جبهه پیروان خط امام و رهبری در گفتگو با فرارو گفت: «بالاخره هر فردی که پیروز انتخابات می شود باید شعارها و وعده هایی که داده است را عملیاتی کند. یکی از موضوعات مهم معیشت مردم است که اکنون علی رغم وعده و وعیدهای آقای روحانی در وضعیت خوبی نیست.»

وی ادامه داد: «موضوع بعدی عدم موفقیت در رفع رکود اقتصادی است. البته دولت در مهار تورم موفق بوده اما مهار تورم زمانی مثبت است که رونق اقتصادی وجود داشته باشد. به عبارتی در شرایط رکودی مهار تورم اصلا معنا ندارد و به صورت طبیعی نرخ تورم خودش پایین می آید و نیاز به انجام کاری نیست.»

وی افزود: «دولت یازدهم در زمینه سیاست خارجی فعال بوده اما کل مجموعه روی برجام متمرکز شده بود که هنوز افق روشنی دیده نمی شود و اگر این وضعیت ادامه پیدا کند با توجه به اینکه دولت تمام تخم مرغ های خود را در سبد برجام گذاشته بود به نظر می رسد نمی توان کارنامه مثبتی از ریاست جمهوری آقای روحانی ارائه داد.»

کریمی اصفهانی در پاسخ به این سوال که در هر کدام از این حوزه ها از بیست چه نمره ای به آقای روحانی می دهید؟، گفت: «در سیاست خارجی نمره 18 می دهم. در حوزه اقتصادی نمره ایشان تک رقمی خواهد بود. در سیاست داخلی نیز نمره ایشان 12 و در زمینه فرهنگی نیز به ایشان نمره تک رقمی می دهم.»

آشفتگی دولت در حوزه فرهنگ
اما حسین کنعانی مقدم فعال سیاسی اصولگرا در گفتگو با فرارو گفت: «دولت آقای روحانی در سیاست خارجی دولت موفقی بوده است به طوری که در خصوص برجام و همچنین همراهی با جبهه مقاومت و مبارزه با تروریسم خوب عمل کرده است.»

وی ادامه داد: «در حوزه اقتصادی زیرساخت های خوبی مربوط به اقتصاد مقاومتی ایجاد شده و با توجه به شعارهایی که دولت درباره کنترل تورم و آرامش در بازار اقتصادی داده بود اقدامات خوبی انجام داده است. البته با توجه به تحریم هایی که همچنان ادامه دارد باید منتظر ماند تا نتایج اقتصادی بعد از لغو تحریم ها خود را نشان دهد که اگر با موفقیت روبرو شود می توان گفت در حوزه اقتصادی نیز قدم های موثری برداشته شده است.»

وی افزود: «اما در حوزه فرهنگی هنوز نقشه راه مشخصی از دولت مشاهده نکرده ایم و شاید مقداری آشفتگی در مباحث فرهنگی و تصمیم گیری و تصمیم سازی در این حوزه وجود دارد.»

این فعال سیاسی اصولگرا اظهار کرد: «در حوزه سیاست داخلی آرامشی که در کشور ایجاد شد و تنش های سیاسی داخلی کاهش پیدا کرد یکی از اقدامات موفق دولت بود. همچنین حضور و مشارکت احزاب و تشکل های سیاسی به خصوص در انتخابات مجلس دهم کارنامه موفقی برای دولت در این حوزه رقم زد.»

وی افزود: «در حوزه اجتماعی نیز دولت مطالبات مردم را طرح کرده و پیگیر است اما اینکه چه موقع به نتیجه می رسد باید منتظر ماند.»

کنعانی مقدم در پاسخ به این سوال که در هر کدام از این حوزه ها از بیست چه نمره ای به آقای روحانی می دهید؟، گفت: «در حوزه سیاست خارجی نمره 18 می دهم و در حوزه اقتصادی نمره 14 را برای دولت منظور می کنم. اما در حوزه سیاست داخلی به آقای روحانی نمره 17 و در حوزه فرهنگی نمره 12 می دهم. در حوزه اجتماعی نیز به دلیل طرح سلامت و برخی مسائلی که دولت در زمینه رفاه اجتماعی پیگیری کرده است نمره 16 می دهم.»
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
مهمترین اخبار - صفحه خبر