سه‌شنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - May 07 2024
کد خبر: 2320
تاریخ انتشار: 20 مرداد 1392 18:16
برای نخستین بررسی جنبه‌های ژنتیکی در پروازهای فضایی

دوقلوها وارد تحقیقات فضایی شدند

آژانس فضایی آمریکا قصد دارد با استفاده از دو برادر دوقلوی فضانورد، تأثیرات تعاملات ژنی و گرانش بر روی بدن را بطور همزمان در زمین و فضا مورد بررسی قرار دهد.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در این مطالعه، از دو برادر دو قلوی فضانورد به نام‌های «مارک» و «اسکات کلی» استفاده می‌شود؛ «اسکات کلی» برای حضور یک ساله در ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) در سال 2015 میلادی انتخاب شده است که نخستین اقامت 12 ماهه در فضا محسوب می‌شود.

در مدت مأموریت یکساله «اسکات»، «مارک کلی» فضانورد بازنشسته ناسا بر روی زمین حضور خواهد داشت و محققان ناسا در فواصل زمانی خاصی، عملکرد عصبی و فیزیولوژیکی دوقلوها را بطور همزمان در فضا و زمین مورد بررسی قرار می دهند.

«جان چارلز» از محققان ارشد ناسا تأکید می کند: این آزمایش نخستین نمونه بررسی جنبه‌های ژنتیکی در شرایط پرواز فضایی محسوب می‌شود و اطلاعات بدست آمده می‌تواند در سفرهای فضایی آینده بسیار کاربرد داشته باشد.

محققان امیدوارند با توجه به شباهتهای ژنتیکی این دو برادر فضانورد دوقلو، اطلاعات مفیدی از عملکرد بدن در شرایط گرانش صفر بدست آورند.

ناسا اعلام کرده است که این آزمایش در آینده تنها محدود به فضانوردان دو قلو نخواهد بود.

«اسکات» تاکنون بیش از 180 روز را در فضا سپری کرده است و «مارک» نیز در سال 2011 بازنشسته شد؛ این دو فضانورد دو قلو ماه فوریه سال 2014 میلادی 50 سالگی خود را جشن می‌گیرند.
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
مهمترین اخبار - صفحه خبر