يکشنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - May 19 2024
کد خبر: 22546
تاریخ انتشار: 26 ارديبهشت 1395 12:11
با ادامه کمبود شدید غذا، دارو و کالاهای اساسی در ونزوئلا، رئیس‌جهوری آن کشور تهدید کرده است کارخانه‌هایی که تولیدشان را متوقف کرده‌اند، مصادره می‌کند و صاحبان آن را به زندان می‌اندازد.
 نیکلاس مادورو روز شنبه در کاراکاس در جمع هوادارانش گفت که ونزوئلا باید شیوه‌های تولید را ترمیم کند تا با بحران اقتصادی عمیقی که با آن روبه‌روست، مقابله کند. او روز جمعه، در سرتاسر کشور وضعیت اضطراری اعلام کرد. معترضان در پایتخت ونزوئلا، کاراکس، تظاهرات کرده‌اند و خواستار انتخابات زودرس شده‌اند تا بتوانند او را از قدرت کنار بزنند. مادورو می‌گوید "دشمنی بیگانگان" عامل مشکلات ونزوئلاست و برای مقابله با آن، اعلام وضعیت اضطراری ضروری بوده است. ونزوئلا هم‌چنین قرار است یک هفته دیگر یک رزمایش برگزار کند تا با "تهدیدهای بیگانگان" مقابله کند. ونزوئلا بزرگ‌ترین ذخیره نفتی جهان را دارد ولی اقتصاد آن شدیدا از کاهش قیمت جهانی نفت لطمه خورده است. اقتصاد ونزوئلا در سال گذشته حدود ۶ درصد رشد منفی داشته است و برآورد می‌شود که نرخ رسمی تورم در آن کشور، افزون بر ۱۸۰ درصد باشد.
تا کنون ۱.۸میلیون نفر از معترضان به مادورو، تومار همه‌پرسی درباره او را امضا کرده‌اند اما شورای ملی انتخابات هنوز به آن جوابی نداده است.
«جنگ اقتصادی علیه دولت»
نیکلاس مادورو می‌گوید کمبود شدید غذا، دارو و کالاهای اساسی در ونزوئلا، کار سرمایه‌داران بزرگ این کشور است و آمریکا هم یک جنگ اقتصادی علیه دولت او راه انداخته است. دولت چپ‌گرای ونزوئلا از زمان رئیس‌جمهوری قبلی‌اش هوگو چاوز، سرمایه‌داران و کارخانه‌داران را به توطئه متهم می‌کرد. تهدید رئیس‌جمهوری ونزوئلا به مصادره کارخانه‌های تعطیل پس از آن مطرح شد که بزرگ‌ترین شرکت غذایی این کشور به نام "گروه پولار" تولید آبجو را متوقف کرد. این شرکت می‌گوید توقف تولیدش تقصیر سوءمدیریت دولت است که نگذاشته جو وارد کند. لورنزو مندوزا، مالک میلیاردر این گروه صنعتی، منتقد تند نیکلاس مادورو است. مادورو می‌گوید وضعیت اضطراری برای سه ماه ادامه دارد اما احتمال دارد تا سال آینده میلادی هم تمدید شود. لوئیس خوزه مارکانو، وزیر ارتباطات و اطلاعات ونزوئلا، می‌گوید وضعیت اضطراری به دولت اجازه می‌دهد منابع بیشتری برای توزیع غذا، کالاهای اساسی و دارو داشته باشد. او در عین حال افزوده است که این وضعیت، "سازوکارهایی برای نیروهای امنیتی فراهم می‌کند که با توجه به تهدید گروه‌های مسلح، بتوانند نظم عمومی را حفظ کنند. معترضان می‌گویند از ایستادن در صف غذا و دارو و دیگر کالاهای اساسی خسته شده‌اند؛ هواداران دولت می‌گویند این فشارها برای به زانو در آوردن دولت چپ‌گراست.
«بمب ساعتی»
مخالفان توماری جمع کرده‌اند که خواستار همه‌پرسی درباره ادامه ریاست‌جمهوری مادورو است و تا کنون یک میلیون ۸۰۰ هزار نفر آن را امضا کرده‌اند. اما شورای ملی انتخابات هنوز چنین درخواستی را نپذیرفته است. این شورا ۵ روز برای بررسی این درخواست فرصت داشته اما هنوز پس از ۱۲ روز هنوز به آن پاسخی نداده است. انریکه کاپریلس، رهبر مخالفان و نامزد دوره قبلی انتخابات، در میان جمعیت تظاهرات‌کننده گفته است: "ما کشوری می‌خواهیم که برای هر خریدی، ناچار نباشد صف بکشد. ما دارو می‌خواهیم. ما تغییر می‌خواهیم. و گفته است ونزوئلا در حال حاضر "یک بمب ساعتی است که هر لحظه ممکن است منفجر شود.»

منبع: بی بی سی
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
مهمترین اخبار - صفحه خبر