شنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ - May 11 2024
کد خبر: 10742
تاریخ انتشار: 23 اسفند 1392 21:15
هواپیمای ناپديد شده ساعت‌ها در آسمان سرگردان بود مالزي:

در محل تصاویر ماهواره‌ای چين چيزي پيدا نشد


به گزارش راه مردم، مقامات دولت مالزی اعلام کردند که تیم تجسسی که به این منطقه فرستاده شده هیچ نشانی از لاشه بوئینگ ۷۷۷-۲۰۰ پیدا نکرده است. رئیس سازمان هوپیمایی کشوری مالزی، اظهرالدین عبدالرحمان اعلام کرد: «آنجا هیچ چیزی نیست.» به این ترتیب نزدیک به یک هفته پس از ناپدید شدن این هواپیمای مسافربری که از کوالالامپور به مقصد پکن در حرکت بود، هنوز هیچ نشانه‌ای از این بوئینگ در دست نیست.

روزنامه وال استریت جورنال، به تازگی در گزارشی از قول بازرسان آمریکایی این احتمال را مطرح کرده است که این هواپیما تا چهار ساعت بعد از ناپدید شدن از صفحه رادار، همچنان به راه خود ادامه داده است. این موضوع بر پایه اطلاعاتی از روی موتورهای هواپیما که به شکل خودکار بارگذاری و به زمین ارسال می‌شود، مطرح شده است.

این گزارش این پرسش را مطرح می‌کند که در صورتی که هواپیما پس از ناپدید شدن از صفحه رادار به پرواز خود ادامه داده، چرا بدون هیچ تماسی این کار را کرده، و آیا کسی کنترل آن را طی این زمان در دست داشته است یا خیر. مقام‌های ضدتروریستی ایالات متحده نیز بر این موضوع متمرکز شده‌اند که آیا خلبان یا کس دیگری در کابین از روی قصد دست به چنین کاری زده است یا نه.

محققان آمریکایی گمان می‌کنند موتورهای پرواز ۳۷۰ مالزی به مدت چهار ساعت، پس از ناپدید شدن هواپیما در ساعت یک و نیم صبح هشت مارس به وقت محلی روشن بوده است. به گزارش وال استریت ژورنال دو نفر از محققان آمریکایی که با جزئیات آشنا بودند، این احتمال را افزایش داده‌اند که هواپیما ۳۷۰ مالزی ‌می‌توانسته برای صدها مایل در شرایطی که نامرئی باقی بماند به حرکت خود ادامه دهد. محققان هوایی و مسئولان امنیت ملی آمریکا پس از تحلیل داده‌های موتور هواپیمای بوئینگ ۷۷۷ که به واسطه “برنامه حفظ و نظارت” به زمین فرستاده شده بود، باور دارند این هواپیمای شرکت هواپیمایی مالزی مجموعاً ۵ ساعت پرواز کرده است. این مسئله پرسش‌های جدیدی را درباره این جت که ۲۳۹ مسافر داشته و نحوه ناپدید شدن آن پس از یک ساعت از “رادارهای غیرنظامی ترافیک هوایی” برمی‌انگیزد.

شش روز پس از ناپدیدشدن اسرارآمیز این هواپیما که جست‌وجوی گسترده هوایی و آبی بی‌نتیجه‌ای را در پی داشته، به نظر می‌رسد تحقیقات گستره بیشتری پیدا کرده است. مسئولان ضدتروریستی آمریکا این احتمال را دنبال می کنند که خلبان یا یک نفر از خدمه هواپیما، پس از خاموش کردن فرستنده مسیر آن را به سوی یک مکان نامشخص تغییر داده است.

تحقیقات ادامه دارد و مشخص نیست آیا سندی دال بر عمل تروریستی یا خرابکاری وجود داشته باشد. تاکنون مسئولان امنیت ملی آمریکا گفته‌اند هیچ مدرکی دال بر عملیات تروریستی وجود ندارد. اگرچه آنها احتمال یک عملیات خرابکارانه را رد نکرده‌اند. این درحالی است که مالزی اعلام کرده که طبق آخرین تماس برقرار شده با بوئینگ ۷۷۷، این هواپیما تحت کنترل بوده است. همزمان پلیس مالزی خانه یکی از دو خلبان را بازدید کرد.

دیروز با انتشار تصاویر ماهواره‌ای، چین احتمال داد که تصاویری از لاشه این جت متعلق به شرکت هواپیمای مالزی را شناسایی کرده است. پرواز MH۳۷۰ با ۲۳۹ نفر در حالی ناپدید شده است که بیش از ۱۵۰ مسافر چینی سوار بر آن بوده‌اند. دولت چین همچنین مقامات مالزی را به انتشار گزارش‌های ضد و نقیض درباره هواپیمای گم‌شده متهم کرده‌است.

از سوي ديگر، دیروز واشنگتن‌پست گزارش داد در عکس‌هایی که روز سه‌شنبه از دو مسافر ایرانی که با پاسپورت‌های جعلی قصد پرواز به کشور‌های اروپایی را داشتند منتشر شده بود، این دو پاهای مشابه ‌داشته‌اند!


عکس‌هایی که روز سه‌شنبه از دو مسافر ایرانی منتشر شده بود،
دو مرد با پاهای مشابه را نشان می‌دهد.

این عکس‌های را پلیس مالزی منتشر کرده بود. پلیس این کشور اعلام کرده که دلیلی ویژه‌ای در تغییر این عکس‌ها وجود نداشته و فقط بالا تنه یکی روی پایین تنه دیگری قرار گرفته است. آنها تاکید کرده‌ا‌ند هیچ هدفی برای منحرف کردن افکار عمومی وجود نداشته است.
چندی پیش نیز واشنگتن‌پست گزارش داده بود پنج مسافر برای ورود به هواپیما کارت پرواز خود را دریافت کرده بودند، در حالیکه هرگز سوار هواپیما نشده‌اند. با این وجود، مقامات مالزیایی اصرار کرده‌اند که بار مسافران سوارنشده بر هواپیما پیش از پرواز از آن خارج شده است. اما گزارش واشنگتن پست اشاره می‌کند که پرواز با هیچ تاخیر قابل توجهی که نشان از خالی کردن بار پنج مسافر باشد، مواجه نبوده است. به نظر می‌رسد اطلاعات ضد و نقیض پرونده، این معمای بزرگ صنعت هواپیمایی را بیش از پیش پیچیده کرده است.

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
مهمترین اخبار - صفحه خبر