جمعه ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - May 17 2024
کد خبر: 10125
تاریخ انتشار: 24 بهمن 1392 08:41
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد تعلق نگرفتن جایزه دولت به هیچ یک از فیلم‌های عرضه شده در جشنواره گفت: تبلیغ فرهنگ اعتدال و مبارزه با خشونت و افراط‌گرایی از شاخص‌های دولت برای دادن جایزه بزرگ بود که هیچ یک از فیلم‌های جشنواره واجد این شرایط نبودند. علی جنتی پس از پایان جلسه هیات دولت همراه با سخنگوی دولت در نشست خبری حاضر شد و به سوالات خبرنگاران پاسخ داد. وزیر ارشاد در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در دولت یازدهم برخی از روزنامه‌ها توقیف شده‌اند و این مغایر با شعار اعتدال دولت تدبیر و امید است توضیح شما در این زمینه چیست و آیا این روند و نوع برخورد با رسانه‌ها دنبال خواهد شد، گفت: در این مدت در دولت تدبیر و امید هیچ توقیف روزنامه‌ای نداشتیم و تنها روزنامه بهار توقیف شد که من هم شخصا به‌عنوان عضو هیات نظارت بر مطبوعات مخالف توقیف کردن آن بودم و مورد دیگری درباره توقیف روزنامه‌ها و نشریات نداشتیم. سپس خبرنگاران نیز به این جمله وزیر واکنش نشان دادند و از روزنامه وطن امروز و یالثارات به‌عنوان نمونه‌ای از نشریاتی که در دولت یازدهم توقیف شدند نام بردند که وزیر گفت: وطن امروز نبوده است. وی افزود: یالثارات سابقه طولانی در این زمینه داشته و خود اعضای هیات نظارت بر مطبوعات نیز بارها و بارها تذکر کتبی به این روزنامه داده بودند. وی ادامه داد: وقتی روزنامه‌ای دو سه بار تذکر کتبی بگیرد بار چهارم برخورد شدیدتری با آن انجام خواهد گرفت و حکم روزنامه نیز با نظر اکثریت اعضای نظارت بر مطبوعات صادر شده است و تمامی اعضا درمورد این نشریه اتفاق نظر داشتند.جنتی در این زمینه افزود: در حوزه مطبوعات گشایش قابل توجهی در این دولت صورت گرفته و برای تعداد قابل توجهی از نشریات مجوز صادر شد و تعداد زیادی از نشریاتی که در گذشته درخواست مجوز کرده بودند مهرماه سال92 تعیین تکلیف شدند. وزیر ارشاد با تأکید بر اینکه برای تغییر وضعیت مرتبا کارهایی در حال انجام شدن است گفت: دولت موظف است در چارچوب قانون آزادی‌ها را تضمین کند و قانون اساسی تصریح دارد روزنامه‌ها در بیان همه مطالب به‌جز مطالبی که خارج از چارچوب قوانین باشد آزاد باشند. وی گفت: البته ممکن است درباره برداشت از قانون اختلاف‌نظرهایی وجود داشته باشد اما دولت تنها دو عضو در هفت عضو هیات مطبوعات دارد و در هیات مطبوعات نظر اکثریت ملاک است اما دیدگاه دولت در این زمینه روشن است.علی جنتی در پاسخ به این سوال که بانک جهانی به تازگی اعلام کرده که آزادی روزنامه‌نگاران و عضویت مسئولان ایران در شبکه مجازی یک نقطه مثبت تلقی می‌شود، گفت: این سیاست همچنان ادامه پیدا خواهد کرد.جنتی تاکید کرد: این سیاست‌ها مقطعی نیست و متوقف نمی‌شود.

فیلم رستاخیز


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین با اشاره به فیلم «رستاخیز» و در پاسخ به این سوال که نسبت به انتخاب این فیلم نقدهایی وجود دارد، گفت: در مورد فیلم «رستاخیز» من خودم از نزدیک در جریان آن بودم و از 9سال قبل روی فیلمنامه آن کار شده است.وی افزود: این فیلم در مورد حماسه عاشوراست و از نظر تاریخی هیچ مشکلی ندارد و منطبق با تاریخ صحیح عاشورا تدوین شده است. جنتی با بیان اینکه برخی از مراجع همچون آیت‌ا... سیستانی فیلمنامه فیلم «رستاخیز» را تایید کرده‌اند، گفت: این نشان‌دهنده این است که متن فیلم مشکلی ندارد و هیچ تحریفی هم در آن صورت نگرفته است، همچنان که شاهد بودیم خیلی از جوایز جشنواره را هم درو کرد.وزیر ارشاد با اشاره به منابع مالی تامین بودجه فیلم «رستاخیز» ادامه داد: بخشی از بودجه این فیلم را شیعیان خارج از کشور، بخشی دیگر توسط وکلای آیت‌ا... سیستانی و بخش دیگر آن را هم تهیه‌کننده فیلم از منابع داخلی تامین کرده بود و مجموعا فیلم خوبی ارائه شد. وی با بیان اینکه نقدهایی به محتوای این فیلم وارد است، گفت: از نظر محتوا کارگردان می‌توانست واقعه عاشورا را بهتر نشان دهد.جنتی افزود: در این فیلم نکته‌های لطیفی که در عاشورا وجود داشت مانند وضعیت زنان و کودکان در خیمه‌ها و لطف و محبت امام حسین(ع) به فرزندانش همچنین فداکاری‌های حضرت زینب(س) را نمی‌بینیم. البته نمی‌شود توقعی داشت؛ چراکه فیلم سینمایی بیشتر از 3 ساعت نمی‌شود و خیلی از بخش‌های این فیلم نیز حذف شد که ممکن است در آینده به عنوان سریال بشود این بخش‌ها را در آن گنجاند. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه هیات داوران از شخصیت‌های برجسته‌ای بودند، گفت: به هر حال تشخیص هیات داوران این گونه بوده است که تشخیص خوبی هم بود و فیلم «رستاخیز» به عنوان فیلم برگزیده انتخاب شد. وی در ادامه با اشاره به موضع قوه قضائیه در مورد فیس بوک گفت: همانطور که یکی از مقامات قوه قضائیه اعلام کرده است عضویت در فیس بوک جرم نیست، اما به این دلیل که فیس بوک فیلتر است و شکستن فیلتر جرم است، این موضوع مشکل ایجاد می‌کند وگرنه اصل حضور در
فیس بوک جرم نیست.جنتی همچنین با اشاره به جایزه دولت که قرار بود به یکی از فیلم‌ها داده شود، گفت: همانطور که آقای نهاوندیان نیز اعلام کرده بود دولت آمادگی داشت به بهترین فیلم با شاخص‌های مورد نظرش جایزه‌ای بدهد. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: شاخص‌های انتخاب این فیلم در زمینه تبلیغ فرهنگ اعتدال، مبارزه با خشونت و افراطی‌گری بود که فیلم‌هایی که در جشنواره عرضه شد، واجد این شرایط نبودند. وی همچنین در مورد قضاوت هیات داوران گفت: هیات داوران انتخاب شده، جامع‌الجهات بود و تمامی آنان جزو پیشکسوتان حوزه سینما بودند و ما به رای آنان احترام می‌گذاریم.جنتی تاکید کرد: هیچ‌یک از داوران سیاسی براساس دیدگاه سیاسی نظر ندادند.


«من عصبانی نیستم» حذف نشد


وزیر ارشاد همچنین در پاسخ به این سوال که چرا فیلم «من عصبانی نیستم» با هجمه اصولگرایان حذف شد؟ گفت: این فیلم حذف نشد، بلکه در جشنواره عرضه شد.وی افزود: شاید خود تهیه‌کننده و کارگردان فیلم با توجه به ماهیتی که داشت، ممکن بود در میدان رقابت جوایزی بگیرد و این موضوع مورد اعتراض برخی از مسئولین سینما قرار بگیرد، پیشنهاد حذف این فیلم در دایره رقابت‌ها و گرفتن جوایز را داده باشد. جنتی تاکید کرد: سیاست ما این بود که هیات داوران حرفه‌ای و آگاهانه انتخاب شوند و آنان نیز در نوع انتخاب خود تحت تاثیر هیچکس نبوده‌اند و جمله‌ای نیز از طرف دولت و برگزارکنندگان جشنواره به آنان دیکته نشد.وزیر ارشاد در ادامه در پاسخ به این سوال که چرا دیپلماسی فرهنگی نتوانسته همپای دیپلماسی خارجی پیش رود؟ گفت: وزارت خارجه بخش برجسته‌ای در دیپلماسی خارجی به‌خصوص در مذاکرات هسته‌ای داشت و به موفقیتی نیز در این زمینه نایل شد، اما در زمینه دیپلماسی فرهنگی که جزو برنامه‌های وزارت فرهنگ است، ما نیز برنامه‌هایی در این زمینه داریم.وی افزود: تلاش این است با توجه به رایزنی‌های فرهنگی که با 80 کشور داریم در زمینه برقراری ارتباط با هنرمندان، نهادهای فرهنگی و شخصیت‌های فرهنگی خارج از کشور فعال تر عمل کنیم.جنتی افزود: در داخل نیز از سفرا و رایزن‌های فرهنگی سفارت‌های خارجی در برگزاری همایش‌ها دعوت می‌کنیم و این حضور موجب انتقال مطالب به خارج از کشور می‌شود.وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه بحث نهضت ترجمه نیز مورد توجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، تصریح کرد: ما آثار ارزشمند بسیاری به زبان فارسی داریم که می‌شود این کتاب‌ها را به زبان‌های دیگری همچون عربی، انگلیسی و آلمانی ترجمه کنیم که باید در این زمینه تلاش‌های بیشتری صورت بگیرد. وی با بیان اینکه برای انتقال فرهنگی به خارج از کشور هنرمندان باید در حراج‌های بین‌المللی شرکت کنند، بیان کرد: بعد از احیای کنسرت ملی و سمفونیک نیز گروه‌های موسیقی به خارج از کشور اعزام خواهند شد.جنتی خاطر نشان کرد: همچنین فیلم‌های خوبی که در این جشنواره عرضه شد، بعد از ترجمه قابل ارائه به خارج از کشور است و این نیز جزئی از همان دیپلماسی فرهنگی است. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به این سوال که پایگاه سامان تعطیل شده است، گفت: در جریان آن نیستم.وی تاکید کرد: سایت‌های خبری نیز همچنان که قبلا گفته شده است باید از وزارت ارشاد مجوز بگیرند و یک ضرب‌الاجلی برای این موضوع تا پایان دی ماه تعیین شده بود و اعلام کرده بودیم که تمامی سایت‌های خبری باید مجوز بگیرند.جنتی ادامه داد: به‌رغم اینکه امروز 23 روز از بهمن می‌گذرد، اما ما هیچ سایتی را که درخواست مجوز نکرده است، نبسته‌ایم، اما در آینده این سایت‌ها بسته خواهند شد.


برچسب ها: فیس بوک ، جنتی
نسخه چاپی
ارسال به دوستان
بازدید از صفحه اول
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
مهمترین اخبار - صفحه خبر