پنجشنبه ۱۲ تير ۱۴۰۴ - July 03 2025
کد خبر: 94468
تاریخ انتشار: 09 تير 1404 13:40
رئیس سازمان حمایت اعلام کرد

۹۰۰۰ پرونده احتکار در جنگ ۱۲ روزه!

بر اساس اعلام، رئیس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان؟ در ایام جنگ ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی علیه ایران، تعداد ۵۹۳۸۷ مورد بازرسی انجام گرفت که منجربه تشکیل تعداد ۹۰۴۰ فقره پرونده به ارزش ریالی ۸۸۰۰ میلیارد ریال شد.

 با توجه به اقدامات بازرسی کالاهای سرمایه‌ای بر موضوعات احتکار و عرضه خارج از شبکه، ارزش ریالی پرونده‌های قاچاق متشکله طی 12 روز جنگ تحمیلی (23 خرداد لغایت 3 تیر) نسبت به 12 روز قبل (11 لغایت 22 خرداد) 478 درصد رشد داشته است.

 رئیس سازمان ملی استاندارد  هم با اشاره به اینکه در طول ۱۲ روز جنگ تحمیلی نظارت‌ها بر واحدهای تولیدی و بازارها و همچنین فرایند ارزیابی انطباق کالاهای وارداتی و صادراتی شدت یافته است،  با ارائه آماری گفته است: در این مدت تعداد یک هزار و ۷۹۵ بازرسی از واحدهای تولیدی در ۳۱ استان ثبت شده که بیشترین صنایع مورد بازرسی، با ۵۷۲ و ۴۷۷ مورد در صنایع ساختمانی- معدنی و صنایع غذایی و کشاورزی بوده است. 

60 هزار بازرسی از واحد های صنفی در جنگ 12 روزه
در جریان بازدید معاون اول رئیس جمهور از  سازمان حمایت،  وزیر صنعت، انجام وظیفه فداکارانه ارکان این وزارتخانه به ویژه سازمان حمایت در تنظیم بازار و خدمت‌رسانی به مردم را نشأت گرفته از رسالت دولت چهاردهم و تلاش بی‌وقفه دولت و رییس دولت در ادای دین به نظام، مردم و رهبری دانست.

سید‌محمد اتابک نقش همکاران را در شناسایی، معرفی و خنثی‌سازی نقشه پلید دشمن در جنگ روانی هم هوشمندانه دانست و یادآور شد: دشمن قصد داشت در تماس با اقشار مردم و تهییج آنها برای هجوم به بازار و خرید بیش از نیاز، موجبات کسری کالا و نارضایتی عمومی را فراهم سازد که با پیگیری وزارت صمت، موفق به این کار نشد.

در این نشست معاون وزیر صمت و رییس سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان گزارشی از اقدامات این سازمان در جنگ 12 روزه شامل اعمال نظارت‌های میدانی و جلوگیری از گرانفروشی، جلوگیری از تعطیلی رسته‌های صنفی، بررسی ذخایر کالاهای اساسی و راهبردی، بررسی ذخایر نهادهای دامی، نیاز و ذخایر مواد اولیه کارخانجات، وضعیت جوجه‌ریزی و تامین گوشت مرغ، بررسی وضعیت نانوایی‌ها و کارخانجات آرد، تشدید بازرسی‌ها بر کالاهای اساسی و ضروری و آمار بازرسی‌های انجام شده در 12 روزه تجاوز، ارایه کرد.

وی ادامه داد:در تعامل با انجمن‌های تولیدکنندگان ماکارونی، برنج، گوشت و فروشگاه‌های زنجیره‌ای، هیچ مشکلی در توزیع کالاهای اساسی ایجاد نگردید و  با وجود افزایش تقاضا در ساعات و روزهای ابتدایی، با پیگیری‌های مستمر و نظارت دقیق، روند تأمین کالا به حالت پایدار بازگشت.

تشکیل 9 هزار پرونده گران فروشی و احتکار طی جنگ 12 روزه

رئیس سازمان حمایت مصرف‌کنندگان از انجام بیش از ۵۹هزار مورد بازرسی و تشدید نظارت‌ها برای مقابله با گران‌فروشی و احتکار در روزهای اخیر خبر داد که منجر به تشکیل تعداد ۹۰۴۰ فقره پرونده به‌ارزش ریالی ۸۸۰۰میلیارد ریال شد.

حسین فرهیدزاده معاون وزیر صمت و رئیس سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان در جریان بازدید عارف، معاون اول رئیس‌جمهور و مهندس اتابک، وزیر صنعت، معدن و تجارت، از سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان گزارشی از اقدامات گسترده و سریع این سازمان در پی تحولات اخیر خبر داد، وی با اشاره به حضور پررنگ نیروهای بازرسی در سطح شهر از ساعات ابتدایی بروز بحران، اظهار داشت: حضور وزیر صمت در روزهای ابتدایی این جنگ تحمیلی در سازمان، موجب دلگرمی همکاران ما شد، تمام کارکنان سازمان، بدون وقفه و با درک جایگاه سازمانی خود، به فعالیت‌های خود ادامه دادند.

رئیس سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان افزود: با صدور ابلاغیه‌ای به ادارات‌کل صمت استان‌ها، نظارت بر فروشگاه‌ها و مراکز عرضه، کارخانه‌ها با هدف مقابله با گران‌فروشی و صیانت از حقوق مصرف‌کنندگان تشدید شد و تمامی نیروهای معاونت بازرسی استان‌ها که ناظر و دیده‌بان ما در تأمین کالا و بازرسی می‌باشند  به‌کار گرفته شدند.

فرهیدزاده راجع به بررسی موجودی کالاهای استراتژیک از جمله نان، برنج، گوشت، حبوبات، آب معدنی، انواع کنسرو، شیرخشک، پوشک، و محصولات سلولزی و بهداشتی اعلام کرد: تمامی اقدامات با تمرکز بر جلوگیری از کمبود کالاها و با همکاری وزارت کشور، اتاق اصناف و وزارت صمت انجام شد.

وی ادامه داد: در تعامل با انجمن‌های تولیدکنندگان ماکارونی، برنج، گوشت و فروشگاه‌های زنجیره‌ای، هیچ مشکلی در توزیع کالاهای اساسی ایجاد نگردید و  با وجود افزایش تقاضا در ساعات و روزهای ابتدایی، با پیگیری‌های مستمر و نظارت دقیق، روند تأمین کالا به حالت پایدار بازگشت.

رئیس سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان همچنین از اقدامات بازرسی گسترده در مقابله با گران‌فروشی خبر داد و گفت: طی این مدت بازدید از مراکز اصناف و کارخانه‌های تولیدی صورت گرفت و با پیگیری‌های انجام‌شده توسط همکاران این سازمان دو کارخانه تولید روغن که فعالیت‌شان متوقف شده بود، مجدداً فعالیت خود را آغاز کردند، همچنین، قیمت برخی کالاهای دارای نرخ‌های نامتعارف مانند لبنیات و آب معدنی اصلاح شد.

فرهیدزاده گفت: در بخش خدمات، به‌ویژه سوخت‌رسانی، با هماهنگی معاونت بازرگانی، بازدیدهایی از شرکت‌های پخش انجام شد ودر حوزه حمل‌ونقل هوایی نیز بازرسی‌های لازم صورت گرفت که مشکلات موجود رفع شد.
به‌گفته رئیس سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، در این ایام، تعداد 59387 مورد بازرسی انجام گرفت که منجربه تشکیل تعداد 9040 فقره پرونده به‌ارزش ریالی 8800 میلیارد ریال گردید.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اقدامات بازرسی کالاهای سرمایه‌ای بر موضوعات احتکار و عرضه خارج از شبکه، ارزش ریالی پرونده‌های قاچاق متشکله طی 12 روز جنگ تحمیلی (23 خرداد لغایت 3 تیر) نسبت به 12 روز قبل (11 لغایت 22 خرداد) 478 درصد رشد داشته است.

انجام ۱۷۹۵ بازرسی از واحدهای تولیدی 

از سوی دیگر، رئیس سازمان ملی استاندارد ایران  هم  با اشاره یه اینکه در طول ۱۲ روز تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران این سازمان در انجام وظایف ذاتی خود به ویژه در زمینه‌های بازرسی، نظارت، نمونه برداری و آزمون در حوزه های مختلف  تلاشی جهادگونه داشت، گفت: در این مدت  حصول اطمینان از کیفیت کالاها و حفظ ایمنی و سلامت مصرف کنندگان، نظارت بر واحدهای تولیدی و بازارها و همچنین فرایند ارزیابی انطباق کالاهای وارداتی و صادراتی، تایید صلاحیت آزمایشگاه‌ها و تدوین استانداردهای مهم و ضروری طبق روال انجام شده است.

فرزانه انصاری  با اشاره به اینکه در مدت ۱۲ روز دفاع ملی سه هزار و ۴۹۰ نمونه برداری از محصولات واحدهای تولیدی صورت گرفت که بیشترین آن با ۲۲۰۸ مورد مربوط به صنایع غذایی و کشاورزی بوده است گفت: علاوه بر این، به منظور نظارت بر بازار و کنترل کالاهای مشمول استاندارد اجباری، در این مدت، ۱۰۶۸ مورد بازرسی از مراکز عرضه در قالب طرح کنترل بازار سازمان ملی استاندارد صورت گرفت. 
 
دبیر شورای عالی استاندارد با اشاره به اینکه فرایند ارزیابی انطباق کالاهای وارداتی و صادراتی در سازمان ملی استاندارد ایران با قوت و دقت کامل در حال انجام است تصریح کرد: ورود کالا به کشور از طریق گمرکات اجرائی و مجاری مجاز با قدرت در حال انجام بوده و ادارات کل استاندارد در سراسر کشور همچنان به صورت تمام وقت، در حال ارزیابی انطباق کالاهای وارداتی و صادراتی هستند.  

انصاری از تشکیل چندین جلسه کمیته اضطراری و مدیریت بحران  در سازمان ملی استاندارد ایران خبر داد و گفت: با توجه به دغدغه‌های مردم در تامین کالاهای مورد نیاز به خصوص کالاهای اساسی و همچنین نگرانی‌های تجار و بازرگانان کمیته اضطرار و مدیریت بحران تشکیل و تدابیر و هماهنگی‌های لازم با ادارات کل استاندارد استان‌ها در راستای تسهیل ورود کالاهای موجود در بنادر انجام شده است.
a
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
مهمترین اخبار - صفحه خبر