سایت فروشگاه مجازی صنایعدستی ایران در مجارستان، همزمان با این مراسم رونمایی شد.
سفارت ایران در بوداپست، تمرکز خود را بر توسعه صادرات غیرنفتی گذاشته و از آنجایی که ایران و مجارستان پل ارتباطی شرق و غرب هستند و این کشور میتواند دروازه ورود ایران به اروپا باشد.
رویداد بزرگ «تولید ملی، افتخار ملی» که از آن بهعنوان قدیمی ترین گردهمایی صنعت و معدن کشور یاد میشود، با شعار «جهش تولید، با مشارکت مردم» با حضور تولیدکنندگان بزرگ کشور برگزار شد. در این مراسم، سایت فروشگاه مجازی صنایعدستی ایران در مجارستان، همزمان با این مراسم رونمایی شد.
سفارت ایران در بوداپست، تمرکز خود را بر توسعه صادرات غیرنفتی گذاشته و از آنجایی که ایران و مجارستان پل ارتباطی شرق و غرب هستند و این کشور میتواند دروازه ورود ایران به اروپا باشد. در همین راستا، تنها رایزن بازرگانی ایران در اروپا در مجارستان مستقر شده وبرای توسعه صادرات برنامهریزیهای خوبی انجام شده است.
فروشگاه مجازی صنایعدستی ایران در اروپا رونمایی شد
در ابتدای بیست و دومین جشنواره تولید ملی- افتخار ملی، دبیر کل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران، هدف اصلی جشنواره را ایجاد پل ارتباطی میان تولیدکنندگان و نهادهای حاکمیتی از جمله دولت، مجلس و قوه قضائیه دانست. به گفته او، هدف از برگزاری این مراسم این است که صدای بخش تولید شنیده شود و دیدگاههای مسئولان نیز به طور دقیق دریافت و تحلیل شود.
سایت فروشگاه مجازی صنایعدستی ایران در اروپا، همزمان با این مراسم رونمایی شد. این سایت در مجارستان مستقر است و به همت دفتر توسعه تجاری خانه صمت ایران در این کشور راهاندازی شده است.
میرزاحسینی، مدیر دفتر توسعه تجاری خانه صمت ایران در مجارستان، با اشاره به خدمات این دفتر درباره توسعه صادرات خدمات فنی و مهندسی، تأسیس شرکت ترابری با همکاری دولت مجارستان و همچنین توسعه صادرات صنایعدستی و هنرهای ایران، گفت: با توجه به استقبالها از صنایعدستی ایران، به این نتیجه رسیدیم که فروشگاه آنلاینی با قوانین و شرایط اروپای برای صنایعدستی ایران ایجاد کنیم و این اتفاق افتاد.
مرادیان، سفیر ایران در مجارستان نیز با تأکید بر اینکه سفارت ایران در بوداپست، تمرکز خود را بر توسعه صادرات غیرنفتی متمرکز شده است، گفت: ایران و مجارستان پل ارتباطی شرق و غرب هستند و این کشور میتواند دروازه ورود ایران به اروپا باشد. همچنین تنها رایزن بازرگانی ایران در اروپا در مجارستان مستقر است و ما برای توسعه صادرات برنامهریزیهای خوبی انجام دادهایم.
صمد حسنزاده رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معدن و کشاورزی ایران نیز ضمن ابزار خرسندی از امکان فعالیت اقتصادی در مجارستان و راهاندازی وبسایت فروشگاه اینترنتی دفتر توسعه تجارت خانه صمت ایران در اروپا که امکان حضور و توسعه روابط تجاری را فراهم کرده است، گفت: بنده اعتقاد دارم که برای تمامی محصولات ایرانی مخصوصاً در صنایع دستی و فرش که عنوان شد و از کیفیت بالایی برخوردارند، این ظرفیت جهانی شدن وجود دارد.
پیام باقری، نائب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران هم ضمن تاکید براینکه دولت باید از فضای تصدیگری فاصله گرفته و بهجای مدیریت و تصدیگری، موانع را از پیش پای تولید بردارد، اظهار کرد: دولت باید منابع را به سمت خلق تولید، هدایت کند. زمانیکه دولت از تولیدکنندگان حمایت کند، فضای رقابتی هم شکل میگیرد.
او تاکید کرد: اقتصاد باید پیشبینی پذیر باشد و تولید ملی کشور در زنجیره ارزش جهانی قرار گیرد و یک حرکت مداوم در رشد اقتصاد کشور است. باید بسترهای لازم جهت حمایت از تولیدکنندگان فراهم شود؛ یکی از این بسترها برای رونق اقتصاد، افزایش تولید ملی است که سبب توسعه سفره آحاد مردم و رشد اشتغال خواهد شد.
گلایه های تند رئیس خانه صنعت ایران
در ادامه رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران پشت تریبون قرار گرفت و با گلایه تند از وضعیت ناترازی انرژی برق و گاز سخن گفت. سید عبدالوهاب سهل آبادی بیان کرد: اخیراً واژه «ناترازی» مد شده است؛ ناترازی برق، ناترازی گاز! محاسبه کنید که در طول سال ۱۴۰۳، به دلیل همین ناترازیها بسیاری از واحدهای صنعتی چند روز را تعطیل بودهاند؟ بله، ما میدانیم که در شرایط جنگ اقتصادی هستیم و تحمل میکنیم.
او خطاب به دکتر هادی، آیا از تصمیماتی که در این ایام برای صنعتگران گرفته شده، آگاه هستید؟ تأمین اجتماعی امروز بهگونهای عمل میکند که اگر کارفرمایی همزمان با ارائه لیست بیمه، پول آن را واریز نکند، هیچ خدماتی به کارگران ارائه نمیشود. کارگرانی که زیر خط فقر و معیشت زندگی میکنند! او در ادامه خطاب به منتظری رئیس دیوان عالی کشور هم گفت: آیا اطلاع دارید که وزیر نیرو بخشنامهای صادر کرده و به وزیر صمت اعلام کرده که این وزارتخانه دیگر موظف به تأمین برق برای صنایع نیست؟ این جنگ اقتصادی است. آیا وزیر نیرو حق دارد که چنین تصمیمی را اعلام کند؟ فردا وزیر نفت هم خواهد گفت که دیگر وظیفهای برای تأمین نفت و گاز نداریم؛ خودتان چاه نفت بزنید؛ ما گاز و گازوئیل و بنزین نداریم! این گونه زیرساخت برای صنایع تهیه میکنید؟
این تولیدکننده همچنین گفت: وزارت صمت به تمام ادارات استانها ابلاغ کرده که حق تقسیط حقوق دولتی را ندارند. از معاونین محترم وزیر که در این جلسه حضور دارند، میخواهم پاسخ دهند که کدام ریالی از سوی تولیدکنندگان در این چند سال حیفومیل شده است؟ کدام چک آنان وصول نشده است؟ آیا در راستای حمایت از تولیدکنندگان است که این ابلاغیهها را صادر میکنید؟ در چنین شرایط سختی، اداره برق {بهجای حمایت} مطالبات خود از برج ۲ را از صنعتگران میخواهد. اینها مواردی است که باید پیگیری شود. حتی به بهره آن چه که ما میپردازیم هم ارزش افزوده تعلق میگیرد. ما همه اینها را پرداخت میکنیم اما کارگاههای خود را تعطیل نمیکنیم. دشمنان خارجی و نادانان داخلی بدانند که صنعتگر از این مسیر خارج نمیشود و ما در همین شرایط هم کار میکنیم.
سه هزار همت از منابع بانکها صرف بنگاهداری می شود
شهرام دبیری معاون پارلمانی رئیسجمهوری هم با اشاره به مساله ناترازی، کفت: در هیچ کجای دنیا گاز را صرف مصرف خانگی نمیکنند. ما حتی در دورترین روستاها گاز کشی کردهایم. در دنیا تلاش میکنند گاز را صرف تولید برق کنند تا آن را به خانهها ببرند.
او با اشاره به اثرات نامطلوب قیمتگذاری دستوری گفت: ۱۲۷ میلیارد دلار در سال یارانه پنهان انرژی پرداخت میشود. چرا سعی نکردیم این قیمتها را در طول سالهای گذشته واقعی کنیم تا امروز در این نقطه قرار نگیریم.
دبیری با بیان اینکه بخش خصوصی به وظایف خود آگاه است اما به حمایت دولت نیاز دارد، افزود: تلاش میکنیم بروکراسی اداری را در صدور مجوزها به حداقل برسانیم. ما باید سختگیریها را به بعد از صدور مجوز منتقل کنیم. ما به دنبال رفع موانع تولید هستیم. اما برخی مسائل و مشکلات مانند نا ترازیها از قبل به ما ارث رسیده است.
او گفت: رئیسجمهوری شخصاً برای حل مشکل نا ترازی وقت گذاشته و بر عدم قطع برق صنعتی تا جای ممکن تأکید دارد.
دبیری ادامه داد: سه هزار همت از منابع بانکها به جای تسهیلات صرف بنگاهداری میشود و تازه بانکها در آن هم سودزا نیستند و درست عمل نمیکنند. به دنبال حل این مسائل هستیم اما مشکلات یکشبه حل نمیشوند.
او تأکید کرد: ما طرفدار بخش خصوصی هستیم. یک سری قوانین دست و پاگیر وجود دارد که باید با کمک بخش خصوصی این قوانین را شناسایی کرده و برای اصلاح و تغییر آنها اقدام کنیم. مجلس هم در این مسیر با دولت هم سو است و ما برای انجام این کار مصمم هستیم.
بسته جبرانی حمایت از تولید برای ناترازی انرژي
در بخش بعدی مراسم، محمدصادق مفتح، جانشین وزیر صنعت، معدن و تجارت هم فلسفه تشکیل خانه صنعت، معدن و تجارت را اینگونه بیان کرد که بخش غیر حاکمیتیِ فعالیتهای ابر وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت به تشکلها و در حقیقت بخش غیردولتی منتقل شود و تاکنون اقدامات خوبی انجام شده است. او افزود: امیدوار هستیم با برنامهریزی مشترکی که انجام شود، بتوانیم حتیالامکان مجوزها و کارهایی که برای فعالان اقتصادی در نظر داریم، توسط خانه صنعت، معدن و تجارت انجام شود.
ابراهیم شیخ معاون صنایع عمومی وزارت ص هم ضمن تاکید بر حمایت از تولیدکنندگان کشور، از تدوین یک بسته جبران تولید در وزارت صمت خبر داد و گفت: ما در وزارت صمت به جهت موضوع ناترازی انرژی، برنامهای جهت جبران تولید تهیه و تدوین کردهایم که از اسفند امسال آغاز خواهد شد و تا خرداد ماه سال آینده، به مدت چهار ماه ادامه دارد. صنعتگران در بسته جبران تولید این وزارتخانه طی این چهار ماه، میتوانند توان خود برای جبران عقب ماندگیهای تولید را به کار گیرند. بر اساس این طرح، ناترازی انرژی کاهش پیدا کرده و تامین پایدار انرژی برای واحدهای تولیدی صورت میگیرد.
او تصریح کرد: سیاستهای حمایتی و تمهیدات ویژهای برای کاهش فشار مالی بر تولیدکنندگان در نظر گرفته شده که افزایش مهلت در پرداخت تعهدات مالی به سازمانهای مالیاتی و بیمهای، تسهیل در پرداخت بدهیها و تسریع در تامین ارز مورد نیاز را فراهم میکند. در این طرح، امکان فعال کردن بیشترین ظرفیت تولید وجود دارد و صنعتگران میتوانند از این فرصت استفاده کرده و برای فعالیت در سه شیفت کاری، برنامهریزی کنند. او با بیان اینکه افزایش بالغ بر ٢٠ درصدی تولید و صادرات ذیل این بسته حمایتی، پیشبینی شده، گفت: همچنین در این بسته، امکان خرید نهادههای تولید و تقسیط پرداختیها نیز فراهم شده است.
ضرورت تعامل حاکمیت و بخش خصوصی
رئیس دیوان عالی کشور هم که در این نشست حضور یافته بود، ضمن تاکید براینکه بایستی پیوند محکم میان بخش خصوصی و حاکمیت تقویت شود، بیان کرد: حقیقتاً حاکمیت و نظام کشور، بدون همراهی بخش خصوصی در امور اقتصادی، نمیتواند موفق عمل کند. ضمن اینکه بخش خصوصی نیز نیازمند حمایت قوای سهگانه است تا بتواند فعالیت کرده و به وظایف خود عمل کند. محمدجعفر منتظری افزود: چرخ اقتصادی کشور به دست بخش خصوصی میچرخد و ۵۰ درصد رشد اقتصادی و تولید به دست بخش خصوصی است؛ فلذا افزایش تعامل و همافزایی از ضروریاتی است که همه باید به آن معتقد باشند. هر سه قوه نیز در این زمینه مسئول هستند.
رئیس دیوان عالی کشور تصریح کرد: امروز دشمن با همه توان به میدان جنگ و مبارزه آمده است؛ اما نوع جنگ تغییر کرده و دشمن برای از پای درآوردن ملت و شکست نظام، جنگ اقتصادی را شروع کرده است؛ در این خصوص رسماً اعلام شده که از فروش نفت ایران جلوگیری میشود و آن را به ۱۰۰ هزار بشکه کاهش میدهند. امروز که با جنگ اقتصادی مواجه هستیم وظیفه همه است تا در سنگر اقتصاد به مقابله با دشمن بپردازند.
در انتهای این مراسم از ۵۰ شرکت تولیدی و صنعتی برتر از جمله شرکتهای صنایع غذایی تک ماکارون، زرماکارون، مینو، نوین زعفران، مهراد چاشنی توس و کشت و صنعت هزار دشت سینا صحنه تجلیل شد.