سه‌شنبه ۰۲ بهمن ۱۴۰۳ - January 21 2025
کد خبر: 93109
تاریخ انتشار: 11 دی 1403 13:08
سال ۲۰۲۴، سالی پرتنش و پر از جنگ و خونریزی در جهان بود. در این مطلب به ۱۰ رویداد مهم در این سال پرداخته شده است.

سال ۲۰۲۴، پر از جنگ و ترور و خونریزی بود. در این سال دو جنگ بزرگ در غزه و اوکراین کماکان قربانی گرفت و خبری از آتش‌بس نشد. از سوی دیگر اسرائیل اقدام به ترور چهره‌های اساسی حزب‌الله لبنان و حماس در لبنان و غزه کرد و شوک نهایی را سقوط حکومت بشار اسد به جهان وارد کرد.

ادامه جنگ در اوکراین

به گزارش شرق، جنگ میان روسیه و اوکراین کماکان ادامه پیدا کرده است. اوکراین مدعی است که سلاح‌های غربی آنچنان که باید و شاید به دستش نرسیده است و بابت این ماجرا از ایالات متحده گله‌مند است. در سال ۲۰۲۴، اوکراین موفق شد حدود هزار کیلومتر مبع از خاک روسیه را در منطقه کورسک تصرف کند. این عملیات که به عنوان بزرگترین نفوذ نیرو‌های اوکراینی به خاک روسیه از زمان آغاز جنگ شناخته می‌شود، در تاریخ شش آگوست آغاز شد و هدف آن کشاندن جنگ به داخل خاک روسیه و تضعیف نیرو‌های مسکو بود.

ادامه جنگ در غزه

جنگی که از هفت اکتبر ۲۰۲۳ آغاز شده بود، در سال ۲۰۲۴ هم بدون وجود چشم‌اندازی برای آتش‌بس ادامه پیدا کرد. تا روز ۲۵ دسامبر سال ۲۰۲۴، تعداد کشته‌های جنگ در غزه به بیش از ۴۳ هزار نفر رسید و روز ۲۷ دسامبر آخرین بیمارستان این باریکه هم با حملات اسرائیل تخریب شد. با وجود برخی طرح‌های مطرح شده از سوی ایالات متحده و مصر و قطر و... آتش‌بسی در غزه شکل نگرفت و گروگان‌های اسرائیلی هم آزاد نشدند.

سرطان شاه چارلز بریتانیا

۲۰۲۴ سال خوبی برای خاندان سلطنتی بریتانیا نبود. در روز پنجم فوریه، مشخص شد که شاه چارلز سوم مبتلا به سرطان است و درمان را شروع کرده. او چند هفته قبل از اعلام این خبر تحت عمل جراحی پروستات قرار گرفته بود و در طی ماه‌های بعد بیشتر وقتش را به درمان و استراحت گذراند. همزمان با او، عروس خانواده سلطنتی، کیت میدلتون هم به سرطان مبتلا شد و در ماه‌های بعد حال او رو به بهبود گذاشت. نوع سرطان کیت و چارلز اعلام نشده است.

سقوط هواپیمای رئیس‌جمهور ایران

در ۱۸ ماه می ۲۰۲۴ اتفاقی ناگوار و غیرمنتظره در ایران منجر به شهادت رئیس‌جمهور و وزیرخارجه ایران شد. ابراهیم رئیسی به همراه برخی از وزرای خود برای افتتاح سد قیزقلعه‌سی به آذربایجان شرقی سفر کرده بودند. الهام علی‌اف رئیس‌جمهور آذربایجان هم در این سفر حضور داشت. در هنگام بازگشت از این دیدار، هلیکوپتر حامل ابراهیم رئیسی و حسین امیرعبداللهیان در منطقه جنگلی دیزمار بین روستای اوزی و پیر داوود در شمال ورزقان، سقوط کرد. پیکر افراد حاضر در هلی‌کوپتر کمتر از ۲۴ ساعت بعد پیدا شد. علت این حادثه به گفته منابع، شرایط جوی منطقه بود.

ترور هنیه در تهران

اسماعیل هنیه تابستان ۲۰۲۴ در حالیکه برای مراسم تحلیف مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران به تهران سفر کرده بود، نیمه شب در اقامتگاهش در شمال شهر ترور شد. در آن زمان اسرائیل به طور رسمی این ترور را گردن نگرفت، اما در ماه دسامبر، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی، یسرائیل کاتس، مسئولیت این ترور را بر عهده گرفت و گفت که این اقدام بخشی از استراتژی اسرائیل برای هدف قرار دادن رهبران گروه‌های مقاومت بوده است. برخی گزارش‌ها ادعا می‌کنند که بمب مورد استفاده در این ترور در بالش شخصی هنیه جاسازی شده بود. هنیه در هنگام ترور ۶۳ ساله سن داشت.

حمله به لبنان

روز ۲۳ سپتامبر ۲۰۲۴ اسرائیل در کمتر از ۲۴ ساعت به بیش از ۳۰۰ نقطه در لبنان با هدف مقابله با حزب‌الله حمله کرد. این اتفاق پس از آن افتاد که هزاران نفر به علت انفجار پیجر‌های مرتبط با حزب‌الله مجروح شده بودند. حملاتی که از آن حرف می‌زنیم؛ آغاز جنگی بود که به تخریب مناطق وسیعی از بیروت و دیگر شهر‌های لبنانی انجامید. نخست‌وزیر لبنان حملات اسرائیل به لبنان را نسل‌کشی نامید و البته حزب‌الله هم حملاتی را به سرزمین‌های اشغالی ترتیب داد. در اثر اتفاقاتی که در نهایت به آتش‌بس در لبنان انجامید، نزدیک به چهار هزار نفر جان خود را از دست داده و هزاران نفر آواره شدند.

ترور سید حسن نصرالله

سید حسن نصرالله، دبیر کل حزب‌الله لبنان ۲۹ سپتامبر ۲۰۲۴ در یک حمله هوایی اسرائیل در ساختمانی واقع در ضاحیه بیروت ترور شد. این حمله به طور خاص به محل برگزاری جلسه فرماندهان حزب‌الله در یک ساختمان زیرزمینی صورت گرفته بود. اسرائیل در این حمله از موشک‌های سنگرشکن استفاده کرده و ترور نصرالله منجر به اعتراضات بین‌المللی فراوانی علیه تلاویو شد. بعد از شهادت سیدحسن نصرالله، اسرائیل اقدام به ترور برخی دیگر از سران حزب‌الله به شیوه‌ای مشابه زد.

ترور یحیی سنوار

یحیی سنوار، رهبر حماس پس از نزدیک به یک سال، در تاریخ ۱۶ اکتبر ۲۰۲۴ در درگیری‌های مسلحانه‌ای در جنوب غزه کشته شد. آنطور که بعدا مشخص شد، او در خیابان ابن سینا در منطقه تلالسلطان واقع در شمال رفح در حمله پهپاد‌های اسرائیل جان خود را از دست داد. تصویر سنوار در حالی که در آخرین لحظات عمر، چوب دستی خود را به سمت دوربین و پهپاد پرتاب می‌کند را می‌توان یکی از تصاویر اثر گذار در سال ۲۰۲۴ دانست.

حملات میان ایران و اسرائیل

در سال ۲۰۲۴، تنش‌ها و درگیری‌ها بین ایران و اسرائیل به شدت افزایش پیدا کرد و چندین حمله و واکنش نظامی میان ایران و رژیم صهیونیستی رخ داد. این درگیری‌ها به طور عمده به دلیل ترور‌های صورت گرفته از سوی تل‌آویو صورت گرفت و با پاسخ‌های متقابل میان دو طرف تشدید شد. عملیات وعده صادق یک، در تاریخ ۱۳ آوریل ۲۰۲۴ انجام شد. این عملیات به عنوان یک واکنش ترکیبی پهبادی و موشکی ایران به حملات اسرائیل، به ویژه هدف قرار دادن ساختمان کنسولگری ایران در دمشق، صورت گرفت. در این عملیات، ایران از ده‌ها موشک و پهپاد برای هدف قرار دادن مواضع مشخصی در اراضی اشغالی استفاده کرد.

در دوم اکتبر ایران دستکم ۱۸۰ موشک را به سمت سرزمین‌های اشغالی پرتاب کرد. ۲۴ روز بعد، اسرائیل در پاسخ به ایران؛ اقدام مشابهی را انجام داد.

سقوط حکومت بشار اسد

کسی فکرش را نمی‌کرد که دولت بشار اسد در سوریه در کمتر از دو هفته سقوط کرده و تحریرالشام جای اسد را در دمشق بگیرد. سقوط بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه، در تاریخ هشت دسامبر ۲۰۲۴ رخ داد که ناشی از حملات برق‌آسای نیرو‌های هیئت تحریر‌الشام بود. در خلا دفاع ارتش از حکومت اسد، شهر‌های سوریه تک به تک به دست معارضان افتادند و در نهایت دمشق بی‌دفاع باقی‌ماند. اسد به روسیه گریخت و حکومت او بعد از ۲۴ سال به پایان رسید. پس از خروج اسد از سوریه، در‌های زندان‌های بسیاری در این کشور باز شد که برخی از تراژیک‌ترین صحنه‌های تاریخ را رقم زد.
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
مهمترین اخبار - صفحه خبر