چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳ - January 22 2025
کد خبر: 92920
تاریخ انتشار: 24 آذر 1403 12:58
نماینده مجلس: برنج‌های وارداتی آلوده به «آرسنیک» هستند/ سازمات غذا و دارو: سلامت برنج‌های وارداتی تأیید می‌شود!

آیا برنج های وارداتی آلوده هستند؟/ نهادهای نظارتی برای بررسی ابعاد ماجرا ورود کنند

یکی از مسوولین سازمان غذاو دارو، آلوده بودن برنج های وارداتی را تکذیب کرده، اما ورود نهادهای نظارتی و بالادستی برای بررسی ابعاد ماجرا ضرورت دارد؛ چراکه سلامت مردم شوخی بردار نیست و با یک تکذیب، نباید ساده از کنار آن گذشت.

آیا برنج های وارداتی آلوده هستند؟ نماینده بابلسر روز یکشنبه هفته گذشته در جلسه علنی در اظهاراتی عنوان کرده: «بنابر اعلام آمار رسمی توسط مسئولان مربوطه برنج‌های وارداتی ۱۱.۵ درصد به آرسنیک و ۴.۵ درصد به دلیل جوندگان و بیماری‌های انسان و دام آلوده هستند، یعنی ما برنج آلوده وارد می‌کنیم. از طرفی به جای اینکه به دارو و کالاهای اساسی ارز تخصیص بدهیم، ارز را به برنج می دهیم.» در همین حال،  لاهوتی، عضو مجمع نمایندگان گیلان، هم گفته است: «وزیر جهادکشاورزی دلیل واردات بی‌رویه برنج را به ذائقه مردم ایران مطرح کرد و بر این باور است که مردم بیشتر برنج خارجی می‌پسندند. این نخستین‌ بار است که شنیدم، مردم ایران برنج خارجی را ترجیح می‌دهند آن هم در شرایطی که برنج ایرانی در دنیا تحسین می‌شود. این نحوه پاسخگویی و اظهارات وزیر جهاد کشاورزی توهین به کشاورزان استان‌های شمالی بود.» اگرچه یکی از مسوولین سازمان غذاو دارو، آلوده بودن برنج های وارداتی را تکذیب کرده، اما ورود نهادهای نظارتی و بالادستی برای بررسی ابعاد ماجرا ضرورت دارد؛ چراکه سلامت مردم شوخی بردار نیست و با یک تکذیب، نباید ساده از کنار آن گذشت.

هشدار درباره برنج  وارداتی و ارزهای تخصیصی

نماینده بابلسر در مجلس با اشاره به اینکه برنج‌های وارداتی به آرسنیک و بیماری‌های انسان و دام آلوده هستند نسبت به نحوه تخصیص ارز به حوزه دارو هشدار داد و افزود: اگر سال آینده ارز به میزان کافی هم وجود داشته باشد نرخ دارو ۴ تا ۵ برابر افزایش پیدا خواهد کرد.

به گزارش ایلنا، اصغر باقرزاده در نشست علنی یک‌شنبه، ۱۸ آذرماه مجلس شورای اسلامی در اخطاری با استناد به جزء ۱۲ و ۱۳ اصل ۳ قانون اساسی گفت: ما در اینجا پیرامون اجرای سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی در جهت اجرای طرح‌های عمرانی آب و آبیاری، همچنین برنامه هفتم توسعه در خصوص امنیت غذایی صحبت می‌کنیم.

نماینده مردم بابلسر و فریدون کنار در مجلس شورای اسلامی با اشاره به وضعیت برنج‌کاران استان‌های شمالی ادامه داد: هم اکنون چند هزار تن برنج در شالی کاری‌ها وجود دارد، ضمن اینکه لازم است در خصوص واردات برنج به موضوع امنیت غذایی توجه کنیم چرا که بنابر اعلام آمار رسمی توسط مسئولان مربوطه برنج‌های وارداتی ۱۱.۵ درصد به آرسنیک و ۴.۵ درصد به دلیل جوندگان و بیماری‌های انسان و دام آلوده هستند، یعنی ما برنج آلوده وارد می‌کنیم و از سوی دیگر ارزی که برای کالای اساسی کم داریم یا به دارو نمی‌دهیم به این بخش تخصیص داده می‌شود؛ بنابراین هم کشاورزی را نابود می‌کنیم و هم به امنیت غذایی لطمه می‌زنیم.

وی خطاب به نمایندگان تصریح کرد: بدانید قیمت دارو، تجهیزات پزشکی و ملزومات مصرفی در سال آینده اگر ارز هم به میزان کافی وجود داشته باشد، ۴ تا ۵ برابر می‌شود و اگر طبق تصمیمی که روز گذشته گرفته شد ارز کافی به حوزه دارو اختصاص ندهیم هم کشاورزی و هم امنیت غذایی را نابود می‌کنیم و هم به اقتصاد مقاومتی نپرداخته‌ایم.

این نماینده مردم در مجلس دوازدهم یادآور شد: هشدار می‌دهم اگر ارز کافی باشد، سال آینده قیمت دارو ۵ برابر می‌شود چرا که در شرایط کنونی به جای تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی، ارز ۲۸ تا ۳۷ هزار تومان به این حوزه تخصیص داده می‌شود.

اعتراض نماینده به اظهارات وزیر جهاد

مهرداد لاهوتی عضو مجمع نمایندگان گیلان در مجلس هم با اشاره به طرح سؤال خود از وزیر جهادکشاورزی در نشست کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس به خبرگزاری فارس در رشت گفته: موضوع سؤال در خصوص واردات بی‌رویه برنج و چای بود و اما پاسخ غلامرضا نوری قزلجه وزیر جهاد کشاورزی قانع‌کننده نبود و استدلال‌های غیرمنطقی مطرح کرد.

او با بیان اینکه اظهارت وزیر جهادکشاورزی در خصوص تغییر ذائقه مردم در مصرف برنج‌ خلاف واقع است، گفت: وزیر جهادکشاورزی دلیل واردات بی‌رویه برنج را به ذائقه مردم ایران مطرح کرد و بر این باور است که مردم بیشتر برنج خارجی می‌پسندند.

به گفته عضو مجمع نمایندگان گیلان در مجلس شورای اسلامی، برای نخستین‌بار شنیدم که مردم ایران برنج خارجی را ترجیح می‌دهند آن هم در شرایطی که برنج ایرانی در دنیا تحسین می‌شود بنابراین این نحوه پاسخگویی توهین به کشاورزان استان‌های شمالی بود.

لاهوتی از طرح سؤال از وزیر جهاد کشاورزی در صحن علنی مجلس خبر داد و افزود: انتظار می‌رفت که آقای نوری به عنوان وزیر جهادکشاورزی از تولیدات داخلی حمایت کند به همین دلیل ما از پاسخ وی قانع نشدیم و قطعا سوال را در صحن علنی مطرح کرده و به رأی خواهیم گذاشت.


سازمان غذا و دارو: سلامت برنج‌های وارداتی تأیید می‌شود

در این میان؛ افخم محمدعلیزاده رئیس اداره فرآورده‌های غذایی با منشأ گیاهی سازمان غذا و دارو در واکنش به انتشار خبر آلوده بودن برنج های وارداتی گفته است که تمامی برنج‌های وارداتی پیش از ورود به کشور، از نظر آلودگی‌های شیمیایی، میکروبی و فلزات سنگین نظیر آرسنیک به دقت بررسی می‌شوند. به گزارش فارس، او توضیح داده: این آزمایش‌ها در مراکز تخصصی و با استفاده از پیشرفته‌ترین تجهیزات انجام می‌شود تا هیچ‌گونه خطری متوجه سلامت مصرف‌کنندگان نباشد.  او با تأکید بر رعایت کامل استانداردهای ایمنی و سلامت در واردات مواد غذایی اظهار کرده: محصولات غذایی وارداتی، از جمله برنج، تنها در صورتی اجازه ورود به بازار را دارند که تمامی شاخص‌های کیفی و سلامت را رعایت کرده باشند. در غیر این صورت، از ورود محموله‌های نامنطبق به کشور جلوگیری خواهد شد.



نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
مهمترین اخبار - صفحه خبر