سه‌شنبه ۱۲ تير ۱۴۰۳ - July 02 2024
کد خبر: 8559
تاریخ انتشار: 19 آذر 1392 15:31
وزیر امور اقتصاد و دارایی در گزارش صد روزه عملکرد دولت یازدهم با بیان میراث به جا مانده از سال های گذشته گفت که متاسفانه دست کم یک پنجم خانواده های ایرانی شغل ندارند و در شرایط تورمی حتی کسانی که شغل هم دارند، در خطر فقر هستند.به گزارش راه مردم، علی طیب نیاˈ در برنامه گفت و گوی خبری شبکه دو سیما با ارایه گزارش عملکرد صد روزه این وزارتخانه افزود: موضوع اشتغال صرفا به عنوان یک متغیر اقتصادی مطرح نیست، بلکه شغل پایدار و آبرومند عامل مهمی در رفاه خانواده و شخصیت افراد است و در مقابل، بیکاری به عنوان ریشه بسیاری از ناهنجاری های اجتماعی و فرهنگی است.

وی با بیان این که آمارها و ارقام نشان می دهد که با دو مشکل رکود و تورم مواجهیم؛ افزود: متاسفانه با وجود درآمدهای سرشار ارزی و وعده ها، شعارها و آمارهای داده شده، خالص سالانه تعداد شغل ایجاد شده در فاصله سال های 1385 تا 1390 حدود 14000 فرصت شغلی است.

وی ادامه داد: رشد اقتصادی که بر اساس افزایش تولید ناخالص داخلی سنجیده می شود، یکی از شاخص های اصلی ارزیابی عملکرد اقتصادی است.

طیب نیا اضافه کرد این شاخص در حقیقت تبیین کننده قدرت و بنیه اقتصادی هر کشوری محسوب شده و روند تغییرات آن در طول زمان مبین چگونگی کارکرد سازوکارهای نظام اقتصادی می باشد که اگر افزایش تولید ناخالص داخلی دارای ویژگی مستمر و پایدار باشد، نشان دهنده درونزا بودن رشد است، اما متاسفانه در این سال ها نرخ رشد اقتصادی کشور نزولی، نا امیدکننده و پر نوسان بوده است.

** کاهش بی سابقه رشد اقتصادی

وی گفت: در سال 1390 از شتاب رشد اقتصادی نسبت به سال 1389 کاسته شد و با احتساب رشد ارزش افزوده بخش نفت به حدود 3 درصد محدود شد.

وی گفت: برآوردهای بانک مرکزی نشان می دهد که رشد اقتصادی کشور در سال 1391 کاهش بی سابقه ای داشته و به رقم منفی 8/5 درصد رسیده است.

وزیر امور اقتصاد و دارایی در بخش دیگری از سخنانش گفت: تشدید فرایندهای تورمی و روند رو به تزاید تورم از سال 1389 به بعد به یکی از چالش های اصلی اقتصاد کشور تبدیل شده است.

وی در ادامه افزود: این در حالی است که افزایش تورم توام با کاهش نرخ رشد اقتصادی و تداوم فشارهای خارجی بر اقتصاد ایران، استفاده از ابزارهای مهار تورم را با محدودیت هایی مواجه می سازد.

** تحولات سنی و جمعیتی

طیب نیا گفت: در ادامه مسیر رشد تحولات سنی جمعیت برآمده از شوک دهه 1360 ، تعداد جوانان 15 تا 29 ساله، از 14 میلیون در سال 1369 به 25 میلیون در سال 1389 افزایش یافته است.

وی اظهار کرد: اوج فشار جمعیتی جوانان در فاصلة سنی 25 تا 29 سال، طی 5 سال آینده ظاهر خواهد شد که این رقم از نظر شرایط بازار کار آینده، بطور هشداردهنده ای بالاتر از ارقام مشابه کشورهای در حال توسعه و حتی کشورهای پیشرفته است.

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
مهمترین اخبار - صفحه خبر