دوشنبه ۱۸ تير ۱۴۰۳ - July 08 2024
کد خبر: 46221
تاریخ انتشار: 23 بهمن 1397 10:40
حملات توپخانه‌ای اسرائیل به مواضعی در سوریه/

تهران چگونه به تحرکات اخیر تل آویو پاسخ خواهد داد؟

منابع محلی به خبرگزاری آناتولی گفتند، ارتش اسرائیل با توپخانه خود مواضع حزب‌الله لبنان را در مرکز استان القنیطره و دو شهرک جباثا الخشب و یک پل مرزی مشترک با اسرائیل هدف گرفت.
 رژیم صهیونیستی عصر دوشنبه در ادامه تجاوزات خود علیه سوریه چندین حمله توپخانه‌ای و راکتی را به چندین مقر در استان القنیطره در جنوب غرب سوریه شلیک کرد که تنها خسارات مادی برجای گذاشت. یک منبع نظامی سوری به خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) گفت، دشمن اسرائیلی ساعت ۱۸:۳۰ دقیقه عصر دوشنبه تل الضهور در جباثا الخشب و تل الدرعیا و تلة خالد در القنیطره را با چندین خمپاره هدف گرفت.
این منبع خاطرنشان کرد، یک فروند پهپاد اسرائیلی همچنین ساعت ۱۹:۵۰ دقیقه چهار راکت را به سمت بیمارستان ویران شده القنیطره و یکی از مراکز نیرو‌های امنیتی نظام سوریه شلیک کرد که تنها خسارات مادی برجای گذاشت.
خبرنگار سانا در القنیطره نیز با اشاره به این حملات گفت، دشمن اسرائیلی با چندین گلوله تانک بیمارستان تخریب شده القنیطره و نیز یکی از مراکز دیده‌بانی در جباثا الخشب را هدف گرفت.
در عین حال منابع محلی به خبرگزاری آناتولی گفتند، ارتش اسرائیل با توپخانه خود مواضع حزب‌الله لبنان را در مرکز استان القنیطره و دو شهرک جباثا الخشب و یک پل مرزی مشترک با اسرائیل هدف گرفت. این در حالی است که سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی به سوال مربوط به حمله توپخانه‌ای به القنیطره پاسخی نداد.
رژیم صهیونیستی همواره حملاتی را به سوریه انجام می‌دهد. یک مقام ارشد اسرائیلی ماه سپتامبر گفته بود، اسرائیل طی دو سال گذشته بیش از ۲۰۰ حمله به اهداف ایران و نیرو‌های حزب‌الله لبنان در سوریه داشته است.
قطعا حملات اسرائیل به اهداف و پایگاههای ایرانی در سوریه، تنها با حمایت واشنگتن و موافقت قبلی مسکو، انجام می شود، و عدم استفاده از اس 300 روسی برای مقابله با این حملات، مؤید این امر است. بعلاوه، تحرکات اخیر اسرائیل، همزمان شده است با تحرکات آمریکا در منطقه و بویژه عراق و انتشار اخباری در مورد عزم واشنگتن برای مقابله غیر مستقیم با ایران در عراق.

ميثاق مناحي العيساوي در مرکز مطالعات استراتژیک المستقبل نوشت: این روزها، تحلیلگران در مورد آینده تنش ها میان ایران و اسرائیل در منطقه صحبت می کنند و اینکه آیا این تنش به مقابله نظامی بین انها می انجامد یا نه؟

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: قطعا حملات اسرائیل به اهداف و پایگاههای ایرانی در سوریه، تنها با حمایت واشنگتن و موافقت قبلی مسکو، انجام می شود، و عدم استفاده از اس 300 روسی برای مقابله با این حملات، مؤید این امر است. بعلاوه، تحرکات اخیر اسرائیل، همزمان شده است با تحرکات آمریکا در منطقه و بویژه عراق و انتشار اخباری در مورد عزم واشنگتن برای مقابله غیر مستقیم با ایران در عراق.

اما نوع ماهیت این مقابله چگونه خواهد بود؟

این اعتقاد وجود دارد که در صورت ادامه حملات هوایی اسرائیل به پایگاههای ایرانی در سوریه، لبنان یا عراق، مقابله نظامی مستقیم بین ایران و اسرائیل بوقوع می پیوندد. در کنار این اعتقاد، برخی تحلیلگران مقابله نظامی مستقیم را محتمل نمی دانند. مادامی که حملات اسرائیل به عمق ایران نرسد، این کشور نمی تواند به آن پاسخ دهد و این مساله از نظر سیاستگذاران اسرائیلی، بعید است.
بنابراین، هر دو طرف خواهان جنگ نظامی مستقیم نیستند، بویژه آنکه ایران ابزارهای نظامی دارد که می تواند در درگیری با اسرائیل، در لبنان یا سوریه، بر آن تکیه کند. بر این اساس، باید گفت تا زمانی که اسرائیل، عمق ایران را به صورت مستقیم هدف نگیرد، درگیری بین این دو، منحصر به میادین دولتهای عربی مشخصی می شود.

در این شرایط، سناریوی مقابله غیر مستقیم یا جنگ نیابتی همچنان بر درگیری بین ایران و اسرائیل، سیطره دارد؛ چرا که ایالات متحده نمی خواهد وارد جنگ نظامی مستقیم با ایران شود؛ به دو دلیل:

۱. جنگ مستقیم با تهران، منجر به شعله ور شدن تمام منطقه می شود و این مساله در زمان حاضر به نفع ایالات متحده نیست.

۲. در شرایط فعلی، هنوز ایران صلاحیت لازم را از نظر آمریکا دارد و همچنان این کشور از نقش ایران در منطقه برای تحقق منافع خود در بین دولتهای خلیج فارس، استفاده می کند.

از این رو، باید گفت مقابله نظامی با تهران، در زمان حاضر، بعید به نظر می رسد و این درگیری، به طبیعت فعلی اش، که همان جنگ نیابتی است، منحصر می ماند. از زمان پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، درگیری بین تهران و تل اویو به مرحله مستقیم نرسیده است و دو طرف، هیج ضربه ای به داخل و عمق طرف مقابل، وارد نکرده اند.
علاوه بر این، چه بسا به نفع ایران، آمریکا و اسرائیل است که درگیری به همین شکل کنونی ادامه داشته باشد و برای این مهم، سوریه، لبنان و عراق، بهترین میدانهای درگیری غیر مستقیم بین اسرائیل و تهران، یا تهران و ایالات متحده است.
در نتیجه، ممکن است تهران به دنبال تقویت نقش خود در سوریه باشد؛ آنچه که می تواند با خواست روسیه در تعارض باشد یا اینکه هم پیمانان ایران در سوریه، عراق، لبنان و فلسطین را نیز در خط مقابله با اسرائیل جای دهد. به این شکل، ایران به حملات اسرائیل به پایگاههای ایرانی در سوریه، به نحو غیر مستقیمی پاسخ می دهد و این امکان برای ان فراهم است تا مسئولیت مستقیمی در این مورد نداشته باشد.
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
مهمترین اخبار - صفحه خبر