دوشنبه ۱۸ تير ۱۴۰۳ - July 08 2024
کد خبر: 44414
تاریخ انتشار: 10 مهر 1397 09:53
دبیر کل کانون صرافان:

فاکتورهای اثرگذار بر سقوط دلار

«ورود ارزهای خانگی، فروکش کردن تب خرید ارز و تبدیل دارایی‌ها، افزایش عرضه ارز در واکنش به افت نسبی قیمت‌ها، کاهش تقاضای ارز مسافرتی در فصل پاییز و بخشنامه امروز بانک مرکزی برای ارز خدماتی» از جمله دلایلی است که افت قیمت ارز را در پی داشته است.
به گزارش راه امروز، دبیرکل کانون صرافان ایرانیان گفت: ورود ارزهای خانگی و برنامه بانک مرکزی برای مدیریت بازار، نرخ های امروز (دوشنبه) را به طور قابل توجهی کاهش داد. رئیس سابق شورای عالی کانون صرافان در گفت‌وگو با فارس، فروکش کردن تب خرید ارز و تبدیل دارایی‌ها، افزایش عرضه ارز در واکنش به افت نسبی قیمت‌ها، کاهش تقاضای ارز مسافرتی در فصل پاییز و بخشنامه امروز بانک مرکزی برای ارز خدماتی را از دلایل افت قیمت ارز دانست.

«رضا ترکاشوند» افزود: در ساعات پایانی معاملات ارز نرخ هر دلار آمریکا در تابلو صرافی ها به 15 هزار و 300 تومان کاهش یافت اما در بازار غیررسمی 15 هزار و 900 تومان معامله می شود.
وی یکی از دلایل کاهش نرخ ها نسبت به هفته های گذشته را تمایل دارندگان ارز به فروش ذکر کرد و ادامه داد: بانک مرکزی آیین نامه ای برای عرضه ارز به بازار در دست تهیه دارد که فروش ارز به مردم را تسریع و تسهیل می کند؛ اگر این اتفاق بیفتد و این آیین نامه اجرا شود، بازار می تواند خود را تعدیل و کنترل کند.
به گزارش ایرنا، شنبه این هفته (هفتم مهرماه) شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا مدیریت بازار ارز را به بانک مرکزی واگذار کرد. 
در همین پیوند، دیروز بانک مرکزی اعلام کرد 11 بانک در تامین ارز خدماتی مورد نیاز مردم مشارکت می کنند که نام آنها در روزهای آینده اعلام می شود.
در هفته های گذشته نرخ ارز بویژه دلار و یورو به دلیل گمانه زنی های سیاسی و عوامل روانی و همچنین کاهش عرضه به شکل اسکناس، رو به افزایش نهاد.
کارشناسان اقتصادی بر این باورند که مداخله بانک مرکزی با هدف مدیریت بازار ارز به تعدیل قیمت ها منجر می شود.
پیش از این یک کارشناس اقتصادی به ایرنا توضیح داد نرخ واقعی و اقتصادی دلار در ایران با توجه به تفاوت نرخ تورم داخلی و خارجی کمتر از 10 هزار تومان برآورد می شود و هر نرخی بیش از این ناشی از متغیرهای سیاسی و انتظارات جامعه است.
«هادی حق شناس» اضافه کرد: خرید و فروش ارز در بازار آزاد با نرخ های فعلی اقتصادی نیست و به مثابه یک قمار است که می تواند با سود یا زیان همراه باشد.
وی پیش بینی کرد هیجانات بازار پس از سیزدهم آبان ماه (زمان اعمال آخرین دور تحریم های آمریکا) فروکش کرده و به یک تعادل مطلوب برسد.
اما از آنسو، رئیس سابق شورای عالی کانون صرافان در گفت‌وگو با فارس، فروکش کردن تب خرید ارز و تبدیل دارایی‌ها، افزایش عرضه ارز در واکنش به افت نسبی قیمت‌ها، کاهش تقاضای ارز مسافرتی در فصل پاییز و بخشنامه امروز بانک مرکزی برای ارز خدماتی را از دلایل افت قیمت ارز دانست.
سعید مجتهدی در گفت‌‌وگو با خبرنگار اقتصادی درخصوص علت کاهش نرخ ارز در روزهای اخیر، اظهارداشت: به نظر می‌رسد چند دلیل برای کاهش نرخ ارز در روزهای اخیر وجود دارد که مهمترین آن اشباع خریداران ارز است.

وی افزود: دوران رشد نرخ ارز طولانی شد و در این مدت بخش عمده افرادی که به دنبال حفظ ارزش پول و دارایی خود وارد بازار ارز شدند و دارایی‌های خود را به ارز تبدیل کردند و با توجه به رشد نرخ ارز در این مدت و تبدیل این دارایی‌ها، از سطح تقاضای ارز کاسته شده است.

رئیس سابق شورای عالی کانون صرافان  تصریح کرد: یکی از مولفه‌های دیگر رفتار خریداران ارز است به طوری که با افزایش قیمت‌ها همه خریدار می‌شوند و با کاهش اندک نرخ، به سرعت فروشنده ارز می‌شوند و در روزهای اخیر و امروز عرضه ارز در بازار افزایش یافته و اغلب بسیاری از افرادی که ارز خریده بودند، عرضه کننده ارز شدند و این بر افت قیمت‌ها تاثیر داشته است.

این کارشناس و فعال بازار ارز همچنین کاهش حجم سفرهای خارجی و آغاز فصل پاییز را هم بر افت تقاضای ارز در بازار موثر دانست و گفت: بخشنامه امروز بانک مرکزی درباره تامین ارز‌ نیازهای خدمات توسط سیستم بانکی اثر مثبتی بر کاهش قیمت‌ها داشت.


نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
مهمترین اخبار - صفحه خبر