جمعه ۰۵ بهمن ۱۴۰۳ - January 24 2025
کد خبر: 29026
تاریخ انتشار: 24 مهر 1395 16:08
کمتر از 24 ساعت به تعیین تکلیف وزیر ارشاد باقی مانده است؛ روزهای گذشته همه درباره این موضوع حرف می‌زدند و حواشی آن در رسانه‌های مجازی و در ایام تعطیلی رسانه‌های کاغذی دست به دست می‌شد.

راه امروز: کمتر از 24 ساعت به تعیین تکلیف وزیر ارشاد باقی مانده است؛ روزهای گذشته همه درباره این موضوع حرف می‌زدند و حواشی آن در رسانه‌های مجازی و در ایام تعطیلی رسانه‌های کاغذی دست به دست می‌شد؛ هرچند وزیر کشور می‌گوید حواشی مربوط به وزیر ارشاد را امروز در روزنامه‌ها دیده است.

 وی در همین رابطه می‌گوید: «در جریان این موضوع نیستم. بنده تیتر روزنامه‌ها را وقتی دیدم از این موضوع مطلع شدم.» وی در همین رابطه خبر می‌دهد موضوع آقای جنتی فردا در هیات دولت مطرح خواهد شد. رحمانی فضلی ادامه می‌دهد: «نمی‌دانم که آیا ایشان استعفا داده‌اند یا خیر؛ البته قطعا فردا در هیأت دولت این موضوع مطرح می‌شود.»

حالا اما کمتر از 24 ساعت به مشخص شدن حواشی این روزهای وزارت ارشاد باقی مانده است تا این مسئله در هیات دولت به بحث گذاشته شود. حواشی‌ای که دامنه آن از برکناری علی جنتی توسط روحانی تا استعفای وزیر ارشاد گسترده بود و چهره‌های فرهنگی و سیاسی درباره آن واکنش نشان دادند. خبری که وقتی منتشر شد سخنگوی وزارت ارشاد و حسام الدین آشنا نه آن را تایید کردند و نه تکذیب.

روزنامه اعتماد حتی خبر از مشورت علی جنتی با پدرش آیت الله احمد جنتی در روزهای گذشته می‌دهد.

پذیرش استعفا یعنی عقب نشینی دولت
برخی این کناره‌گیری را با استعفای محمدخاتمی در دوران وزارت ارشادش در دولت هاشمی رفسنجانی مقایسه می‌کنند. عبدالله رمضان‌زاده سخنگوی دولت اصلاحات در همین باره می‌گوید: «پذيرش استعفا يا بركناري علي جنتي از سوي روحاني تكرار همان اشتباهي است كه هاشمي رفسنجاني با زير بار رفتن استعفاي خاتمي مرتكب شد و براي دولت نتيجه مطلوبي نخواهد داشت.»

اما بسیاری با مقایسه علی جنتی با محمد خاتمی همدل نبودند؛ این افراد معتقد بودند محمد خاتمی بدنه هنرمندان  همراه خود داشت ولی علی جنتی در این مسئله نیز ناتوان بوده است.  

سخنگوی دولت اصلاحات در همین رابطه می‌گوید: «پذيرش استعفا يا بركناري علي جنتي آن هم در ماههاي باقي مانده تا پايان دولت يازدهم، پا گذاشتن روي پوست خربزه اي است كه مخالفين دولت بر سر راه گذاشته اند و مي‌توانند دولت را در مقابل فشارها و حمله ها مرعوب نشان دهند.»

در همین رابطه محمدجواد حق شناس، معاون وزارت ارشاد خاتمی هم پذیرش این استعفا را به منزله عقب نشینی دولت تلقی کرده و در اینستاگرام خود می‌نویسد: «ايكاش روحانى و اعضاء دولتش به جاى عقب نشينى در قبال اين خواستهاى فراقانونی با جديت بر حقوق مردم و قانون ايستادگى مى كردند. به نظر مي‌رسد هرنوع جابجايى در دولت و پذيرش استعفاء وزير ارشاد در صورت صحت، ضربه اى جدى به دولت تلقى شده و موجب تجرى فزونخواهان و افراطگرایان خواهد شد.»

وزارتخانه‌ای که کارد را به استخوان می‌رساند
ترکیب افرادی که دوره‌شان در وزارت ارشاد پایان یافته است با کسانی که نیمه‌ کاره عطای این مسئولیت را به لقایش بخشیده‌اند؛ سختی کار در وزارتخانه فرهنگ و ارشاد را مشخص می‌کند. از دوره وزارت سید محمدخاتمی در وزارت ارشاد تاکنون، خاتمی و عطاالله مهاجرانی و علی جنتی ناچار شدند که استعفا دهند و در مقابل علی لاریجانی، میرسلیم، مسجد جامعی، صفارهرندی و محمد حسینی دوران وزارت خود را پایان دادند. 

علی لاریجانی، میرسلیم، صفارهرندی و محمد حسینی کسانی بودند ک فارغ از هرگونه فشاری ماموریت خود را در این وزارتخانه به سرانجام رساندند. ولی این حاشیه امن و انجام ماموریت با خیالی آسوده برای بسیاری از وزرای این وزارتخانه دست یافتنی نیست. انگار این وزارتخانه تنها با برخی از جریان‌ها و افراد سر سازگاری ندارد و کارد را به استخوانشان می‌رساند.

در این میان برخی معتقدند استعفای جنتی بیش از آنکه متاثر از فشار بیرون از دولت باشد تحت تاثیر فشارهای دولت است.

فشار به جنتی از بیرون یا داخل دولت است؟
روزنامه شرق در گزارش مفصلی به ماجرای استعفای علی جنتی پرداخته است. این روزنامه در بخشی از گزارش خود آورده است: «اگر شایعات اخیر درباره رفتن «جنتی» از وزارت ارشاد به واقعیت تبدیل شود، دو احتمال را برای علت آن می‌توان در نظر گرفت؛ یکی فشارهای منتقدان دولت و دیگری نارضایتی رئیس‌جمهوری؛ دو طرفی که گویا هر دو ناراضی هستند و همین امر باعث شده که انگار وزیر ارشاد بین دو لبه قیچی قرار گرفته باشد.»

قیچی‌ای که از همان روز اول از سوی اصولگرایان تیز شده بود و در همان بدو امر با خبر سازی درباره اظهار نظر وی درباره خوانندگی زنان صیقل خورد و هر روز با حاشیه‌ای از سوی اصولگرایان تیزتر می‌شد تا زمانی که علی جنتی در برابر امام جمعه مشهد و آیت الله یزدی قم درباره برگزاری کنسرت عقب نشست و تیغه دیگر این چاقو نیز تیز شد.

اصولگرایان مجلس هنوز هم تیغه‌های قیچی را تیز می‌کنند؛ در همین باره روزنامه ابتکار از قول سید احسان قاضی‌زاده هاشمی، عضو کمیسیون فرهنگی می‌نویسد:«فارغ از این‌که این شایعه درست یا غلط باشد، عملکرد آقای جنتی را مثبت ارزیابی نمی‌کنم  و از جانب کمیسیون فرهنگی می‌توان گفت وزارت ارشاد کمترین تعامل را با مجموعه کمیسیون فرهنگی دارد.»

انتقاد از قبول استعفا
چهره‌های سیاسی از حسن روحانی انتظار دارند تا از اقدامات قانونی وزیر خود دفاع کند و پشت او را خالی نکند. محمد جواد حق شناس در این باره می‌گوید: «ايكاش روحانى و اعضاء دولتش به جاى عقب نشينى در قبال اين خواسته‌هاى فراقانونی با جديت بر حقوق مردم و قانون ايستادگى مى كردند.» 

 عبدالله رمضان زاده نیز نظری مشابه دارد و می‌گوید: «مجموعه دولت باید در مقابل این فشارها ایستادگی و مقاومت کنند.» وی ادامه می‌دهد: «نفس پذیرش استعفای جنتی به معنای کوتاه آمدن دولت در مقابل فشار متحجرین است در حالی که دولت باید با تمام قوا در مقابل فشارهای بیرونی ایستادگی کند.»

چالش جانشین جنتی
از همان ساعات نخست انتشار خبر برکناری یا استعفای وزیر ارشاد، گمانه‌زنی‌ها درباره شخص جایگزین او آغاز شد. تمامی رسانه‌ها از حسام الدین آشنا به عنوان شخص جایگزین علی جنتی نام می‌بردند.

 اما عبدالله رمضان زاده در این باره هشدار می‌دهد و می‌گوید: «ما در شرایط کنونی شخصی همچون علی جنتی و با مواضع فرهنگی وی را نداریم که بتواند جایگزین وی در وزارت ارشاد شود و همچون وی در مقابل فشارها ایستادگی کند و هم بتواند مورد حمایت مجلس قراربگیرد و هم اینکه مورد حمایت دولت و حامیان دولت تدبیر باشد.»

 این سیاستمدار با سابقه اصلاح‌طلب ادامه می‌دهد: «اگر فرد یا افرادی جایگزین جنتی شوند که نه مواضع وی را دارا باشند و نه بتوانند همچون جنتی در مقابل فشارها ایستادگی کنند روند توسعه فرهنگی کشور مختل خواهد شد.»

منبع: فرارو
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
مهمترین اخبار - صفحه خبر