سه‌شنبه ۰۵ تير ۱۴۰۳ - June 25 2024
کد خبر: 10552
تاریخ انتشار: 13 اسفند 1392 15:58
به گزارش  راه مردم به نقل از تدبير، «سیدمهدی موسوی‌نژاد»، عضو کمیسیون انرژی مجلس درباره طرح این تحقیق و تفحص مي‌گوید: «درمورد فعالیت وزارت نفت در دولت دهم ابهامات زیادی وجود دارد که باعث شد ما طرح تحقیق و تفحص از این وزارتخانه را کلید بزنیم. البته این طرح تحقیق و تفحص در زمان دولت دهم مطرح شد و جلساتی هم با مسئولان این وزارتخانه و شرکت ملی نفت ایران داشتیم که به نتیجه مطلوب نرسیدیم.»

او درباره محورهای اصلی این تحقیق و تفحص گفت: «یکی از محورهای این تحقیق و تفحص عدم به­کارگیری نیروهای بومی در مناطق نفت­ خیر کشور توسط دولت است. براساس مصوبه خود دولت، وزارت نفت موظف است در مناطق نفت­ خیر و همچنین مناطق صنعتی 50درصد از نیروهای بومی استفاده کند که این موضوع در دولت دهم تحقق پیدا نکرد.»

موسوی­ نژاد ادامه داد: یکی دیگر از محورهای این تحقیق و تفحص ابهام در چگونگی فروش نفت در دولت احمدی­ نژاد است. چون ما در حال حاضر نمی ­دانیم که دولت دهم چه زمانی و با چه سازوکاری نفت را می­ فروخت، فروشنده ها، خریداران و مشتریان چه کسانی بودند و با چه قراردادهایی به آنها نفت مي‌­دادیم در واقع تمام ساز و کار فروش نفت و همچنین نحوه اداره وزارت خانه در این دوره مبهم است. محور دیگر تحقیق و تفحص از وزارت نفت استفاده نکردن دولت دهم از مدیران شایسته نفتی کشور است. در دولت دهم شاهد بودیم که از مدیرانی در این صنعت بزرگ کشور استفاده می­شد که در حوزه مدیریتی خود شایستگی نداشتند.

او درباره ارتباط پرونده بابک زنجانی به این تحقیق و تفحص گفت:« بخشی از این تحقیق و تفحص هم مربوط به پرونده بابک زنجانی است و ما منتظر نتیجه بررسی ­های قوه قضاییه در مورد زنجانی هستیم. اگر لازم باشد و ابهاماتی که نمایندگان مجلس درباره وزارت نفت در دولت گذشته دارند برطرف نشود اشکالات مورد نظر را به قوه قضاییه ارائه خواهیم داد.»

تحقیق و تفحص از وزارت نفت دوره محمود احمدی نژاد در حالی مطرح مي‌شود که بر اساس گزارش اخیر دیوان محاسبات از تفریغ بودجه 91 مبلغ 53 میلیارد دلار از درآمدهای نفتی به خزانه واریز نشده است. در همین ارتباط نماینده شهرکرد در مجلس پیش تر گفته بود: جبران کمبود پرداخت حقوق و مزایا، جبران پرداخت‌های نقدی هدفمندی یارانه‌ها و مسائل مربوط به کمبودهای هزینه‌های جاری مواردی بودند که درآمدهای نفتی به جای واریز به خزانه در این موارد مصرف شدند. در واقع در دوره احمدی نژاد با نفت مثل نوشابه برخورد مي‌شد.

وي افزود: چنان حساب ها به هم زده مي‌شد که وقتی آب از آسیاب مي‌افتاد مي‌فهمیدیم مثل نوشابه ای که گازش رفته و نصف شده، پول نفت هم پریده است. او همچنین گفت بعید است این پول های برباد رفته به خزانه بازگردد. بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت نیز در جریان بازدید روحانی از وزارت نفت اعلام کرد چند فساد گسترده بالای 400 میلیارد تومان در وزارت نفت رخ داده است.
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
مهمترین اخبار - صفحه خبر