شنبه ۲۲ شهريور ۱۴۰۴ - September 13 2025
کد خبر: 95093
تاریخ انتشار: 22 شهريور 1404 10:03

واگذاری سهام سایپا تا شش ماه آینده به تعویق افتاد

 از ابتدای امسال در شرایطی وعده واگذاری سهام سایپا تا شش‌ماهه نخست سال به کرات شنیده می‌شد که حالا هیات واگذاری، خصوصی‌سازی این شرکت را تا اسفندماه ۱۴۰۴ به تعویق انداخت.

زهره عالی‌پور رئیس سازمان خصوصی‌سازی چندی پیش عنوان کرد که گام نهایی واگذاری سهام سایپا تا نیمه اول شهریورماه برداشته خواهد شد. با این حال هیات واگذاری در آخرین جلسه‌ای که به ریاست علی مدنی‌زاده وزیر اقتصاد در روز چهارشنبه هفته گذشته برگزار کرد، با تعویق واگذاری سهام سایپا تا ۶ ماه آینده یعنی اسفندماه امسال موافقت کرده است.

تعویق در واگذاری سایپا می‌تواند چندین دلیل داشته باشد از جمله افت تولید و فروش در این شرکت خودروساز. وزارت اقتصاد در این زمینه اعلام کرده که براساس درخواست وزارت صنعت، معدن و تجارت و برنامه اصلاحی ارائه‌شده، مقرر شده واگذاری این شرکت به مدت حداکثر شش ماه، تا اول اسفندماه، به تعویق بیفتد تا شرکت فرصت کافی برای آماده‌سازی و بهره‌گیری از تمامی امکانات جهت انجام اصلاحات لازم را داشته باشد.

از سوی دیگر، افشای فهرست خریداران این مجموعه خودروساز که نشان از ورود بانک‌ها و گروه‌های صنعتی به صف خریداران دارد، شائبه استفاده از رانت و امتیازات جانبی را بر سر زبان‌ها انداخته بود که حالا به نظر می‌رسد همین موضوع به مانعی بر سر راه واگذاری بدل شده است.

 به نظر می‌رسد سیاستگذاران دلیل دیگری را هم برای به تعویق انداختن واگذاری این خودروساز در چنته دارند که آن هم حل و فصل نشدن مسائلی از قبیل سهام تودلی و تعیین تکلیف قیمت‌گذاری دستوری و حدود و قصور دخالت دولت در این شرکت است؛ مواردی که ایران خودرو را به‌رغم مدیریت 

نسخه چاپی
ارسال به دوستان
بازدید از صفحه اول
نظرات شما
مهمترین اخبار - صفحه خبر