مدیرعامل گروه صنعتی ایرانترانسفو با انتقاد از مطرحشدن مجدد بحث واردات تجهیزات نیروهای تجدیدپذیر، گفت: کشور ۶۰ سال است که ترانس میسازد واقعاً ناراحتکننده است که از خارج از کشور ترانسفورماتور در قالب فاینانسهایی که بعضیها تعریف میکنند، وارد کنیم. این یک چالش بزرگ برای مجموعههای داخلی خواهد بود.
به گزارش راه امروز: مهدی صادقی نیارکی، مدیرعامل گروه صنعتی ایرانترانسفو در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن تشریح چالشهای پیش روی این صنعت، به بیان دیدگاهها و برنامههای آتی این مجموعه پرداخت.
وی با اشاره به اینکه رشد نهادههای تولید بیش از رشد قیمت فروش محصولات است، گفت: تورم تولیدکننده حدود ۳۰ درصد است، درحالیکه قیمت مس بهعنوان یکی از مواد اولیه اصلی، ۵۷ درصد در یک سال گران شده است.
مدیرعامل این گروه صنعتی با بیان اینکه کمبود منابع دولت و کاهش بودجههای عمرانی، بر سفارشگذاری ترانسها تأثیر منفی گذاشته است، افزود: خصوصیسازی ناموفق در این حوزه نیز تأثیرگذار بوده و من امیدوارم اگر اقدامی دیگری انجام شود بادقت باشد.
نقدینگی از مشکلات جدی صنعت
وی کاهش نقدینگی را یکی از چالشهای اصلی این مجموعه عنوان کرد و گفت: باتوجهبه تورم تولیدکننده و خرید نقدی مواد اولیه، سیاستهای انقباضی بانکها در پرداخت تسهیلات، مشکلات عدیدهای را برای تأمین نقدینگی ایجاد کرده است.
مدیرعامل
گروه صنعتی ایران ترانسفو افزود: در آغاز فعالیت سال گذشته حدود ۱۲۰۸ میلیارد
تومان غیر جاری بود که با تلاش، توسعه و استفاده از روشهای نوین تامین
مالی و همینطور انضباط مالی گروه صنعتی ترانسفو توانستند نقدینگی بدست امده
را مستقیما در بخش تولید صرف و نقدینگی غیر جاری را به ۵۰ درصد کاهش دهند.
صادقی نیارکی با اشاره به اینکه مطالبات این مجموعه از دولت حدود ۶ هزار میلیارد تومان است، افزود: در حال حاضر ۱۳ درصد منابع ما افزایش پیدا کرده، درصورتیکه تورم تولیدکننده ۳۲ درصد رشد داشته است، لذا لازم است بانک مرکزی و مؤسسات پولی و بانکی کشور، یک فکر اساسی برای تأمین نقدینگی مجموعههای صنعتی از جمله مجموعه ما داشته باشند.
آثار نامطلوب خصوصیسازی برای ایرانترانسفو
مدیرعامل این گروه صنعتی با انتقاد از مطرحشدن مجدد بحث واردات تجهیزات نیروهای تجدیدپذیر، گفت: کشور ما ۶۰ سال است که ترانس میسازد واقعاً ناراحتکننده است که از خارج از کشور ترانسفورماتور در قالب فاینانسهایی که بعضیها تعریف میکنند، وارد کنیم. این یک چالش بزرگ برای مجموعههای داخلی خواهد بود.وی همچنین به چالش تأمین انرژی (قطع برق و گاز) و محدودیتهای صادراتی ناشی از تحریمها اشاره کرد.
صادقی نیارکی با بیان اینکه در سال آینده بودجه ۳۴ هزار میلیاردتومانی را هدفگذاری کردهایم، ابراز امیدواری کرد که با تلاش و همدلی، این هدف محقق شود.
وی با اشاره به آثار مالی نامطلوب خصوصیسازیهای قبلی بر این شرکت، گفت: در دو مرحله خصوصیسازی، سهم دولت از ۳۲ درصد به ۱۵ درصد کاهشیافته است و تقاضا داریم دولت و سیاستگذاران بهگونهای این امر را مدیریت کنند که اشتباه سوم تکرار نشود و سهام مجدداً واگذار و بازگردانده نشود، چرا که این امر آثار مالی بدی برای گروه صنعتی ایرانترانسفو خواهد داشت.
مدیرعامل گروه صنعتی ایرانترانسفو با تأکید بر اهمیت اهلیت خریداران در صورت واگذاری سهام، افزود: در صورت واگذاری سهام، اهلیت و حضور در زنجیره ارزش صنعت برق باید مدنظر قرار گیرد تا آسیب دیگری شکل نگیرد.
وی تامین نقدینگی لازم برای توسعه صادرات را مهمترین مسئله این شرکت در سال ۱۴۰۳ عنوان کرد و گفت: اگر بتوانیم نقدینگی لازم را تأمین کنیم، هم نیاز داخل را تأمین خواهیم کرد، هم به ارزآوری کشور کمک خواهیم کرد و هم نیاز ارزی خود گروه صنعتی را برطرف خواهیم کرد.
صادقی نیارکی با اشاره به اهمیت ساخت داخل، گفت: باتوجهبه افزایش نرخ ارز و بازاریابی مناسب، شرکتهای فولادی مجدداً به ترانسهای تولید داخل روی آوردهاند و در حال حاضر ۱۹ قرارداد با مجموعه فولادسازی داریم و حدود ۴۰۰ مگاولت آمپر قرارداد جدید در قالب ۹ ترانس برای صنعت فولاد در دست طراحی، تولید و نصب و راهاندازی داریم.
صادقی نیارکی با انتقاد از واردات کالاهایی که در کشور تولید میشوند، گفت: جایی که در کشور ارز نیست، اشتباه است کالایی که در کشور ۶۰ساله دارد تولید میشود، از خارج وارد شود این اعتراض و گلایه خود را به مجموعههایی که این کار را انجام میدهند، بارها اعلام کردهایم.
تورم تولید 30 درصد؛گرانی مس 57 درصد!
مدیرعامل شرکت ایران ترانسفو با تشریح جزئیات طرح جدید کاهش ناترازی انرژی در کشور، گفت: تولید ترانسفورماتور با مشکل گرانی برخی مواد اولیه روبرو است و در شرایطی که تورم تولید 30 درصدی را تجربه کردیم، شاهد گرانی 57 درصدی مس در کشور هستیم.
امکان جایگزینی ترانس های توزیع برق با عمر بیش از 30 سال با ترانس های جدید طی 5 سال وجود دارد که کاهش 39 درصدی تلفات انرژی را به همراه خواهد داشت.
اجرای این طرح می تواند سالانه 288 میلیون دلار صرفه جویی در پرداخت یارانه سوخت به ازای نیروگاه 400 مگاولتی به همراه داشته باشد و از تولید 3 میلیون تن کربن جلوگیری کند.
حجم فروش محصولات تولیدی
صادقی نیارکی در اشاره به مصحولات تولید شده گفت: مقدار فروش محصولات تولیدی از حجم بالای برخوردار است به طوری که حجم فروش محصولات ۸ درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته است، در مجموعه تولیدی ۴ شرکت ترانسفو ۲ درصد رشد داشته را به همراه داشت.
وی اظهار کرد: فروش محصولات در سال جاری حدودا ۴۹ درصد افزایش داشته است به طوری که فروش در سال ۱۴۰۲، ۱۴ هزار میلیارد بوده، اما در سال ۱۴۰۳ این رقم به ۲۱ هزار افزایش یافته.
ایجاد صندوق ریسکپذیری
صادقی نیارکی با اشاره به اهمیت تحقیقات در این شرکت، گفت: شرکتها باید در حوزه تحقیقات از طریق عاملیت ایرانترانسفو تحقیقات رأساً یا از طریق تفاهمنامههایی که با دانشگاهها و مؤسسات دانشبنیان دارند، هزینه کنند."وی با بیان اینکه اولین صندوق ریسکپذیری شرکتی با سرمایه ۵۰ میلیارد تومان و قابلیت ۲۵۰ میلیارد تومان مالیات شرکتها تأسیس شده است، افزود: این صندوق پشتوانه بسیاری از پروژههای تحقیقاتی و سرمایهگذاریها در حوزه زنجیره تجدیدپذیر خواهد بود.
مدیرعامل این گروه صنعتی کارخانه نوآوری را ضلع سوم توسعه دانشبنیان در این شرکت عنوان کرد و گفت: کارخانه نوآوری میزبان شرکتهای دانشبنیان از کشور خواهد بود،
صندوق ریسکپذیر پشتیبان نوآوری است و مؤسسه تحقیقات سازماندهنده تحقیقات و نوآوری در مجموعه گروه صنعتی ایرانترانسفو است.وی در خصوص مسئولیت اجتماعی، با بیان اینکه این موضوع نیازمند مصوبه مجمع است، افزود: سال گذشته با اجازه مجمع، رشد مناسبی در حوزه مسئولیت اجتماعی داشتیم.
صادقی نیارکی در خصوص تأمین مواد اولیه، گفت: مس را از بورس کالا خریداری میکنیم و در سال آینده خودمان تولیدکننده مفتول خواهیم شد، همچنین در تلاش هستیم تا با فولاد مبارکه برای تولید ورق هسته همکاری کنیم.