يکشنبه ۲۲ تير ۱۴۰۴ - July 13 2025
کد خبر: 72946
تاریخ انتشار: 24 آذر 1400 10:50

تازه‌ترین آمار صادرات برگشتی + جدول

بنابر آماری که گمرک اعلام کرده، میزان این برگشتی‌ها در هشت ماهه امسال ۱۴هزار و ۹۶تن به ارزش ۹میلیون و ۱۹۰هزار و ۶۳دلار بوده است.
براساس جدیدترین آمار گمرک، محصولات غذایی که جزو گروه یک تا چهار شامل «محصولات کشاورزی، شیلاتی، دامی، میوه، صیفی، غذا» می‌شود، در هشت ماه ابتدایی سال جاری از محصولات صادر شده در این گروه‌ها، از ۹ کشور برگشت صادرات به ایران ثبت شده است. 

بنابر آماری که لطیفی سخنگوی گمرک اعلام کرده، میزان این برگشتی‌ها در هشت ماهه امسال ۱۴هزار و ۹۶تن به ارزش ۹میلیون و ۱۹۰هزار و ۶۳دلار بوده است. 

 جزییات آمار اعلامی گمرک نشان می‌دهد، «روسیه» که سرلیست این گروه قرار دارد، ۱۱هزار و ۱۳۲تن محصول ایرانی به ارزش ۳میلیون و ۲۹۸هزار دلار را بازگشت داده است و میزان کالاهای برگشتی از «امارات متحده عربی» هم ۶۸۸تن به ارزش دو میلیون و ۴۵۶هزار دلار عنوان شده است.  

«ترکمنستان» نیز ۵۰۱تن به ارزش یک میلیون و ۲۹۲ هزار دلار از محصولات ایرانی را پذیرش نکرده و بازگشت داده است. بنابر آمارها، «ترکیه» هم جزو آن دسته از کشورهایی است که محموله‌های صادرات کشاورزی ایران را عودت داده که میزان آن ۷۸۴تن و ۶۲۲کیلوگرم به ارزش ۹۹۸هزار و ۴۲۵ دلار اعلام شده است. 

 «افغانستان» هم در مدت یاده شده، ۷۱۵تن و ۸۶۰کیلوگرم به ارزش ۴۷۸هزار و ۶۹۹ دلار از محصولات صادراتی ایران را بازگشت داده است.

 «عراق» که از مهم‌ترین بازارهای صادراتی ایران به شمار می‌رود، نیز اقدام به بازگرداندن، ۱۴۷تن و ۵۴۸کیلوگرم محصول ایرانی به ارزش ۳۵۲هزار و ۴۴۸دلار در مدت یاده شده کرده است. 

اما از جمله کشورهای اروپایی که محصولات ایرانی را عودت داده، می‌توان به «اسپانیا» اشاره کرد که ۶۴تن و ۳۳۰کیلوگرم به ارزش ۱۹۶هزار و ۱۱۹دلار از محموله صادراتی کشورمان را پذیرش نشده و مرجوع کرده است.

 «بلاروس» هم جزو کشورهایی است که ۳۵تن و ۷۶۵کیلوگرم کالا به ارزش ۸۵هزار و ۴۲۳دلار را به ایران پس فرستاده است. 
در نهایت نام آذربایجان هم در لیست کشورهایی است که محصولات کشاورزی ایران را مرجوع کرده‌اند، دیده می‌شود. به‌طوریکه این کشور ۲۶تن و ۳۵۲کیلوگرم محصول ایرانی را به ارزش ۳۰هزار و ۶۰۱ دلار پذیرش نکرده و پس فرستاده است. 

با نگاهی به روند آماری و وضعیت برگشتی محموله‌های صادراتی ایران، به نظر می‌رسد، در صورتیکه تغییرات لازم در سیاست‌های صادراتی این محصولات اجرایی نشود، صادرکنندگان ایرانی در آینده باچالش‌های جدی‌تری مواجه شوند. 

نسخه چاپی
ارسال به دوستان
بازدید از صفحه اول
نظرات شما
مهمترین اخبار - صفحه خبر