هیأت آمریکایی در این بیانیه افزایش سطح غنیسازی ایران را «مایه نگرانی شدید» توصیف و ادعا کرده است که ایران «هیچ دلیل معتبری» برای این کار ندارد. واشنگتن همچنین از ایران خواسته «فورا» برنامه هستهای خود را به عقب بازگرداند.
نماینده آمریکا در آژانس بینالمللی انرژی اتمی در نشست شورای حکام، مدعی شد که واشنگتن به دنبال گفتوگو با ایران است. او در عین حال اتهامات پیشین مقامات آمریکایی علیه کشورمان را تکرار کرد.
به گزارش اسکای نیوز، نشست ویژه شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی امروز به درخواست آمریکا برای بررسی تحولات اخیر در بحث غنیسازی ایران و کاهش تعهدات برجامی کشورمان برگذار شد.
نماینده آمریکا در آژانس با قرائت بیانیه کشورش گفت: ایالات متحده حاضر است بدون هیچ پیششرطی با ایران گفتوگو کند و روابط میان دو کشور به حالت عادی بازگردد.
وی که کشورش با خروج از برجام باعث ایجاد مشکلات کنونی شده است، در عین حال، مدعی شد اقدامات ایران باعث ناامنی در منطقه شده و ایران را منزوی کرده است.
هیأت آمریکایی در این بیانیه افزایش سطح غنیسازی ایران را «مایه نگرانی شدید» توصیف و ادعا کرده است که ایران «هیچ دلیل معتبری» برای این کار ندارد. واشنگتن همچنین از ایران خواسته «فورا» برنامه هستهای خود را به عقب بازگرداند.
نماینده آمریکا در آژانس همچنین گفت: سیاست "لبهپرتگاه" و "فنون اخاذی" ایران هیچ کمکی به کاهش تحریمهای علیه تهران نخواهد کرد. توسعه برنامه هستهای ایران، تلاشی برای اخاذی از جامعه بینالمللی است.
نشست امروز شورای حکام آژانس در حالی به درخواست آمریکا برگزار شده که واشنگتن بیش از یک سال است که به صورت یکجانبه از توافق هستهای با ایران خارج شده است. علاوه بر این، تصمیمات اخیر ایران ارتباطی با توافقنامههای پادمانی آژانس ندارد و به همین دلیل کشورهای اروپایی در گفتوگو با رسانهها، مخالفت خود با برگزاری این نشست را مطرح کرده بودند.
با وجود خروج از برجام و اعمال تحریمهای گسترده، واشنگتن مدعی است که ایران همچنان باید مانند یک سال گذشته به صورت یکجانبه به این توافق چندجانبه پایبند بماند.
جمهوری اسلامی ایران از اردیبهشت ماه امسال، همزمان با سالگرد خروج آمریکا از برجام، تاکنون دو گام برای کاهش تعهد به توافق هستهای برداشته است. در چارچوب این گامها، ایران پایبندی به سقف ذخایر اورانیوم با غنای پایین و آب سنگین را متوقف کرده و غنای اورانیوم تولیدی خود را نیز به ۴.۵ درصد افزایش داده است.
بر اساس اعلام تهران، در صورتی که ظرف دو ماه طرفهای باقیمانده برجام وعده «جبران خسارت» ناشی از خروج آمریکا را محقق نکنند، ایران وارد گام سوم کاهش تعهد به برجام میشود.