معاون اول رئیسجمهور در مراسم روز جهانی استاندارد، گفت: امروز مساله اصلی کشور این است که سطح رضایتمندی مردم و امید به آینده را افزایش دهیم و همه کسانی که حرفشان در جامعه اعتبار دارد، لازم است در این بخش تلاش کنند.
به گزارش راه امروز: اسحاق جهانگیری امروز در مراسم روز جهانی استاندارد که در سالن اجلاس سران برگزار شد گفت: روز جهانی استاندار فرصت مناسبی است که تاملی در رسیدن به آن معیارهایی کرد که زندگی را برای مردم بهتر و با کیفیت تر میکند و فرصتی است که سیاستگذاران امر استاندارد و بخش های فعال و تولید در این روز در کنار هم بنشینند و نقد و بررسی کنند اتفاقاتی را که در امر استاندارد افتاده است.
معاون اول رییس جمهور بیان داشت: در جامعه بهم پیوسته جهانی زندگی می کنیم و وقتی انقلاب های صنعتی در دنیا اتفاق افتاد هر کدام منشا تحولات عظیمی در زندگی مردم بود.
وی با اشاره به انقلاب چهارم صنعتی اشاره کرد و گفت: تقریبا تمام ابعاد اقتصاد و صنعت تحت تاثیر تکنولوژیهای جدید قرار گرفته، بنابراین لازم است استانداردهای متناسب با این شرایط ایجاد کنیم.
جهانگیری افزود: امروز مساله اصلی کشور این است که سطح رضایتمندی مردم و امید به آینده را افزایش دهیم و همه کسانی که حرفشان در جامعه اعتبار دارد، لازم است که در این بخش تلاش کنند.
وی افزود: صنعت گر کشور باید متناسب با شرایط جهانی عمل کند و وقتی دنیا انقلاب چهارم صنعتی را نامگذاری کرده بای متناسب با انقلاب چهارم صنعتی عمل کنیم.
معاون اول رییس جمهور بیان داشت: برای داشتن واحد تولیدی موفق باید فناوری های روز به خدمت گرفته شود. وقتی کالا قرار است به مقصدی صادر شود حتما استانداردهای آن در نظر گرفته می شود بنابراین همه کشورها در درجه اول به حداقل استانداردها توجه میکنند.
وی افزود: در سالهای گذشته تولید کنندگان ما به استاندارد ها توجه قابل توجهی داشته اند و قطعا وقتی به این استانداردها توجه شود، هزینه تولید کاهش می یابد و کاهش هزینههای تولید منجر به افزایش صادرات می شود.
وی با بیان اینکه وقتی فرایند تولید اصلاح شود، ضایعات از بین میرود، گفت: نتیجه این میشود که صادرات غیرنفتی کشور تقریباً روند خوبی به خود بگیرد، البته ظرفیت ایران بیش از این است.
جهانگیری اظهار داشت: در یک دورانی حتی بعد از انقلاب بخش صادرات غیرنفتی ما به صادرات فرش، پسته و محصولات سنتی محدود میشد، اما امروز میبینیم که در صادرات غیرنفتی ما کالاهای صنعتی هم وارد شده و دانش در این بخش سهم بالاتری دارد. معاون اول رئیس جمهور اظهار داشت: تعداد شرکتهای مستقل با مشخصه شرکتهای دانشبنیان به چند هزار مورد در کشور رسیده و سایر شرکتها هم سعی دارند تا به این مشخص دانشبنیانی دست یابند.
وی با تأکید بر اینکه بخش خصوصی ایران توانمند است، گفت: ما با بسیاری از کشورهای شرق آسیا و آمریکای لاتین توسعه را همزمان شروع کردیم، اما چه شد که آنها مسیر توسعه را با سرعت طی کردند و به مسیر قابل قبولی از نظر توسعه رسیدند و ما نرسیدیم؟ آیا ضعف در توانمندی بخش خصوصی بود که باید موتور محرکه توسعه باشد، یا ضعف در سیاستگذاری ما است؟
جهانگیری اظهار داشت: تقریباً تمام بررسیها نشان میدهد که بخش خصوصی ایران توانمند است و ضعف اصلی در اینکه نتوانستیم، سرعت توسعه متناسب با کشورهایی که همزمان با ما توسعه را شروع کردهاند، داشته باشیم در سیاستگذاریهای علمی، عالمانه و دقیق بوده و مسأله عدم اشتغال سیاستها بوده است. وی افزود: گاهی سیاستها خوب انتخاب شده، اما با تغییر یک دولت و مدیر سیاستها عوض شده است.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه کشورهایی موفق شدهاند توسعه را خوب پیش ببرند که سیاستهای عالمانه استفاده کردهاند، گفت: این سیاستهای آنها استمرار یافته و حتی در این کشورها ممکن است دولتها تغییر کرده باشند، اما سیاستهای آنها تغییر نکرده است. این مسأله از ضعفهای ما است و انشاءالله آن را برطرف کنیم.
جهانگیری افزود: به هر حال ایران شایستگی توسعه دارد و بخش خصوصی توانمند دارد و قدرت برنامهریزی در کشور بالا رفته و سهم جوانان در کشور در مقطع فعلی بسیار بالا است و کشوری که جوانان تحصیلکرده، با موقعیت جغرافیای خوبی دارند، میتواند به توسعه دست یابد و این موارد به توسعه کمک میکند.
وی افزود: البته در حال حاضر مقطع خاص و شرایط تحریم قرار داریم که باید بگویم تحریمها شرایط غیرعادی در کشور تحمیل کرده و به تعبیر آمریکاییها جنگ اقتصادی علیه کشور ایران آغاز کردهاند که یک طرف جنگ آمریکاست با توانمندیهایی که ما برای آن قائل هستیم و یک طرف ایران است، با موقعیت و سابقه تمدنی که نشان میدهد، همواره در برابر فشارهای خارجی از خود مقاومت نشان میدهد و این موضوع طی سدههای گذشته جزو فرهنگ ایران بوده است.
معاون اول رئیس جمهور افزود: این شرایط غیرعادی میطلبد که سیاستهای متناسب با این شرایط تدوین شود، در این جنگ تحمیلی اقتصادی هدف این است که منابع درآمدی ایران کاهش یابد و هدف این است که امکان جابهجایی منابع درآمدی ایران کم شود و از بین رود.
معاون اول رئیس جمهور افزود: همچنین هدف این است تا با این دو اتفاق محصولات مورد نیاز کشور چه محصولات ساخته شده و چه مواد اولیه امکان وارداتش به کشور نباشد و هدف نهایی این است که از ناحیه این فشارها مردم تحت فشار قرار گیرند و علیه حاکمیت اعتراض کنند و هدف دشمن این است.
جهانگیری اظهار داشت: اما هدف ما این است که حتماً تلاش کنیم تا منابع درآمدی خودمان را افزایش دهیم، اگر چه در این جنگ ممکن است بخشی از منابع ما از بین برود. به هر حال اصلیترین منبع ما نفت است و بعد منابع طبیعی که آمریکاییها ادعا میکنند، صادرات نفت را به صفر میرسانند. معاون اول رئیس جمهور افزود: حتی برخی از کشورها اگر چه هنوز به 13 آبان و دور جدید تحریمها نرسیدهایم، برداشت نفت را صفر کردهاند.
وی افزود: حتماً مردم ایران از مسئولین انتظار دارند که علیرغم این مسائل میزان صادراتمان در بخش نفت در حد قابل قبولی باشد.
جهانگیری افزود: علیرغم اینکه تعدادی از کشورها که نفت را از ما میبردهاند،خرید را متوقف کردهاند، ما شرکای جدیدی پیدا کردهایم و با شرکای سنتی صحبت کردهایم و راهکارهای جدید پیدا کردهایم.
وی افزود: این چیز جدیدی نیست و آمریکاییها باید بدانند که کشورهای مورد تحریم، تحریمها را دور میزنند و راهکارهایی پیدا میکنند تا در این مسیر موفق شوند.
وی گفت: از جمله اتفاقاتی که آمریکا نمیخواست بیفتد و افتاد، افزایش قیمت نفت بود، رئیس جمهور آمریکا فکر میکند کشورهایی مثل سعودی و ... میتوانند جایگزین نفت ایران باشند و این کشورها می توانند مانع افزایش قیمت نفت شوند.
جهانگیری اظهار داشت: این در حالی است که هنوز به موعد تحریمهای 13 آبان نرسیدهایم قیمت نفت به بالای 80 دلار در هر بشکه رسیده و این اتفاق بدان معناست که اگر ما نصف مقدار نفتی را که قبلا میفروختیم را بفروشیم میتوانیم میزان درآمد حاصل از صادرات نفت در گذشته را بدست آوریم.
معاون اول رئیسجمهور با تأکید بر اینکه نفت محصولی استراتژیک است، گفت: حتی کشورهایی که خرید نفت از ایران را به دلیل تحریمها صفر کردهاند، مجبور هستند که راههایی پیدا کنند که غیرمستقیم نفت را از ایران خریداری کنند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه بخش دیگری از منابع کشور از صادرات غیرنفتی تأمین میشود، خطاب به تولیدکنندگان و صادرکنندگان، گفت: در یک مقطعی شما از کشور مطالبات دارید و حق شما است که مطالباتتان را بگویید و مسئولان هم موظفند به مطالبات شما پاسخ منطقی دهند، اما یک وقتی میشود که مردم و کشور از شما مطالبه دارند و الان آن موقع است.
وی افزود: بنابراین بخش خصوصی عاشق وطن و دلسوز وطن در این مقطع باید بداند که چطور میتواند صادرات را افزایش دهد و منابع حاصل از صادرات را در اختیار کشور قرار دهد تا کشور را از این شرایط سربلند بیرون بیاورد.
وی اضافه کرد: جوانمردی و وطندوستی برای چه زمانی است؟ برای همین مواقع است که انسانها خودشان را نشان دهند. ما به هر حال باید منابع غیرنفتی را افزایش دهیم و صادرات غیرنفتی را باید افزایش دهیم.
وی با بیان اینکه صادرکنندگان خوب به صحنه آمدهاند و خوبتر هم میتوانند به صحنه بیایند، گفت: فقط در یک بخش گلایهای وجود دارد و آن ورود ارز به چرخه اقتصاد است که یک مقدار باید بهتر شود و این گلایه فقط از بخش خصوصی نیست، بلکه این گلایه از شرکتها و نهادهای دولتی هم هست.
معاون اول رئیسجمهور با بیان اینکه ما تعیین میکنیم که دوران تحریم کوتاه یا بلند باشد، گفت: راه این است که ملت ایران و دلسوزان و فعالان جمهوری اسلامی ایران پای کار بیایند و ثبات و آرامش را به اقتصاد برگردانند و با شایعات و جوسازیهای دشمن در بازی که علیه منافع ملت ایران است قرار نگیریم، بلکه در بازیای قرار بگیریم که منافع ملت ایران در آن باشد.
جهانگیری در ادامه با بیان اینکه در شرایط فعلی و تحریمها برخی از کالاهای خارجی که جزو نیازهای ضروری نیست، به دلیل محدودیت منابع ارزی، واردات آن متوقف شده است، گفت: در شرایط عادی هر کالایی میتواند وارد کشور شود، اما در شرایط تحریم باید منابع ارزی مدیریت شود که این منابع در جایی که به مصلحت کشور است، هزینه شود.
وی افزود: بنابراین تولیدکننده داخلی باید از این شرایط استفاده کند، زیرا این یک فرصت طلایی برای تولیدکنندگان به وجود آورده است و با ممنوعیت برخی از کالاهای وارداتی مردم گرایش بیشتری به مصرف کالاهای ایرانی پیدا میکنند.
معاون اول رئیسجمهور افزود: اما تولیدکنندگان هم باید بدانند قیمتها را نباید غیرطبیعی بالا برد، من نمیگویم از قیمت واقعی جلوگیری شود، ولی نباید به کشور و مردم ظلم کرد و کیفیت کالاهای تولید داخل نباید کاهش یابد.
جهانگیری اظهار داشت: تولیدکننده منصف کسی است که با قیمت مناسب و کیفیت بهتر کالا را به مردم بدهد.
وی ادامه داد: در دوران تحریم همچنین سازمانهای ما باید متناسب با تحریم چابک شوند و یکی از اتفاقاتی که باید در دوران تحریم بیفتد این است که آنجا که بروکراسی مانع ایجاد میکند باید آن موانع کنار رود.
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به جلسه اخیر سران قوا با مقام معظم رهبری بیان داشت: مقام معظم رهبری در آن جلسه فرمودند قوانینی که مانع هست در جلسه شورای عالی سه قوه شناسایی و در صورت لزوم حذف شود. جهانگیری اظهار داشت: بنابراین دست اندرکاران و فعالان بخش خصوصی و اقتصادی باید قوانین مزاحم را به ما اعلام کنند تا با شناسایی آنها این موانع برطرف شود.