لاشه هواپیمای سقوط کرده شرکت هواپیمایی آسمان در مسیر تهران-یاسوج در ارتفاعات کوه دنا پیدا شده است و نیروهای امدادی به نقطه سقوط اعزام شدهاند.
به گزارش راه امروز: از همان ساعات اولیه وقوع سانحه برای هواپیمای مسافربری پرواز تهران – یاسوج نیروهای امدادی اورژانس، هلال احمر و نیروهای مردمی در نزدیکی محل احتمالی سانحه حضور یافتند و رییس جمهور وزیر راه و شهرسازی را مامور رسیدگی به پرونده سقوط هواپیما کرد، اما علیرغم همه این اقدامات به علت شرایط جوی، برف و برودت هوا در منطقه، بالگردهای امدادی نتوانستند لاشه هواپیما را پیدا کنند.
بخوانید: گزارش روز نخست سقوط هواپیمای تهران – یاسوج در سمیرم
بخوانید: گزارش روز دوم سقوط هواپیمای تهران – یاسوج در سمیرم
به گزارش فرارو، صبح روز یکشنبه هواپیمای مسافربری تهران - یاسوج با بیش از ۶۰ سرنشین در منطقه سمیرم اصفهان سقوط کرد و تلاشها برای یافتن لاشه این هواپیما طی دو روز گذشته نتیجهای نداشت.
سومین روز جستجو برای یافتن هواپیمای مسافربری آسمان در ارتفاعات دنا صبح امروز با دستور شاهین فتحی معاون عملیات سازمان امداد و نجات هلال احمر آغاز شد. ساعاتی پس از شروع عملیات جست و جو اعلام شده که لاشه هواپیما توسط یکی از بالگردها پیدا شده است.
در ادامه گزارش لحظه به لحظه از این حادثه را بخوانید:
آخرین جزییات از عملیات امداد و انتقال اجساد و لاشه هواپیما ۱۳۹۶/۱۲/۰۱ - ۱۳:۳۱
محسن مهرعلیزاده در خصوص آخرین وضعیت هواپیمای سقوط کرده اظهار کرد: این هواپیما در ارتفاع 13 هزار پایی با کوه برخورد کرده است و اگر یک مقدار از سمت راست حرکت میکرد، میتوانست قله را رد کند اما به هر دلیلی که ما نمیدانیم به این منطقه برخورد کرد. پس از مشخص شدن محل سقوط هواپیما، کارشناسان شرکت آسمان به منطقه رفتند و آرم هواپیما نیز مشخص شده است.
وی افزود: تمام تلاش ما این است که تا غروب همه نیروها را در این منطقه تخلیه کنیم و تا جایی که توان دارند هر آن چیزی که هست به پایین منتقل کنند.
استاندار اصفهان در خصوص زنده ماندن افراد گفت: به نظر میرسد که همه سرنشینان کشته شده باشند چرا که بیشتر از 48 از اتفاق میگذرد و هوا در منطقه بسیار سرد است.
مهرعلیزاده ادامه داد: تا ساعت 10 صبح فردا فرصت داریم که هر آنچه که عملیات داریم انجام دهیم، چرا که طبق پیش بینیها از ساعت 10 صبح فردا وضعیت جوی اجازه پرواز بالگردها را نخواهد داد و این موضوع تا پایان هفته ادامه خواهد داشت.
استاندار اصفهان ادامه داد: عملیات دوباره از روز شنبه از سرگیری خواهد شد، چرا که به احتمال زیاد از ظهر چهارشنبه عملیات در منطقه متوقف میشود.
مهرعلیزاده تاکید کرد: تا به این لحظه هنوز جنازهای پیدا نشده است و منطقه برخورد جزو استان اصفهان محسوب میشود. اولین بالگردی هم که توانسته لاشه را ببیند، بالگرد سپاه بوده است.
وی با بیان اینکه این سقوط جزو سختترین نوع برخورد هواپیماها محسوب میشود، به احتمال زیاد اجساد به سه تا چهار قسمت تقسیم شده باشند و همین موضوع کمی کار را برای جست و جو دشوار میکند، هر چند که در حال حاضر 2 هزار نفر در منطقه نیروی متخصص حضور دارند و سعی میکنند جست و جو را تا جایی که برایشان امکان پذیر باشد سریعتر انجام دهند.
پیشبینی برف و باران در ارتفاعات دنا از فردا ۱۳۹۶/۱۲/۰۱ - ۱۳:۲۸
مدیرکل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی گفت: با توجه به شرایط جوی و افزایش ابر و بارندگی در منطقه کوه دنا، بخش زیادی از عملیات انتقال اجساد باید تا فردا صبح انجام پذیرد.
احد وظیفه، اظهار کرد: از اواخر امروز به تدریج افزایش و رشد ابر در منطقه کوه دنا خواهیم داشت وطی فردا ظهر نیز به تدریج ابرها سطح منطقه را خواهند پوشاند.
وی ادامه داد: پرواز هلیکوپتر از ظهر فردا در منطقه غیرممکن است به همین دلیل زمان برای انتقال اجساد حادثه سقوط هواپیما محدود خواهد بود.
مدیرکل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی با تاکید بر اینکه با توجه به شرایط جوی باید بخش زیادی از عملیات انتقال اجساد طی امروز عصر تا صبح فردا صورت بگیرد، گفت: طی دو روز آینده بارش باران در منطقه کوه دنا نیز افزایش مییابد و بارش برف نیز در این منطقه پیشبینی میشود.
حرکت کلاهسبزهای ارتش به سمت محل اجساد هواپیما ۱۳۹۶/۱۲/۰۱ - ۱۳:۰۰
میزان نوشت: فرمانده نیروی زمینی ارتش گفت: هماکنون کلاهسبزهای تیپ ۶۵ نیرو مخصوص نزاجا، با فرماندهی میدانی امیر «نوذر نعمتی» جانشین نیروی زمینی ارتش، با سازماندهی مناسب و تجهیزات پیشرفته، در حال حرکت برای رسیدن به محل اجساد سانحه هوایی در ارتفاعات دنا هستند.
امیر «کیومرث حیدری» فرمانده نیروی زمینی ارتش، با اشاره به آخرین اقدامات نیروی زمینی ارتش برای پیدا کردن و انتقال اجساد حادثه سقوط هواپیمای مسافربری «اِی تی آر» اظهار کرد: هماکنون کلاهسبزهای تیپ ۶۵ نیرو مخصوص نزاجا، با فرماندهی میدانی امیر «نوذر نعمتی» جانشین نیروی زمینی ارتش، با سازماندهی مناسب و تجهیزات پیشرفته، در حال حرکت برای رسیدن به محل اجساد سانحه هوایی در ارتفاعات دنا هستند.
وی با بیان اینکه کلاهسبزها تیپ ۶۵ نوهد حدودا تا یک ساعت و نیم دیگر (ساعت ۱۴)، به محل اجساد این سانحه هوایی خواهند رسید، گفت: نیروهایمان زبده و کارآزموده هستند و تجهیزاتمان نیز برای انتقال اجساد کافی است.
امیر حیدری ادامه داد: به لحاظ شرایط جغرافیایی، امکان فرود هلی کوپتر در محل سقوط هواپیما وجود ندارد.
همه یگان ها در تلاش هستند که هرچه سریعتر عملیات جستجو به نتیجه برسد
همچنین باشگاه خبرنگاران جوان نوشت: امیر سرتیپ شاهین تقیخانی سخنگوی ارتش جمهوری اسلامی ایران، درباره آخرین اقدامات ارتش برای جستجو و پیدا کردن لاشه هواپیمای تهران_ یاسوج، اظهار کرد: پس از اعلام موقعیت دقیق لاشه هواپیمای ATR72 شرکت آسمان در ارتفاع 4000 متری و محدوده نقول تیمهای تکاور نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران پیشروی زمینی خود را به سمت محل اعلام شده آغاز کردند.
سخنگوی ارتش ادامه داد: تیمهای تکاور ارتش شامل کوهنوردان و نیروهای مخصوص به سمت نقطه مورد نظر حرکت کردند، البته رسیدن به منطقه مورد نظر به دلیل صعبالعبور بودن کار نسبتا سختی است.
وی ادامه داد: از سوی مقابل بالگردهای هوانیروز با پرواز در نقطه اعلام شده در حال بررسی امکان هلیبورن نیروها هستند؛ امکان دارد کار هلیبورن کمی دشوار باشد، اما جانشین فرمانده نیروی زمینی و فرمانده هوانیروز و چندتن از فرماندهان پایگاههای نیروی هوایی با گشتهای هوایی در حال بررسی امکان این کار هستند، ممکن است کار هلیبورن دشوار باشد.
تقیخانی تصریح کرد: امیدواریم با وجود اینکه منطقه صعبالعبور است و شرایط جوی نامساعد اما تیمهای زمینی هرچه سریعتر خود را به نقطه اعلام شده برسانند.
سخنگوی ارتش با بیان اینکه پس از اعلام سقوط هواپیمای تهران_ یاسوج تیمهای ارتش به سمت منطقه سقوط حرکت کردند، افزود: امروز با بهتر شدن شرایط جوی تعدادی از جنگندههای RF4 و F14 نیروی هوایی از پایگاههای اصفهان و شیراز برای شناسایی و کمک به روند جستجو و عکسبرداری هوایی چندین سورتی پرواز انجام دادند.
وی ادامه داد: در کنار این پرندهها پایگاه هوانیروز ارتش در اصفهان به صورت دائم فعال بوده و بالگردهای خود را به منطقه اعزام کرده تا منطقه مورد نظر را مورد جستجو و فرماندهان و مسئولین ستاد بحران را در مناطق مستقر کند.
تقیخانی ادامه داد: در حال حاضر تیمهای تکاور، پهپادها، بالگردها و جنگندههای ما در منطقه حضور دارند و طی آخرین اطلاعاتی که از منطقه به دست ما رسید نشان از این داشت که اتحادی بسیار خوب بین نیروهای عمل کننده و امدادی وجود دارد؛ همه یگانها دست به دست هم دادند تا هرچه سریعتر عملیات جستجو به نتیجه برسد.
به زودی کار انتقال اجساد را آغاز میکنیم ۱۳۹۶/۱۲/۰۱ - ۱۲:۴۰
سلیمی رییس سازمان امداد و نجات هلال احمر تأکید کرد: تلاش میکنیم تا پایان امروز عملیات امداد و نجات به اتمام برسد.
وی با اشاره به اینکه انتقال اجساد به محض تأیید شرایط جوی انجام میشود، گفت: تیم امداد هوایی به محل سقوط هواپیما اعزام شده تا شرایط جوی را برای انتقال هوایی اجساد بررسی کند.
کاپیتان گودرزی، خلبان امداد و نجات هلال احمر و شاهین فتحی معاون عملیات سازمان امداد و نجات هلال احمر نیز برای بررسی دقیقتر با بالگرد به منطقه اعزام شدهاند.
هواپیما به سختترین جای ممکن برخورد کرده؛ اما به محض اینکه سناریوی پیش بینی شده از سوی تیم اعزامی تایید شود، کار انتقال اجساد را آغاز میکنیم.
بسکتهایی برای بستهبندی اجساد و انتقال به پایین نیز از دیروز مهیا شده است.
کاپیتان سهیلی: هواپیما در مسیر پروازی خود به حدودا ۳۰ متر پایین تر از نوک قله برخورد کرده است ۱۳۹۶/۱۲/۰۱ - ۱۲:۳۴
خلبان بالگردی که قطعاتی از هواپیما را مشاهده کرده است گفت: هواپیما به پایین نوک قله برخورد کرده است.
کاپیتان سهیلی اظهار داشت: هواپیما در مسیر پروازی خود به حدودا ۳۰ متر پایین تر از نوک قله برخورد کرده است.
وی بیان کرد: هواپیما دقیقا در مسیر پروازی خود بوده و به نوک قله برخورد کرده و قطعه قطعه شده است و تنها بخشی از بدنه که آرم شرکت آسمان بود مشاهده می شود.
سهیلی گفت: شیب این قسمت از کوه بسیار زیاد است و امکان نشست بالگرد به هیچ وجه وجود ندارد و تنها کوهنوردان می توانند اجساد را منتقل کنند.
وی گفت: از صبح جستجو را آغاز کردیم و پس از ۱.۵ ساعت پرواز در مسیر پروازی هواپیما لاشه مشاهده شد.
تلاش هلال احمر برای ورود امدادگران به منطقه سقوط هواپیما تا بعد ازظهر
مدیرمرکز کنترل و هماهنگی عملیات هلال احمر روند ادامه عملیات جستوجوی محل لاشه هواپیمای تهران-یاسوج را تشریح و اعلام کرد که این منطقه نزدیک شهر یاسوج و در ارتفاع 4000 متری این منطقه قرار دارد و امیدواریم تا بعداز ظهر تیمهای امدادی و جستوجوگران بتوانند وارد این منطقه شوند و آن را مورد ارزیابی اولیه قرار دهند.
حسن درخشان- مدیرمرکز کنترل و هماهنگی عملیات هلال احمر- درباره روند ادامه عملیات جستوجو توسط نیروهای هلال احمر توضیح داد و گفت: طی جلساتی که شب گذشته داشتیم استراتژیهای جستوجو به دو منطقه تقسیم شد. با توجه به این استراتژی تیمهایی از سمت جنوب رشته کوه دنا؛ یعنی ازسمت "سی سخت" و تیمهایی از سمت شمالی و سمیرم جستوجو را ادامه دادهاند.
وی ادامه داد: امروز صبح با پرواز بالگردها و پهبادها، منطقهای مشخص شد که احتمالا لاشه هواپیما دیده شده است. از این مناطق عکسبرداری شد و مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت. این منطقه نزدیک شهر یاسوج و در ارتفاع 4000 متری این منطقه قرار دارد. این مناطق رشته کوههایی سخت و صعب العبور دارد و امیدواریم تا بعداز ظهر تیمهای امدادی و جستوجوگران بتوانند وارد این منطقه شوند و آن را مورد ارزیابی اولیه قرار دهند.
درخشان تاکید کرد: این منطقه راه عبوری ندارند و تیمها مجبور هستند به صورت زمینی و هوایی پیاده شوند تا جستوجوی اصلی را انجام دهند و اجساد و پیکرها را به مناطق پایینتر ادامه دهند. در حال حاضر نمیتوان گفت امکان فرود بالگردها در این منطقه صفر است و باید ارزیابی دقیقتری انجام شود. بالگردها در منطقه حضور دارند و در حال ارزیابی هستند. سپاه و هلال احمر خلبانهای خوبی را در اختیار دارد که امیدواریم بتوانند در این منطقه فرود آیند.
یک تیم هوایی به محل سقوط هواپیما اعزام شده
کاپیتان گودرزی، خلبان امداد ونجات هلال احمر و شاهین فتحی معاون عملیات سازمان امدادونجات با بالگرد به منطقه اعزام شده اند
او افزود: هواپیما به سخت ترین جای ممکن برخورد کرده است و نیازمند بررسی های بیشتر برای انتقال اجساد است
گودرزی گفت: به محض اینکه سناریوی پیش بینی شده از سوی تیم اعزامی تایید شود کار انتقال اجساد را آغاز می کنیم بسکت هایی برای بسته بندی اجساد و انتقال به پایین آنها از دیروز مهیا شده است
رئیس هلال احمر: امیدواریم تا یک ساعت به محل برسیم
همچنین رئیس هلال احمر گفت:امکان شب ماندن در قله برای تیمهای امداد و نجات فراهم است
او افزود: امیدواریم کمتر از 1 ساعت به محل برسیم و در اولین فرصت اجساد را با بالگرد انتقال دهیم
برف ۲متری، هواپیما را پوشانده، اجساد پیدا نیست ۱۳۹۶/۱۲/۰۱ - ۱۲:۰۲
سخنگوی اورژانس گفت: در محل سقوط هواپیما دو متر برف وجود دارد و از وضعیت اجساد جانباختگان اطلاعی در دست نیست.
رییس مرکز فوریتهای پزشکی استان اصفهان گفت: وضعیت جوی و وضعیت توپوگرافی تاکنون اجازه نشستن بالگرد در منطقه سقوط هواپیمای تهران یاسوج را نداده است، اما بازهم بررسیها در حال انجام است و بالگرد اورژانس هم در منطقه مستقر است که اگر امکان فرود فراهم شد سریعا در منطقه حضور یابد.
غفور راستین اظهار کرد: اگر بالگرد در منطقه مورد نظر پیدا شدن لاشه بتواند فرود بیاید میتوانیم اجساد را از طریق بالگرد جا به جا کنیم. اما تا این لحظه امکان فرود در آن منطقه برای بالگردها وجود ندارد.
وی افزود: نیروهای امدادی زمینی همگی بسیج شده و به سمت منطقه مشخص شده در حال حرکت هستند، همچنین نیروهایی از طریق هلی برد به منطقه خواهند رسید و با روشهایی که نیروهای هلال احمر تخصص دارند میتوانند اجساد را به پایین منتقل کنند.
رییس مرکز فوریتهای پزشکی استان اصفهان ادامه داد: ممکن است روشها و تاکتیکهای دیگری را دیگر ارگانهای حاضر در منطقه برای انتقال اجساد به پایین داشته باشند ولی باید منتظر بود تا نیروهای زمینی به منطقه برسند.
مؤمنی مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان اصفهان هم به شبکه خبر گفت: به دلیل پراکندگی اجساد هواپیما، همه شعاع نقطه مورد نظر توسط نیروهای عملیاتی هلال احمر به صورت دقیق جستوجو میشود. کارشناسان شرکت هواپیمایی آسمان برای پیدا کردن جعبه سیاه به نقطه مورد نظر اعزام میشوند.
محل سانحه پرواز 3704 آسمان بر اساس مختصات اعلامی توسط سخنگوی سپاه
مرتضی سلیمی در مورد اقداماتی که قرار است برای انتقال اجساد حادثه هواپیمایی انجام شود گفت: در حال حاضر 4 فروند بالگرد در منطقه داریم که به محل سقوط اعزام می شوند و همین طور 100 نفر از نیروی های تخصصی برف و یخ هم در محل سقوط هواپیما حاضر می شوند. همچنین 214 نیروی دیگر هم در سطح پایین تر هستند و امکانات و تجهیزات مورد نیاز هم تامین شده تا کار جست و جو و انتقال اجساد انجام شود.
محمود محمدینسب دبیرکل جمعیت هلال احمر از تلاشهای یگان پهبادی وهوافضای سپاه برای کمک به یافتن لاشه هواپیمای مفقود شده بطور ویژه تشکر کرد.
وی گفت: سازمان هوافضای سپاه به درخواست جمعیت هلال احمر از شامگاه یکشنبه با تجهیزات پهبادی خود در ۵۰ کیلومتری نقطه جغرافیایی اعلام شده، مشغول گشت زنی و تهیه تصاویر بودند که خوشبختانه در صبحگاه امروز موفق به تشخیص محل دقیق سقوط و یافتن لاشه هواپیمای سقوط کرده شدیم.
ایسنا نوشت: کاپیتان بالگردی که لاشه هواپیمای تهران یاسوج را مشاهده کرده است در ساعت ۱۰:۳۵ ضمن تایید کشف لاشه هواپیما، گفت: اجازه انتشار اطلاعات تکمیلی را ندارد.
وی اظهار کرد: ما امروز ساعت ۷ صبح از اصفهان بلند شدیم و بیش از یک ساعت بعد متوجه شدیم که هواپیما در فاصله حدودا ۳۰ متر پایین تر از نوک قله برخورد کرده و برخی از قطعات بزرگ هواپیما مشاهده شد.
سقوط هواپیمای آسمان در کوه پازنپیر
جانشین فرمانده سپاه صاحب الزمان (عج) استان اصفهان گفت: هواپیمای سانحه دیده در کوه پازنپیر برخورد کرده و هم اکنون برنامهریزیها برای اعزام امدادگران برای رسیدگی به آخرین وضعیت سرنشینان انجام میشود.
سردار مجتبی فدا دقایقی پیش بعد از بازگشت از محل شناسایی هواپیمای تهران- یاسوج اظهار داشت: به لطف عمل خلوصانه و توسل به بی بی دو عالم حضرت فاطمه زهرا (س)، توسط خلبانان نیروی هوافضای سپاه محل اصابت هواپیما به کوه پازنپیر پیدا شد.
وی افزود: الان برنامهریزی برای اعزام کوهنوردان و امدادگران برای رسیدگی به آخرین وضعیت سرنشینان هواپیما و چگونگی انتقال پیکرها به محل موردنظر انجام خواهد شد.
سی متر پایین تر از نوک قله
کاپیتان نوری، خلبان بالگرد تیم جستجوی هوافضای سپاه: لوگوی شرکت آسمان در تصاویر من از لاشه هواپیما مشخص است. ۳۰ متر پایینتر از نوک یکی از قلهها، محل برخورد هواپیمای «ای تی آر» با ارتفاعات دنا بوده است. از لاشه هواپیما تصویربرداری کردم و حتی لوگوی شرکت آسمان نیز در تصاویر من مشخص است.
عکسبرداری بالگردهای سپاه از قطعاتی شبیه به هواپیمای سقوط کرده ۱۳۹۶/۱۲/۰۱ - ۱۱:۴۰
سخنگوی سپاه گفت: بالگردهای نیروی هوافضایی سپاه صبح امروز لاشه هواپیمای آسمان را ارتفاعات کوه دنا پیدا کردند.
سردار رمضان شریف سخنگوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، با اشاره به عملیات جستجوی بالگردهای سپاه گفت: بالگردهای نیروی هوافضایی سپاه صبح امروز لاشه هواپیمای آسمان را ارتفاعات کوه دنا پیدا کردند.
اهم اظهارات سخنگوی سپاه را بخوانید؛
*با توجه به شیارهای فراوان رشته کوه دنا مهمترین بحثی که وجود داشت، پیدا کردن نقطه دقیق وقوع حادثه بود.
*صبح امروز دو فروند بالگرد نیروی هوافضای سپاه از تیم جستجوی هوافضای سپاه به مختصاتی که پهپادهای این نیرو اعلام کرده بودند اعزام شده و خوشبختانه توانستند نقطه دقیق وقوع حادثه را شناسایی کنند.
*تصاویر دقیقی از نقطه سقوط و لاشه هواپیما تصویربرداری شده است که در ساعات آینده منتشر خواهد شد.
*مختصات جغرافیایی اعلام شده از سوی پهپاد، کمک زیادی به فعالیت گروههای امدادی سپاه کرد.
*از این لحظه به بعد، هم تیمهای زمینی میتوانند وارد مختصات اعلام شده بشوند و هم در صورت امکان، عملیات هلیبرن میتواند در این منطقه انجام شود.
همچنین ایلنا نوشت: یکی از بالگردهای سپاه پاسداران هم اکنون در اطراف محل سانحه به زمین نشست و سراسیمه تصاویری را به مدیرعامل هواپیمایی آسمان نشان داد.
بالگردهای سپاه، قطعاتی شبیه به بقایای یک هواپیما را در ارتفاعات دیده اند و عکسبرداری کرده اند.
این عکس ها برای اطمینان در حال بررسی توسط مدیرعامل هواپیمایی آسمان در پشت درهای بسته است و به محض بررسی و اعلام نظر، به اطلاع خواهد رسید. گفته می شود لاشه هواپیما سمت منطقه سی سخت پیدا شده است.
مختصات دقیق محل سقوط هواپیمای آسمان توسط سپاه اعلام شد
همچنین تسنیم نوشت:سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، مختصات دقیق محل پیدا شدن لاشه هواپیمای آسمان را اعلام کرد.
بالگردهای نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی صبح امروز موفق شدند، لاشه هواپیمای آسمان را در ارتفاعات کوه دنا پیدا کنند. بر همین اساس، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، مختصات دقیق جغرافیایی محل سقوط را به خبرنگار تسنیم اعلام کرد. لاشه این هواپیما در کوه دنا و در مختصات جغرافیایی NC-4208 و E-514293 قرار دارد.
تصویری که گفته میشود اجساد روی برف را نشان میدهد. ۱۳۹۶/۱۲/۰۱ - ۱۱:۳۶
تصویری که گفته میشود اجساد روی برف را نشان میدهد. این تصویر هنوز از سوی منابع رسمی تایید نشده است، اما سپاه وعده داده تصاویر هوایی نقطه سقوط هواپیما را منتشر کند.
لاشه هواپیمای تهران-یاسوج پیدا شد/ اعزام نیروهای امدادگر برای یافتن اجساد
محمود محمدینسب دبیرکل جمعیت هلال احمر از تلاشهای یگان پهبادی وهوافضای سپاه برای کمک به یافتن لاشه هواپیمای مفقود شده بطور ویژه تشکر کرد.
وی گفت: سازمان هوافضای سپاه به درخواست جمعیت هلال احمر از شامگاه یکشنبه با تجهیزات پهبادی خود در ۵۰ کیلومتری نقطه جغرافیایی اعلام شده، مشغول گشت زنی و تهیه تصاویر بودند که خوشبختانه در صبحگاه امروز موفق به تشخیص محل دقیق سقوط و یافتن لاشه هواپیمای سقوط کرده شدیم.
محمود محمدینسب از تلاشهای صورت گرفته در این خصوص بطور ویژه تشکر و اعلام کرد کلیه نیروها و بالگردهای جمعیت هلال احمر برای انتقال اجساد بسیج شدهاند.
تصاویر هوایی محل احتمالی سقوط هواپیمایی تهران - یاسوج ۱۳۹۶/۱۲/۰۱ - ۱۰:۴۹
با پیدا شدن لاشه هواپیمای مسافربری تهران - یاسوج در اطراف روستای نقل در ارتفاع ۴ هزار متری کوه دنا تصاویر هوایی توسط بالگردهای سپاه و ارتش ثبت شده است که نشان دهنده محل احتمالی سقوط هواپیما میباشد.
کاپیتان بالگرد، کشف لاشه هواپیمای تهران یاسوج را تایید کرد ۱۳۹۶/۱۲/۰۱ - ۱۰:۴۴
کاپیتان بالگرد کشف لاشه هواپیمای تهران یاسوج را تایید کرد.
کاپیتان بالگردی که لاشه هواپیمای تهران یاسوج را مشاهده کرده است در گفت و گو با خبرنگار ایسنا ضمن تایید کشف لاشه هواپیما گفت اجازه انتشار اطلاعات تکمیلی را ندارد.
لاشه هواپیما پیدا شد ۱۳۹۶/۱۲/۰۱ - ۱۰:۲۸
بر اساس اعلام امدادگران و نجاتگران هلالاحمر، لاشه هواپیمای تهران-یاسوج پیدا شد.
سلیمی رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر، خبر پیدا شدن لاشه هواپیمای ساقط شده تهران یاسوج را در یکی از مناطق برفگیر منطقه نوقل، تایید کرد.
سخنگوی سپاه نیز بااشاره به پیدا شدن لاشه هواپیمای تهران - یاسوج در ارتفاعات دنا اعلام کرد: صبح امروز سهشنبه بالگردهای نیروی هوا فضای سپاه در حین جستوجو لاشه هواپیمای آسمان که از تهران عازم یاسوج بود را در ارتفاعات کوه دنا پیدا کردند.
۴۰ تیم تخصصی هلال احمر در جستجوی لاشه هواپیما ۱۳۹۶/۱۲/۰۱ - ۰۹:۴۶
مدیرعامل جمعیت هلال احمر کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به سرمای منفی 20 درجه و برف و کولاک شدید کوه دنا گفت: 40 تیم امداد و نجات تخصصی کوهستان جمعیت هلال احمر بدون وقفه در حال جستجوی لاشه هواپیمای یاسوج هستند.
روز سوم عملیات جستجوی لاشه هواپیمای مسافربری ATR
مختصات مشخصشده نزدیک قله دناست ۱۳۹۶/۱۲/۰۱ - ۰۹:۱۶
مدیر اورژانس استان اصفهان: مختصات نقطه مشخصشده از طریق سیگنال گوشی تلفن همراه در نزدیکی قله دنا و در مکانی بوده که بالگردها به دلیل نامساعد بودن شرایط جوی در روزهای گذشته نتوانستند در آن محدوده حضور پیدا کنند.
آغاز عملیات 7 بالگرد و 30 پهپاد با مختصات جدید در دناکوه ۱۳۹۶/۱۲/۰۱ - ۰۹:۰۱
مدیرکل مدیریت بحران استان اصفهان از آغاز عملیات 7 بالگرد و 30 پهپاد با مختصات جدید در دناکوه خبر داد.
منصور شیشهفروش امروز در گفتوگو با فارس اظهار کرد: نیروهای عملیاتی هلال احمر، نیروهای سپاه و نیروهای محلی در قالب 20 تیم 5 نفره به صورت پشتیبان و 7 تیم 5 نفره متخصص کوهنورد برای انجام عملیات جستوجو با تجهیزات کامل در یک محور حرکت کردهاند.
او با بیان این که امروز 7 بالگرد و 30 پهپاد به صورت ویژه آماده انجام عملیات با مختصات جدید هستند، خاطرنشان کرد: همه نوع سناریوها برای جستوجو پیشبینی شده و برنامهریزیهای لازم برای اجرای آنها صورت گرفته است که مطابق با آنها عملیات جستوجو انجام میشود.
احتمال یافتن لاشه هواپیما وجود دارد ۱۳۹۶/۱۲/۰۱ - ۰۸:۵۷
سخنگوی اورژانس كشور گفت: با توجه به کاهش توده های ابر در ارتفاعات و افزایش میزان دید احتمال یافتن لاشه هواپیما وجود دارد.
38 نیروی تکاور ارتش شیراز به کمک آمدند ۱۳۹۶/۱۲/۰۱ - ۰۸:۵۵
یاری مدیر روابط عمومی ارتش منطقه اصفهان گفت: 38 نفر از نیروهای تکآور تیپ 55 هوابرد شیراز امروز از اصفهان به منطقه پادنای سمیرم اعزام شدند.
فرماندهان ارتش جمهوری اسلامی برای مدیریتی نیروهای ارتش به صورت میدانی در منطقه حضور دارند.
پست مهم وزیر ارتباطات در اینستاگرام ۱۳۹۶/۱۲/۰۱ - ۰۸:۴۰
وزیر ارتباطات با انتشار عکسی در این باره نوشت:
در خصوص اخباری که در مورد وجود گوشی روشن یکی از مسافرین طرح شد و نیز اخبار دیگری که روز گذشته در خصوص تماس یکی از شهروندان یاسوجی با یکی از مسافرین و صحبت با وی در هنگام پرواز مطرح شد، توضیحاتی را عرض میکنم.
الف. مطلع شدیم که تلفن همراه یکی از مسافرین پس از ناپدید شدن هواپیما روشن بوده و تا ساعت هفت عصر همانروز در دسترس بوده و سپس به دلیل احتمالی اتمام باتری خاموش میشود. موقعیت تلفن همراه در سایت روستای کهنگان سمیرم بوده است.
ب. ادعای یکی از خبرنگاران در خصوص تماس شهروندی از یاسوج به یکی از مسافرین و دو مکالمه سی ثانیهای و هفتاد و دو ثانیهای بررسی و بنا بر اطلاعات تماس ثبت شده، این ادعا صحیح است.
ج. همکاران ما با استفاده از تحلیلهای فرکانسی و جهت یابی تلفن همراه مسافرین مورد اشاره، مطابق عکسهای اول و دوم و سوم، منطقه احتمالی سقوط هواپیما را حدس زدهاند.
د. با توجه به اینکه امکان عبور امواج از کوه وجود ندارد، تحلیلهای فنی، منطقه قله پازن پیر را به عنوان منطقه احتمالی سقوط تشخیص داده است.
ه. تیمهای پایش فرکانسی از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به منظور جهت یابی فرکانسهای رادیویی احتمالی، به منطقه اعزام شدهاند.
روز سوم عملیات جستجوی لاشه هواپیمای مسافربری ATR
مدیرکل دفتر نظارت بر عملیات هوانوردی سازمان هواپیمایی در گفتگو با فارس گفت: هنوز جستوجوی تیمها به نتیجه نرسیده است و از ساعت ۵ و نیم صبح امروز مجددا رصد منطقه را آغاز کردیم.
در حال حاضر هلیکوپترهای جستوجو حرکت کردهاند و در حال رصد هوایی منطقه هستند.پایان عملیات جستوجو فقط با یافتن لاشه هواپیما امکانپذیر است و تا زمانی که لاشه هواپیما یافته نشود جستوجو را متوقف نمیکنیم.