به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، محمد نهاوندیان در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه این هفته تهران با تبریک به مناسبت هفته دولت و همچنین گرامیداشت یاد شهیدان رجایی و باهنر اظهار کرد: آغاز فرخنده کار برای دولت تدبیر و امید، این هفته دولت را از اختیار و ویژگی برجسته برخوردار میکند که آن را هم باید به ملت ایران و هم به خدمتگزاران دولت جدید تبریک گفت.
وی با بیان اینکه "با آغاز کار دولت تدبیر و امید فصل جدیدی در تاریخ ایران و در مراحل نهضت اسلامی رقم میخورد"، افزود: این فصل، فصلی است که با خلق حماسه سیاسی توسط مردم در تاریخ ایران جایگاه ویژهای را به خود اختصاص داده است؛ حماسهای مردم در لبیک به تعبیر رهبری معظم نظام آفریدند و یکبار دیگر همبستگی ملت و دولت در این نظام به جهانیان نشان داده شد که با اتکا به این صلابت و همبستگی میشود هم در عرصه داخلی و هم خارجی از مصالح و منافع این ملت با قوت دفاع کرد.
وی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: پیروزی در حماسه سیاسی آغازی برای حماسه اقتصادی است و البته این حماسه اقتصادی برنامهریزی درازمدت و تلاش پیگیرانهای را طلب میکند.
نهاوندیان با بیان اینکه "اقتصاد کشور ما به دلایل مختلف، شرایط پرچالشی دارد"، در عین حال گفت: هیچ چالشی نیست که با سرمایه همت و امید ملت و همچنین تدبیر مسئولان نتوان پشت سر گذاشت و بر آن فائق آمد؛ باید به هدف چشم دوخت و لازمه دستیابی به آن را فراهم کرد.
رییس دفتر رییسجمهور، پیشرفت و عدالت را هدف حماسه اقتصادی خواند، خاطرنشان کرد: ما در ایران اسلامی پیشرفت بدون عدالت را نمیجوییم و تحقق عدالت را بدون پیشرفت امکانپذیر نمیدانیم. با توجه به اینکه این دهه، دهه پیشرفت و عدالت است باید بدانیم که برای تحقق این نامگذاری نیازمند تدبیر و امید هستیم.
وی همچنین گفت: اینکه دولت، دولت تدبیر و امید نام گرفته است، ریشه در تعالیم علوی دارد؛ چراکه مولای ما فرمود یک فرد مومن و جامعه ایرانی حتما باید رشد را طلب کند. البته رشد در فرهنگ بلند اسلامی مفهوم بسیار عمیقتر و وسیعتر از کاربرد کلمه رشد در مفهوم اقتصادی دارد.
نهاوندیان با بیان اینکه "رشد در جوهر خود پیشرفت مستمر را به سمت اهداف تکاملی میرساند"، افزود: جامعه مومن نمیتواند درجا بزند و به عقب برگردد. این جامعه باید به طور مرتب در مسیر پیشرفت برنامهریزی و اقدام کند و البته حرکت جامعه برای رسیدن به اهداف رشد، باید با اعتدال باشد، چراکه با منش اعتدالی میتوان به اهداف اعتدالی رسید و اتفاقا مفهوم اعتدال با عدالت نیز همبستگی عمیق مفهومی دارد. برای تحقق عدالت باید مشی اعتدالی را اتخاذ کرد و با روشهای افراطی نمیشود به هدف اعتدال رسید.
سرپرست نهاد ریاست جمهوری اضافه کرد: لازمه عدالت، حکمت، حلم و علم است و این سخن از ما نیست بلکه آموزه بلند علوی است. آنجایی که امام ایمان را تعریف میکنند و یکی از شعبههای آن را عدل میدادند، میفرمایند که عدالت چهار شعبه دارد و اولین آنها، فهم کامل و همهجانبه، دومی دانش عمیق، سومی داوری نکردن و چهارمی بردباری ریشهدار است.
وی با تاکید بر اینکه "عدالت با شعار تند حاصل نمیشود بلکه با فهم عمیق و صبر و بردباری حاصل خواهد شد"، اظهار کرد: دهه پیشرفت و عدالت باید در همه یک رویکرد مدبرانه همراه با صبر و بردباری در حوزههای مختلف از جمله حوزه اقتصاد حاصل کند.
ادامه دارد...