تولید و تجارتصنعت و معدن و تجارت

روزانه ۳۰۰ کامیون از ایران راهی ترکیه می‌شوند/رشد ۴۰ درصدی تردد در دوره اخیر

به گزارش راه امروز، «مصطفی آیوَت»، فرماندار دوغوبایزید ترکیه، در حاشیه بازدید از مرکز مبادلات تجاری بازرگان در جمع خبرنگاران گفت ورود کامیون‌ها از ایران به ترکیه در دوره اخیر حدود ۴۰ درصد افزایش یافته و به حدود ۳۰۰ دستگاه در روز رسیده است.

به گفته او، تعداد کامیون‌های خروجی از ترکیه به سمت ایران نیز حدود ۵۰۰ تا ۵۵۰ دستگاه در روز است.

این اعداد در حالی مطرح می‌شود که دو طرف همزمان با تلاش برای افزایش حجم تجارت، با مسئله مدیریت ترافیک و کنترل‌های مرزی نیز مواجه‌اند.

آیوَت درباره چالش‌های امنیتی و کنترلی در مرز گفت ترکیه با تقویت روش‌های کنترلی و استفاده از روش‌های جایگزین، میزان موارد نیازمند کنترل‌های ویژه را از حدود ۷۵ درصد به ۴۹ درصد کاهش داده است.  به گفته فرماندار دوغوبایزید، برای کاهش توقف و تراکم کامیون‌ها نیز اقداماتی از جمله ایجاد پارکینگ‌های بیشتر، افزایش نیروی انسانی و تنظیم شیفت‌ها در حال انجام است.

این اظهارات نشان می‌دهد مرکز مبادلات مشترک قرار است در شرایطی فعالیت خود را آغاز کند که هم‌اکنون نیز حجم قابل توجهی از تردد تجاری میان دو کشور در جریان است. بنابراین، مسئله پس از بازگشایی این مرکز تنها فعال شدن غرفه‌ها نخواهد بود؛ بلکه پرسش اصلی این است که چگونه می‌توان این زیرساخت را به بستری برای تجارت پایدار، افزایش صادرات و ایجاد ارزش افزوده در دو سوی مرز تبدیل کرد.

«آیوَت» درباره اینکه راه‌اندازی این مرکز چه میزان می‌تواند حجم تجارت میان دو کشور را افزایش دهد، عدد مشخصی ارائه نکرد و گفت برای اعلام میزان افزایش احتمالی تجارت و سیاست طرف ترکیه در این زمینه، به بررسی و دریافت اطلاعات بیشتر نیاز است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا