صادق کیائی از کیپ تاون - آفریقای جنوبی ، در مطلبی که در اختیار «انتخاب» قرار داده، به ماجرای شنیدنی «استقبال نلسون ماندلا از هاشمی رفسنجانی در فرودگاه ژوهانسبورگ» اشاره کرده است.
به گزارش راه مردم به نقل از سرویس سیاسی «انتخاب» ، در این مطلب آمده است: سیزدهم سپتامبر ۱۹۹۶ ماندلا به استقبال هاشمی رفسنجانی به فرودگاه آمده و در سالن تشریفات نشسته است، او فردای آنروز باید برای جراحی زانو به بیمارستان برود، و درد شدید زانو داشت!
از زیمبابوه خبر میرسد که آقای رفسنجانی دو ساعت تأخیر خواهند داشت، به اتفاق مهندس محلوجی که وزیر معادن و فلزات وقت بود به نلسون ماندلا خبر دادیم و آقای محلوجی از ایشان خواهش کردند که با توجه به درد زانو تشریف ببرند و منتظر نمانند،
ماندلا در پاسخ جوابی به این مضمون دادند که: آقای هاشمی غیر از سمت ریاست جمهوری دوست و همراه من و آزادیخواهان آفریقای جنوبی در سالهای آپارتاید بوده و من منتظر ایشان میمانم...."
آنروز نلسون ماندلا بیش از دو ساعت در فرودگاه منتظر ورود آقای هاشمی نشستند!