کارشناس مسائل اقتصادی گفت: طرح ارز ۴۲۰۰تومانی، راهبردی مثبت با هدف تامین کالاهای اساسی بود، اما به دلایل نظارتی موفق نشد.میثم پیلهفروش گفت: ارز ترجیحی یک هدفی را دنبال میکرد و آن تامین کالاهای اساسی برای مردم بود که این محقق نشد.
تسنیم : ارز ارزان نتوانست از افزایش قیمتها جلوگیری کند. این کارشناس مسائل اقتصادی گفت: از فروردین سال ۱۳۹۷ تا اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ قیمت کالاها بهطور میانگین ۱۷۷درصد افزایش داشته است.
پیلهفروش گفت: طرح ارز ۴۲۰۰ برای کالاهای اساسی تصمیم درستی بود؛ اما به هدف خود نرسید. با وارد شدن برخی نهادهها با ارز ۴۲۰۰تومانی برخی تولیدات داخلی به صرفه نشد و از طرفی برخی کالاها که در داخل تولید میشد به صورت قاچاق روانه بازار کشورهای همسایه شد.
او گفت: با افزایش قیمت کالاها، با کاهش مصرف هم مواجه شدیم بهعنوان مثال گوشت گوساله بیش از ۲۰درصد با کاهش مصرف مواجه شد. واردات زیاد شد و برخی تولید کنندگان از چرخه تولید خارج شدند.
او افزود: این فرآیند باید از رسیدن کالا به دست مردم مطمئن میشد که این نشد و طرح به نتیجه نرسید. با ابزارهایی مثل کد ملی اختصاصی برای هر فرد، داشتن گستردهترین سامانه پرداخت یارانه نقدی بهترین زیر ساختها را داریم و میتوانستیم نظارت خوبی داشته باشیم. نبود یک سیستم نظارتی یکپارچه باعث شد زنجیره تولید تا توزیع کالاها در کشور کنترل نشود.