اگر بخواهیم کارت سوختمان را به روش سنتی و قدیمی بگیریم، احتمالا باید مدت زیادی در صف مراجعان به دفاتر پلیس به اضافه ۱۰ بمانیم اما با استفاده از اینترنت و تکنولوژی میتوانید سروته قضیه را با روشی سادهتر و البته امروزیتر هم بیاورید
یک روز پس از آغاز دور تازه ثبتنام کارت سوخت، حدود ۳۰۰هزار نفر با مراجعه به سامانه مخصوص اعلام کردند کارتشان را گم کردهاند، اما عوض تقاضا برای صدور یک کارت المثنی، میخواهند کارت بانکیشان را با کارت سوخت خود پیوند بزنند و از یک امکان فوقالعاده ساده و کاربردی استفاده کنند. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات این عدد را «نشان دهنده اعتماد مردم به خدماترسانی الکترونیکی» دانسته است. با این حال در بین من و شما احتمالا هنوز افرادی هستند که با دیده تردید به این مسئله جدید نگاه میکنند و با تعجب از خودشان میپرسند چطور چنین چیزی امکانپذیر است؟ سوال بعدی خیلی زود مطرح میشود؛ آیا این کار بیخطر است و موجودی حسابهای بانکیمان را تهدید نمیکند؟
خودتان بهتر میدانید؛ اگر بخواهیم کارت سوختمان را به روش سنتی و قدیمی بگیریم، احتمالا باید مدت زیادی در صف مراجعان به دفاتر پلیس ۱۰+ بمانیم. به همین خاطر ما توصیه میکنیم به حرفهای محمدجواد آذری جهرمی گوش بدهیم و عوض درخواست کارت سوخت المثنی، یک مرتبه کارت بانکیمان را به عنوان کارت سوخت معرفی کنیم و خلاص!
شخص وزیر ارتباطات در مورد این امکان گفته با دستورالعمل بانک مرکزی تمامی پوزهایی که به صورت متمرکز، اتصال نازل با PSPها را برقرار میکنند آپدیت شدهاند و وقتی کاربر کارت بانکی خود را در پوز جایگاه سوخت میکشد، در کیف پول الکترونیکی که توسط شرکت ملی پخش روی کارت بانکی او ایجاد شده، میزان تخصیص سوخت شارژ میشود.
شرط میبندم هنوز متوجه نشدهاید اوضاع از چه قرار است. برای همین آذریجهرمی توضیحات بیشتری ارائه کرده تا نقاط کور ماجرا روشن شود. وزیر گفته: «۵۵ درصد نازلهای سوخت به سیستمهای مربوطه متصل هستند و ۴۵درصد نیز به پوز یا همان دستگاه کارتخوان وصل شدهاند. از طرف دیگر به محض ثبتنام کاربر برای اتصال کارت سوخت به کارت بانکی، بانک مرکزی به بانک دارنده کارت دستور میدهد، برای او یک کیف پول الکترونیکی داخل کارت ایجاد کند که این کیف پول الکترونیکی امکان پرداخت مبلغ سوخت را فراهم میکند. این امکان از زمان اعلام درخواست، ظرف دو ساعت فعال میشود و کاربر میتواند با کارت بانکی خود در جایگاههای سوخت بنزین بزند.»
فکر میکنید چرا این امکان ایجاد شده است؟ محاسبهها نشان میدهد برای صدور کارت سوخت جدید غیر از تشکیل صفهای بلند و طویل آنلاین و غیرآنلاین در مراکز پلیس ۱۰+، رقم قابل توجهی پول و بودجه مورد نیاز است. به گفته وزیر ارتباطات این رقم چیزی معادل ۳۳۰ میلیارد تومان است. چرا در وضعیت اقتصادی فعلی این پول را صرفهجویی نکنیم؟
برای اینکه اطمینان شما بیشتر شود باید به چیزهای دیگری اشاره کنیم. مثلا اینکه متصل شدن به کارت سوخت، تنها بخشی از امکانات فوقالعاده دولت الکترونیک به حساب میآید و هنوز خدمات بسیاری بر بستر دولت وجود دارد که میتوانند الکترونیکی شوند. در سراسر کشور روی هم رفته دو هزار و ۵۰۰ دستگاه و نهاد هست که خدمت ارائه میدهند. از این تعداد ۶۷ درصد دستگاهها در مرحلهای قرار دارند که میتوان گفتقدمهای نخست برای الکترونیکی شدن خدمات خود را برداشتهاند. هیچ بعید نیست به زودی عوض آن همه کارت الکترونیکی به دردنخور و حجیم روزی برسد که کارت ملی هوشمند، کارت پایان خدمت، گواهینامه رانندگی و ... بقیه کارتهای شناساییتان را هم بتوانید تنها در یک کارت جا بدهید. برای دولت از کارت ملی مهمتر سراغ دارید؟ وقتی امنیت چنین کارتی توسط آنها تضمین شده باشد، طبیعی است که آنها فکر امنیت موجودی حسابهای بانکی را هم کرده باشند.
پس به عنوان اولین قدم به سایت دولت الکترونیک به آدرس mob.gov.ir بروید. شماره همراه خود را وارد کنید. کد ارسالی به تلفن همراه خود را وارد کنید و کد ملی و تاریخ تولدتان را به سیستم بدهید. حالا وقت آن رسیده تا اطلاعات فردی خود را تایید کنید.
از قبل کارت خودرو را کنار دستتان بگذارید، چون در این مرحله لازم است VIN یا همان شناسه شناسایی خودرو را وارد کنید. این شماره روی کارت ماشین ثبت شده است. مرحله بعدی جایی است که باید تصمیم مهمی بگیرید. کدام کارت شما به طور معمول همیشه موجود دارد، معمولا همراهتان است و مقدار موجودی آن خیلی بالا نیست؟ شماره همان کارت را وارد کنید. دقت داشته باشید که در صورت انجام این مراحل، کارت سوخت شما باطل میشود. وقتی پیامکی دریافت کردید که میگوید مراحل با موفقیت به پایان رسیده، کار تمام است. تبریک میگوییم؛ حالا شما یکی از شهروندان باحالی هستید که با استفاده از خدمات دولت الکترونیک یک قدم به سمت زندگی سادهتر برداشتهاند. مگر چقدر عمر میکنیم که بخواهیم برای یک کارت سوخت ساده کلی در صف مراکز پلیس ۱۰+ بمانیم؟