دوشنبه ۲۳ تير ۱۴۰۴ - July 14 2025
کد خبر: 277
تاریخ انتشار: 29 خرداد 1392 09:23
ادامه بازتاب جهانی انتخاب روحانی

اوباما: دلیلی ندارد با ایران مذاکره نکنیم

به گزارش راه مردم، روز گذشته هم باراک اوباما، رییس‌جمهوری آمریکا تاکید کرد: «دلیلی ندارد مذاکره با ایران را دنبال نکنیم.» «باراک اوباما» انتخابات اخیر ایران را نشان‌دهنده تمایل ملت ایران برای طی‌کردن مسیری متفاوت دانست. به گزارش ایسنا، اوباما به شبکه خبری پی‌.بی.اس، آمریکا گفت: «آمریکا و متحدانش تمایل دارند با ایران درباره برنامه هسته‌ای گفت‌وگو کنند. مادامی که تهران متوجه باشد، تحریم‌های بین‌المللی لغو نخواهد شد، مگر در صورتی که ایران اثبات کند سلاح هسته‌ای تولید نمی‌کند.»این در حالی است که ایران بارها اذعان کرده که دنبال فعالیت صلح‌آمیز هسته‌ای است. به گزارش «رویترز» اوباما گفت: «مادامی که درباره مبنای این گفت‌وگوها تفاهم وجود داشته باشد، فکر می‌کنم دلیلی وجود ندارد که آن را دنبال نکنیم.» رییس‌جمهور آمریکا همچنین با اشاره به انتخابات ریاست‌جمهوری اخیر ایران، گفت: «فکر می‌کنم این (انتخابات) می‌گوید که مردم ایران می‌خواهند در مسیری متفاوت حرکت کنند.» اوباما افزود که ایران تشنه تعامل با جامعه بین‌المللی به شکلی مثبت‌تر است. باید در هفته‌های آینده دید که شرایط چطور پیش می‌رود. رییس‌جمهور آمریکا در بخش دیگری از اظهاراتش افزود که فکر می‌کند احتمال دارد ایران تصمیم بگیرد به «پیشنهاد ما برای تعامل به شکلی اساسی‌تر و جدی‌تر» بپردازد. به گزارش آسوشیتدپرس، اوباما در عین حال گفت که نتایج انتخابات ایران به معنای آن نیست که آمریکا آماده گفت‌وگوی فوری با دولت ایران باشد.

بازتاب انتخابات ایران در دی 8

به گزارش ایسنا، فرانسوا اولاند، رییس‌جمهور فرانسه با اشاره به برگزاری یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری ایران گفت: بر این باورم انتخابات در این کشور می‌تواند آغاز جدیدی برای توسعه آن باشد، در صورتی که ایران تمایل و اراده مقتضای آن را داشته باشد. همچنین بر اساس گزارش«صدای روسیه»، باراک اوباما گفت: پوتین و من، هر دو به نتایج انتخابات اخیر ایران خوشبین هستیم. رییس‌جمهوری آمریکا در دیدار با رهبران گروه هشت کشور صنعتی نسبت به نتیجه انتخابات ایران ابراز امیدواری کردند. او و پوتین «محتاطانه» به پیروزی حسن روحانی «امیدوارند». پوتین نیز در این دیدار گفت «با انتخاباتی که در ایران برگزار شد، ما امیدواریم بخت بیشتری وجود داشته باشد، تا مشکل اتمی ایران حل شود و ما برای این کار از گفت‌وگوهای دوجانبه و بین‌المللی استفاده خواهیم کرد.»

اول پاسخ پیشنهاد پیشین

جن سیکی، سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده نیز اعلام کرد: «قصد ارایه پیشنهاد جدید هسته‌ای به ایران نداریم.» به گزارش «آسوشیتدپرس»، جن سیکی روز دوشنبه به خبرنگاران گفت ایالات متحده آماده انجام گفت‌وگوهای تازه هسته‌ای با ایران است، اما واشنگتن و هم‌پیمانانش نخست باید پاسخی درخصوص پیشنهادی که ماه آوریل داشته‌اند از طرف ایران دریافت کنند. در مذاکرات دو روزه گروه 1+5 با ایران که ۱۷ فروردین، (6 آوریل)، در آلماتی قزاقستان بدون دستیابی به توافقی به پایان رسید، مذاکره‌کنندگان غربی به ایران پیشنهاد کردند که در مقابل برخی همکاری‌های ایران با درخواست‌های آنان، از تحریم‌ها علیه ایران بکاهند. اعضای گروه 1+5 خواهان اقدام ایران در توقف غنی‌سازی اورانیوم ۲۰‌درصدی هستند و معتقدند ایران برای اعتمادسازی، اول باید غنی‌سازی ۲۰‌درصدی را متوقف کند. به نوشته آسوشیتدپرس، کشورهای عضو گروه 1+5 پیشنهاد کرده‌اند در مقابل توقف غنی‌سازی ۲۰‌درصدی تحریم بر طلا و مبادله مواد پتروشیمی را لغو خواهند کرد. اما ایران خواهان اقدام‌های اساسی‌تر جامعه بین‌الملل برای رفع تحریم‌هاست.

امید انگلیس به تعامل جدی با ایران

در همین زمینه ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه انگلیس نیز ابراز امیدواری کرد که دولت جدید ایران در پی روی‌کارآمدن حسن روحانی برای رسیدن به راه‌حل از طریق مذاکره درباره برنامه هسته‌ای تلاش کند. به گزارش ایسنا، او گفت: تلاش‌ها برای رسیدن به راه‌حل از طرف انگلیس با حسن‌نیت دنبال خواهد شد و افزود که ایران نباید در اراده انگلیس برای پیشگیری از اشاعه هسته‌ای تردید داشته باشد. همچنین خبرگزاری فرانسه گزارش داد که هیگ در برابر پارلمان کشورش گفت که امیدوار است تهران «به تعامل جدی» با غرب درباره برنامه هسته‌ای وارد شود. هیگ به قانونگذاران انگلیسی گفت: دولت امیدوار است که در پی انتخاب دکتر روحانی، دولت ایران از فرصت یک رابطه جدید با جامعه بین‌المللی از طریق تلاش برای رسیدن به یک راه‌حل از طریق مذاکره درباره برنامه هسته‌ای استفاده کند. وی ادامه داد: اگر ایران آماده باشد این گزینه را انتخاب کند، ما آماده‌ایم با حسن‌نیت پاسخ دهیم. تعهد ما به دنبال‌کردن یک راه‌حل دیپلماتیک مسالمت‌آمیز برای این مشاجره، صادقانه است. هیگ همچنین اظهار امیدواری کرد ایران اکنون به «تعامل جدی» با 1+5 وارد شود. وزیر امور خارجه انگلیس ادعا کرد که «سیاست ایران در حال حاضر دقیقا مغایر آن است». هیگ گفت که در حال حاضر هیچ برنامه فوری برای بازگشایی سفارت انگلیس در ایران وجود ندارد.
روسیه و ادامه همکاری با ایران

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه نیز گفت که مسکو امیدوار است بعد از روی‌کارآمدن حسن روحانی با عنوان رییس‌جمهور ایران به همکاری با ایران برای تضمین اطمینان از امنیت بین‌المللی ادامه دهد. به گزارش ایسنا، الکساندر لوکاشویچ، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه روز دوشنبه به خبرنگاران گفت که مشارکت ایرانی‌ها در انتخابات ریاست‌جمهوری این کشور بسیار فعال بود. وی گفت: ما به انتخاب ملت ایران احترام می‌گذاریم.

منبع: روزنامه شرق
برچسب ها: اوباما ، روحانی
نسخه چاپی
ارسال به دوستان
بازدید از صفحه اول
نظرات شما
مهمترین اخبار - صفحه خبر