به گزارش راه مردم، تنها تا چند روز دیگر مراسم تنفیذ ریاستجمهوری برگزار شده و کلید روحانی قفل پاستور را باز خواهد کرد و با برگزاری مراسم تحلیف یازدهمین رئیس جمهوری ایران بر مصدر امور قرار میگیرد. بیگمان نه تنها شلوغترین بلکه حساسترین ایام کاری رئیس جمهور در همین وهله اول رقم میخورد؛ چرا که پایهریزی بنایی که قرار است چهار سال تمام مقدرات امور اجرایی کشور به سر انگشت همت و تدبیر اضلاع و اجزای آن سامان یابد، نهایت دقت نظر را میطلبد و از همین رو رئیسجمهور منتخب با تمام قوا مشغول رتق و فتق امور است و روزهای پرمشغلهای را سپری میکند آنچنان که وی در طول یکماه گذشته سعی کرده تا جایی که ممکن است از حجم دیدارها بکاهد اما با همه این اوصاف و در آستانه معرفی کابینه به مجلس رئیسجمهور منتخب دست رد به سینه نمایندگان درخواست کننده دیدار با وی نمیزند و فرصت را غنیمت شمرده و در جلسهای مفصل و مشروح ضمن دیدار با نمایندگان مجلس به گپ و گفت با آنان میپردازد تا هم فضای مجلس را محکی زده باشد و هم نقطه نظراتش را به اطلاع آنان رسانده و از نمایندگان همسو بخواهد که پل ارتباطی میان قوه مجریه و مقننه باشند؛ نمایندگانی که به گفته علی مطهری از کسانی بودند که قبل از انتخابات گرایش نزدیک به گفتمان آقای روحانی داشتند و در زمانی که آقای هاشمی از سوی شورای نگهبان احراز صلاحیت نشد نامهای در اعتراض به این موضوع امضا کردند؛ نامهای که مطهری میگوید رسانهای نشده است. حال این نمایندگان درست در این برهه خطیر به دیدار رئیسجمهور منتخب رفتند تا حاوی این پیام باشند که بخش قابل توجهی از نمایندگان مجلس نظراتی همسو با دولت دارند و اظهارنظرهای اخیر تنی چند از نمایندگان که از آن بوی همدلی و همپوشانی نمیآید به پای مجلس نوشته نشده و از همین بدو کار تعارض میان روابط دو قوه رخ ننماید.
نمایندگان در دیدار با روحانی چه گفتند؟
ساختمان شیشهای نیاوران دو سالن همایش و چند اتاق کنفرانس دارد؛ اتاقها و سالنهایی که این روزها بسیار شلوغتر از دورانی است که رئیس این مجموعه راهبردی عنوان ریاست جمهوری را در کنار نام خود یدک نمیکشید. روز گذشته نیز سالن اصلی کنفرانس مجموعه مرکز تحقیقات استراتژیک میهمانانی ویژه داشت؛ حسن روحانی میزبان و 40نماینده مجلس میهمان؛ نکتهای که میتوان گفت در تمامی ادوار گذشته بیسابقه بوده و نمونه مشابهی ندارد چرا که در آستانه تحلیف و معرفی کابینه بطور معمول به خاطر دوریجویی از شائبهافکنیها نمایندگان از چنین دیدارهایی پرهیز میکنند. نکته وقتی شکل جالبتری به خود میگیرد که در دو سال اخیر نمایندگان مجلس چندان تمایلی برای دیدار با رئیس جمهوری از خود نشان نمیدادند اما این بار هنوز رئیس جمهور به پاستور نرفته خود درخواست داده و به ساختمان نیاوران رفتند تا نشان بدهند حکایت دیگری قرار است بر روابط دو قوه حکمفرما باشد؛ حکایتی از جنس صلح و سلام و آشتی. بنا به گفته تنی چند از نمایندگان حاضر در جلسه در ابتدای دیدار 10تن از وکلای مجلس به نمایندگی از جمع سخن میگویند و فحوای سخنان همگی آنان ایجابی و در راستای جلب همفزایی بوده است. بنا به گفته سنایی، نماینده نهاوند نمایندگان مجلس دیدگاههای خود را در زمینه مسائل کشور، برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و نحوه تعامل دو قوه را بیان کرده و در این زمینه پیشنهاداتی مطرح و تاکید کردند که مجلس آماده همکاری با دولت است و دیدگاه رئیس مجلس و اکثریت نمایندگان بر اساس همکاری با دولت منتخب است.
روایت علی مطهری از دیدار با روحانی
نماینده شاخص مجالس هشتم و نهم و یکی از حامیان جدی حسن روحانی در ایام انتخابات نیز در خصوص دیدار با روحانی تاکید دارد که در مورد مسائل مختلفی صحبت شد و بیشتر گفتوگوها حول و حوش همکاری مجلس و دولت آینده بود. وی که با خبرگزاری مهر سخن گفته در ادامه افزود: در این جلسه تاکید شد درست است که گاهی مخالفتهایی میشود اما بیشتر اینها نمود ظاهری دارد و متن مجلس با دولت آینده همراه است. مطهری همچنین تاکید کرد نمایندگان از روحانی خواستند که با پایبندی به شعارهای داده شده در ایام انتخابات تحت تاثیر جوسازی افراطیون قرار نگیرد و در انتخاب وزیران با قاطعیت عمل کند. وی همچنین گفته است که نمایندگان خواستار تشریح وضعیت موجود از سوی روحانی شدهاند تا همگان بدانند که در چه وضعیتی وی دولت را در دست میگیرد.
سخنان صریح رئیس جمهور منتخب
حسن روحانی نیز در این دیدار با اشاره به مضایق و مشکلات پرشماری که در برابر دولت قرار گرفته است؛ یادآور شد که حجم مسائل و کارهایی که دولت با آن روبرو شده انبوه است و بخش زیادی از وقت دولت منتخب معطوف به رتق و فتق این امور شده است. رئیسجمهور با اشاره به جامعیت و دایره شمول هماهنگ و همسان آرای وی در نقاط مختلف کشور خاطرنشان کرد: ترکیب رأی کلانشهرها و روستاها نشان میدهد که بیش از 50درصد مردم در شهر و روستا یک گفتمان را انتخاب و عقلانیت و اعتدال را برای مدیریت کشور ترجیح دادند و بر همین اساس وی پایبند به قولهای داده شده در ایام انتخابات است و رسیدگی به وعدههای داده شده را تکلیف شرعی و قانونی خود میداند. البته وی تاکید و تصریح داشته است که اجرای بسیاری از وعدهها و راه حل مشکلات تنها در قوه مجریه نیست، بلکه نیاز به مساعدت دیگر قوا نیز دارد. رئیس جمهوری منتخب در ادامه افزوده است: اینجانب و نمایندگان محترم مجلس، منتخب مردم هستیم و همه باید به خواست مردم در انتخابات ریاست جمهوری پاسخ مثبت بدهیم و در مسیر اجرای خواست اکثریت مردم حرکت کنیم و اکنون فضای رقابت انتخاباتی باید به فراموشی سپرده شده و همدلی و همافزایی پی گرفته شود.
پاسخ سوال بزرگ