جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - April 19 2024
کد خبر: 45132
تاریخ انتشار: 07 آذر 1397 17:53
حسن رسولی: اگر شرایط مهیا باشد عارف می‌آید

پیش‌شرط عارف برای حضور در انتخابات ۱۴۰۰

برخی معتقدند اگر عارف قصد کاندیداتوری ریاست‌جمهوری را دارد باید از حضور انتخابات مجلس منصرف شود، اما برخی دیگر می‌گویند انتخابات سال آتی محک خوبی برای ارزیابی عارف است. به عقیده این افراد اگر عارف بتواند بازهم راهی بهارستان شود شرایط برای پیروزی او در انتخابات ریاست‌جمهوری فراهم خواهد بود.
شاید تا دیروز حضور عارف در انتخابات ریاست‌جمهوری درحد زمزمه و شنیده بود، اما با مصاحبه حسن رسولی عضو شورای شهر تهران و از نزدیکان عارف با خبرگزاری ایرنا مشخص گردید که این زمزمه‌ها آنچنان بی‌پایه و اساس نبوده است.  رسولی درباره احتمال حضور عارف در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ گفت: «یکی از مهم‌ترین متغیر‌های تصمیم عارف برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست‌جمهوری بعدی، آرایش سیاسی و انتخاباتی سال ۱۴۰۰ است. اینکه چه تعدادی نامزد خواهند شد؟ چه تعدادی تأیید می‌شوند و مناسبات و آرایش سیاسی چگونه خواهد بود؟ اینکه وضعیت اقتصادی و اجتماعی در ۱۴۰۰ چه سیری را طی خواهد کرد؟ آیا رضایت مردم از مجموعه مسوولان کشور بهبود خواهد یافت؟ اگر این پیشرفت‌ها باشد انگیزه حضور مردم برای شرکت در انتخابات بالاتر خواهد بود. برعکس اگر شرایط و چالش‌هایی که امروز با آن مواجه هستیم تداوم یابد، با این پیش‌فرض برای اکثر مردمی که گرفتار مشکلات معیشتی خود هستند، حضور در انتخابات مساله اصلی نخواهد بود. اگر مجموعه شرایط مهیا باشد احتمال می‌دهم دکتر عارف نامزد شوند، اما با این حال نمی‌توان کاندیداتوری ایشان را قطعی دانست.» چندی پیش نیز الیاس حضرتی قائم مقام دبیرکل اعتماد ملی از احتمال حضور عارف در انتخابات ۱۴۰۰ خبرداده بود.
یکی از بحث‌های محفلی اصلاح‌طلبان موضوع حضور عارف در انتخابات سال آتی مجلس شورای اسلامی است. برخی معتقدند اگر عارف قصد کاندیداتوری ریاست‌جمهوری را دارد باید از حضور انتخابات مجلس منصرف شود، اما برخی دیگر می‌گویند انتخابات سال آتی محک خوبی برای ارزیابی عارف است. به عقیده این افراد اگر عارف بتواند بازهم راهی بهارستان شود شرایط برای پیروزی او در انتخابات ریاست‌جمهوری فراهم خواهد بود.
حسن رسولی درباره اینکه آیا پیش‌بینی می‌کند عارف در انتخابات مجلس نامزد شود یا خیر به ایرنا گفت: به‌صورت قطعی نمی‌توانم بگویم و در این باره با احتیاط اظهارنظر می‌کنم. طبعا ما به عنوان نزدیکان آقای عارف و جریان اصلاحات با توجه به تصویری که پیش از انتخابات مجلس از فضای سیاسی کشور داشته باشیم، ممکن است نقطه نظرات مشورتی را خدمت ایشان و مراجع سیاسی مانند شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان بدهیم. به هر میزان که احتمال کاندیداتوری آقای عارف برای ریاست‌جمهوری بیشتر باشد، اهمیت و حساسیت شرکت یا عدم شرکت ایشان در انتخابات مجلس آینده تصمیم بسیار مهم و حساسی خواهد. به فرض اینکه آقای عارف تصمیم بر کاندیداتوری ۱۴۰۰ داشته باشند، نامزد شدن‌شان برای مجلس هم دارای آثار و پیامد‌های مثبت نسبت به انتخابات ریاست‌جمهوری است و به‌طور طبیعی ممکن است مثل هر تصمیم دیگری آثار و پیامد‌های منفی هم داشته باشد. تا جایی که من از آقای عارف شناخت دارم، تصمیمات ایشان مبتنی‌بر عقل جمعی و تصمیم جریانی است.
پیش از اظهارات حسن رسولی که از نزدیکان عارف محسوب می‌شود، تعدادی از نمایندگان مجلس عنوان کرده بودند که قصد عارف برای حضور در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ قطعی است و به همین دلیل او قصد دارد بنیاد امید ایرانیان را به حزب تبدیل کرده و فعالیت حزبی خود را نیز آغاز کند. این نمایندگان پیش‌بینی کرده بودند که عارف پیش از پایان سال ۹۷ آمادگی خود برای حضور در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری را در رسانه‌ها اعلام خواهد کرد.
سه سال تا انتخابات سیزدهمین دوره ریاست‌جمهوری فاصله داریم، اما این روز‌ها محفل سیاسی وجود ندارد که تشکیل جلسه دهد و در این باره صحبت نکند. یکی از دلایل اصلی انتخاباتی شدن فضای سیاسی کشور اتفاقاتی است که اخیرا رخ داده و آن تلاش برخی گروه‌ها برای برگزاری زودتر از موعد انتخابات ریاست‌جمهوری بود.
پس از اتفاقات دی ماه بود که برخی زمزمه‌ها درخصوص فشار به دولت برای استعفا آغاز شد، اما رییس دولت دوازدهم در ۶ تیرماه امسال در مراسم هم‌اندیشی مدیران اجرایی سراسر کشور در سخنانی، گفت: «اگر کسی فکر می‌کند که دولت می‌ترسد، استعفا می‌کند یا کنار می‌رود، اشتباه می‌کند، همه ما در کنار هم تا روز آخر دولت دوازدهم به عهدمان وفا می‌کنیم.»
پس از این اظهارات رییس‌جمهور تلاش‌ها برای خلع ید دولت از برخی امور توسط برخی نهاد‌ها آغاز شد که این تلاش‌ها تذکر رهبر معظم انقلاب را به همراه داشت.
رهبر انقلاب در دیدار با رییس و اعضای مجلس خبرگان رهبری در سخنانی اظهار داشتند: «دعوا کردن راه اصلاح نیست، همچنان که ایجاد تشکیلات و کار موازی با دولت نیز به‌صلاح و موفق نخواهد بود و تجربه ثابت کرده است کار باید به‌وسیله مسوولان آن، در مجاری قانونی انجام بگیرد. مسوولان باید کار را جهادی انجام دهند، البته در موارد خاص همچون نامه اخیر رییس قوه قضاییه که ممکن است قانون جوابگو نباشد و احتیاج به اجازه رهبری باشد، یقینا همراهی و کمک خواهیم کرد.»
هرچند پس از تذکر مقام معظم رهبری دیگر موضوع استعفا یا خلع ید دولت در برخی امور دیگر در رسانه‌ها تکرار نشد، اما فضای کشور همچنان انتخاباتی باقی ماند تا جایی که جریانات مختلف سیاسی از امروز به فکر ۱۴۰۰ هستند.

منبع: روزنامه اعتماد
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
مهمترین اخبار - صفحه خبر