جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - March 29 2024
کد خبر: 44771
تاریخ انتشار: 06 آبان 1397 15:45
ورود دولتی‌ها به ماجرای جمع‌آوری کمک مالی توسط سلبریتی‌ها

افشاگری دایی!

سرمربی تیم فوتبال سایپا با بیان اینکه "من به دادستانی نباید گزارش بدهم"، اظهار کرد: «دیروز وکیل من زنگ زد و گفت که یکی از دوستان که در قوه قضاییه است گفته که پرونده من در اختیار او قرار گرفته است. به وکیل من گفته بودند که علی‌آقا بیاید تا ما این را جمع کنیم، چون ما همه چیز را می‌دانیم. من گفتم ببخشید به ایشان بگویید که تا وقتی که احضارم نکنند و جرمم را نگویند، نمی‌روم. الان هم همین جوری است.»
 ظاهرا ماجرای جنجالی برخورد با سلبریتی‌هایی که سال گذشته در جریان زلزله شدید کرمانشاه کمک‌های مردمی جمع آوری کرده اند، تمامی ندارد. پس از اعمال قدرت دستگاه قضایی درباره چند چهره مشهور همچون صادق زیباکلام و علی دایی و مسدود شدن حساب هایشان حالا این دو اعتراض خود را از طریق رسانه‌ها مطرح کرده اند. 
علی دایی می گوید مسئولیت ساخت بیش از 70 واحد مسکونی درکرمانشاه را بر عهده دارد به گزارش فرارو، پس از نامه نگاری‌های و توئیت‌های خبرساز صادق زیباکلام و پست‌های اینستاگرامی علی دایی، دیروز دایی در گفت و گویی صریح به توضیح درباره جزییات عملکردش در کرمانشاه پرداخت و علیه برخی نهاد‌ها و سازمان‌های دولتی ادعا‌هایی مطرح کرد.  
  او در این باره هم مانند گذشته نشان داده است که به هیچ عنوان از رویکرد خود عقب نشینی نخواهد کرد. دایی در گذشته در میانه جدال‌های حقوقی و رسانه‌ای فراوانی قرار گرفته که در اکثر آن‌ها پیروز از میدان خارج شده است، اما به نظر می رسد این جدال سخت تر از دیگر جدال هاست. 
 دایی روز گذشته گفت: «ارگان‌های زیادی فشار آوردند که کار‌ها به اسم آن‌ها تمام شود و ما کمک‌های نقدی و غیر نقدی را به آن‌ها بدهیم تا آن‌ها انجام دهند، اما چون ما امانتدار مردم بودیم و از روز اول به مردم قول داده بودیم که کمک‌های آن‌ها را به دست مردم زلزله زده برسانیم این کار را خودمان انجام دادیم.» او تاکید کرد که برخی از ارگان‌ها جلوی پایش سنگ انداخته اند، اما او و گروهش کار خود را انجام دادند. به گفته اسطوره فوتبال کشورمان با وجود اینکه حساب‌هایش مسدود شده اند، اما فعالیتش در کرمانشاه ادامه دارد.

علی دایی گفت: «در حال کار کردن در روستای مله رولان در سرپل ذهاب هستیم و سفت‌کاری ۲۵ واحد را انجام دادیم. بنیاد مسکن در این روستا مشغول ساخت و ساز ۲۰ واحد بود که متاسفانه پیمانکار این پروژه آن را نیمه کاره رها کرده و ما مسئولیت این ۲۰ واحد را هم به عهده گرفته‌ایم تا به اتمام برسانیم هم مقاوم‌سازی آن‌ها را انجام می‌دهیم و هم به امید خدا کار‌های داخلی آن‌ها را انجام خواهیم داد. ما قول دادیم که در این روستا ۷۱ خانه برای مردم بسازیم و مطمئن باشید تا راله آخری که از کمک مردم داریم، خرج این روستا‌ها می‌شود.» دایی افزود: «شاید باور نکنید ما با بنیاد مسکن مشکل پیدا کردیم و با اینکه اجازه ندادند ما مدتی ساخت و سازمان را انجام دهیم، اما خدا را شکر این مشکل رفع شد.» او درباره میزان کمک‌هایی که جمع آوری کرده است گفت: «فکر کنم حدود ۱۰ میلیارد و خرده‌ای بود که یک میلیارد و خرده‌ای ما در سپرده گذاشته بودیم که به این مبلغ سود بانکی تعلق گرفت و در مجموع بیش از ۱۱ میلیارد کمک جمع‌آوری شده است.»   او خواستار آن شد ارگان‌های دولتی که با پول بیت المال در کرمانشاه کار می‌کنند هم بازرسی شوند. سرمربی تیم فوتبال سایپا با بیان اینکه "من به دادستانی نباید گزارش بدهم"، اظهار کرد: «دیروز وکیل من زنگ زد و گفت که یکی از دوستان که در قوه قضاییه است گفته که پرونده من در اختیار او قرار گرفته است. به وکیل من گفته بودند که علی‌آقا بیاید تا ما این را جمع کنیم، چون ما همه چیز را می‌دانیم. من گفتم ببخشید به ایشان بگویید که تا وقتی که احضارم نکنند و جرمم را نگویند، نمی‌روم. الان هم همین جوری است.» او با اشاره به احضارش از سوی مقامات قضایی گفت: «یک بار مصاحبه می‌کنند که من را به عنوان مطلع خواسته‌اند. اگر به عنوان مطلع احضارم کرده‌اند چرا حساب‌ها را بسته‌اند؟ چرا تا الان حساب را باز نکردند؟ من که دو تا زونکن بزرگ به عنوان گزارش به آن‌ها دادم؟ چرا توضیح نمی‌دهید؟ چه چیزی را می‌خواهید نشان دهید؟ می‌خواهید قدرت‌تان را نشان دهید که من حتما به دادسرا بروم. چرا باید بروم؟» دایی در بخش دیگری از سخنانش مدعی شد که هلال احمر از او خواسته بود که کمک‌های جمع اوری شده را به آن‌ها تحویل دهد. او گفت: «آن زمان رییس هلال احمر به من زنگ زد و گفت: شما چکی در وجه جمعیت هلال احمر بکشید و این پول‌ها را به این ارگان بدهید و بعد در تلویزیون تبلیغات می‌کنیم و شما این پول را به ما تقدیم کنید و مردم هم به سمت هلال احمر کشیده می‌شوند.» دایی افزود این پیشنهاد را به خاطر "اطمینان" مردم به او قبول نکرده است.
همچنین بازیکن پیشین تیم ملی فوتبال با بیان اینکه جلسه‌ای با وزیر مسکن برگزار کرده و با رییس بنیاد مسکن هم به صورت تلفنی صحبت کرده است، تصریح کرد: «اصرار زیادی وجود داشت که ما با این پول‌ها فضای فرهنگی، ورزشی و هنری بسازیم. مردمی که خانه ندارند، جایی را ندارند که در آن زندگی کنند من بروم برایشان فضای فرهنگی بسازم؟» این سخنان دایی در رسانه‌ها بازتاب داشت، اما شب گذشته با واکنش روابط عمومی سازمان هلال احمر روبه روشد. این روابط عمومی در اطلاعیه‌ای اظهارات دایی مبنی بر تقاضای این جمعیت برای واریز کمک‌های مردمی جمع آوری شده در زلزله کرمانشاه را رد کرد. 
براساس این اطلاعیه "جمعیت هلال احمر صرفا در بیانیه‌ای عمومی پس از زلزله کرمانشاه اعلام کرد که آمادگی دارد تا به همه افراد و نهاد‌هایی که به شکل خودجوش اقدام به جمع آوری مشارکت‌های مردمی کرده اند، کمک کند که این مبالغ و یا اقلام اهدایی را با توجه به اولویت‌های منطقه، تحت نظارت خودشان هزینه نمایند." در بیانیه هلال احمر تلاش شده است اقدامات انجام شده توسط سلبریتی‌ها در کرمانشاه همراه با مشکلات فراوان تفسیر شود. این بیانیه افزود: "تجربه‌های گذشته نشان داده است که هزینه کرد کمک‌های مردمی نیاز به امکانات، پشتیبانی، هماهنگی و نیروی انسانی از یک سو و شناخت دقیق از منطقه حادثه دیده دارد. 
به همین دلیل نیز اغلب افراد و یا نهاد‌های متفرقه که اقدام به جمع آوری کمک‌ها می‌کنند، در ادامه دچار مشکلات عدیده‌ای در نحوه مصرف، پاسخگویی به نهاد‌های نظارتی و ایجاد هزینه‌های سربار می‌شوند. " هلال احمر تاکید کرد: «لازم به ذکر است در زلزله کرمانشاه مردم نیکوکار کشورمان بیش از ۶۷ میلیارد تومان به جمعیت هلال احمر کمک کردند که به تنهایی چندبرابر بیشتر از مجموع کمک‌ها به افراد و نهاد‌های دیگر است.»
 پیش‌تر غیر از علی دایی صادق زیباکلام، مهراب قاسمخانی و الهام پاوه نژاد و نرگس کلباسی نیز از احضار به دادسرا و پلیس آگاهی برای پاسخگویی درباره نحوه هزینه کمک‌های مردمی زلزله کرمانشاه خبر داده بود. در این بین چند روز بعد حساب بانکی صادق زیباکلام و علی دایی مسدود شد. در همان زمان سردار حسین اشتری، فرمانده نیروی انتظامی در جمع خبرنگاران گفت: "بحث احضار در مورد بسیاری از این افراد مطرح نبوده بلکه ما از آن‌ها دعوت کردیم تا توضیحاتی را ارائه دهند."
 او همچنین افزود: "دستگاه قضایی تعدادی از این افراد را به ما معرفی کرده و گفتند با توجه به اینکه این افراد اطلاعاتی را در اختیار دارند بیایند تا اطلاعات در این زمینه تکمیل شود." محمدرضا مقیمی، رئیس پلیس آگاهی نیروی انتظامی ۱۳ مهر به خبرگزاری ایسنا گفت: «افرادی که به پلیس آگاهی دعوت شدند، نه به عنوان مجرم و متهم، بلکه به عنوان مطلع دعوت و این دعوتنامه برای خیلی‌ها صادر شد و آن‌ها هم و آمدند و صحبت کردند و توضیحاتی را ارائه کردند؛ البته برخی هم نیامدند.»

پاسخ زیباکلام به معاون وزیر کشور با این وجود دستگاه قضایی توضیحاتی دقیقی در این رابطه ارائه نکرده است، اما در بین اظهارات مقامات قضایی استدلال و توجیه آن‌ها هم این است که باید مشخص شود این پول‌ها خرج چه چیزی شده است. در میان مقامات دولتی هم اخیرا اسماعیل نجار رییس سازمان مدیریت بحران در این باره اظهار نظرکرد و گفت: «هنوز اطلاعی از پول‌های جمع‌آوری شده از سوی سلبریتی‌ها برای زلزله‌زدگان کرمانشاه نداریم.» به گفته نجار "برخی از این افراد مقدار مبالغی را که جمع‌آوری کردند، حتی اعلام هم نکردند و گفته می‌شود برخی از آن‌ها بدهکار بانکی بودند و بانک این مبالغ را برداشت کرده است." این اظهارات با واکنش تند صادق زیباکلام روبه رو شد. 
او در یادداشتی نوشت: «مشکل شما نه حیف‌ومیل پول‌های جمع‌آوری‌شده است و نه اینکه با این پول‌ها چه شده. چه اگر چنین می‌بود در آن صورت یک‌هزارم دغدغه‌ای را که در قبال ۳میلیارد بنده یا ۱۰میلیارد آقای علی دایی دارید می‌بایستی در قبال دستگاه‌های دولتی که صد‌ها میلیارد تومان به حساب زلزله‌زدگان دریافت کرده‌ا‌ند هم نشان می‌دادید.» زیباکلام خطاب به معاون وزیر کشور ادامه داد: "نفس اینکه می‌فرمایید «نمی‌دانیم این‌ها چه کرده‌اند؟» هم واقعاً شگفت‌انگیز است. مگر ما وسط جنگل‌های آمازون یا ارتفاعات هیمالیا کار می‌کردیم که آگاهی از اقداماتمان غیرممکن می‌بود؟ گیریم توضیحات و گزارش‌های بنده برای حضرت‌عالی و قوه قضایه اعتباری نمی‌داشت. آیا جنابعالی شخصاً نمی‌توانستید در طی این ۱۱ماه از مسئولین استانی یا به شکل دیگری تحقیق بفرمایید که بنده و دیگران چه می‌کنیم؟ آیا نمی‌شد خودتان می‌آمدید و بررسی می‌کردید؟ " در کنار ورود چهره‌هایی همچون علی دایی و صادق زیباکلام به جنگی رسانه‌ای با دولت و قوه قضائیه برخی ناظران معتقدند که برخورد با سلبریتی‌ها برای آن است که دیگر در حوادث مشابه سلبریتی ها دست به جمع آوری کمک های مردمی و قدرت نمایی در برابر نهادهای حکومتی و دولتی نزنند.   

عباس عبدی در این باره معتقد است: «مدیریت امور کشور علاقه‌ای ندارد که اشخاص و چهره‌ها، فراتر از ساخت رسمی واجد اعتبار و جایگاهی مستقل شوند یا حداقل اینکه نباید این جایگاه را به رخ بکشند.» او افزود: «پرسشی که از عاملان این سیاست‌ها می‌توان طرح کرد این است که اگر افراد دیگری کمک جمع‌آوری می‌کردند که به ساختار رسمی نزدیک بودند و علاقه مردم به آنان و محبوبیت آنان در جامعه در تقابل با میزان اعتماد به نهاد‌های رسمی قرار نمی‌گرفت؛ آیا باز هم چنین رفتاری می‌کردند؟ یا آنکه عملکرد آن اشخاص را در بوق و کرنا می‌نمودند؟ آیا این انتظار نابجایی است که مردم بپرسند چرا با این افراد چنین رفتار می‌کنید؟»


برچسب ها: علي دایی
نسخه چاپی
ارسال به دوستان
بازدید از صفحه اول
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
مهمترین اخبار - صفحه خبر