جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - March 29 2024
کد خبر: 44566
تاریخ انتشار: 20 مهر 1397 00:02
نتیجه آزمایش‌ها: خطر HIV یا هپاتیت‌بی کسی را تهدید نمی‌کند / مدیر مدرسه بازداشت شد

خون‌گیری مشکوک

روز سه‌شنبه گذشته شخصی با هویت «س.جلیلوند» با مراجعه به یک مدرسه در تاکستان خود را کارمند هلال احمر معرفی و با ارایه نامه اداره هلال احمر و کارت شناسایی از مدیر مدرسه می‌خواهد از دانش آموزان و پرسنل جهت انجام آزمایشات خون‌گیری نماید.
به گزارش ایلنا، روز گذشته شخصی با مراجعه به دبیرستان دخترانه سماء در تاکستان خود را کارمند هلال احمر معرفی کرد و با ارائه نامه‌ای از سوی اداره هلال احمر و کارت شناسایی می‌گوید که جهت تست قند خون به مدرسه آمده است اما او با یک سرنگ مشترک اقدام به خون‌گیری از دانش آموزان می‌کند. دانش آموزان نیز این مساله به خانواده خود اطلاع دادند که موجب شکایت والدین دانش آموز شد. با اعتراض و شکایت اولیا و هماهنگی نیروهای امنیتی و حراست فرد مذکور شناسایی و با دستور دادستان محترم شهرستان بازداشت می‌شود و‌ هم‌اکنون در زندان چوبین‌در به سر می‌برد.
متعاقب آن دیروز از دانش آموزان و اولیاء آنها درخواست می‌شود جهت انجام آزمایش های پزشکی و چکاب کامل برای روشن شدن انتقال احتمالی بیماری‌های ویروسی و خونی به دلیل استفاده از سرنگ مشترک در شبکه بهداشت تاکستان حضور یابند.
حسن آصفی (مدیرعامل جمعیت هلال احمر قزوین) در این‌باره گفت: طبق صحبت‌هایی که من با دکتر مهرام (رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین) داشته‌ام، عنوان شد که مشکلی در این زمینه پیش نیامده و خوشبختانه با توجه به نتیجه آزمایشات هیچ کدام از دانش‌آموزان بر اثر سرنگ مشترک دچار آلودگی ندشده‌اند اما فردی که به مدرسه رفته، وابسته به هلال احمر نبوده است. ما این موضوع را به صورت کتبی و تلفنی با آموزش و پرورش درمیان گذاشته‌ایم.
وی ادامه داد: در حال حاضر آزمایشات لازم از دانش آموزان گرفته شده، مضاف بر آن امروز آزمایشات تکمیلی توسط دو متخصص دیگر صورت می‌گیرد اما نتیجه تمام آزمایشاتی که دیروز گرفته شد، همگی منفی بوده است. او افزود: آموزش و پرورش همواره در مواجهه با این مسائل بسیار سخت‌گیر است اما ظاهرا این فرد را تاحدی می‌شناختند. هم اکنون مرکز بهداشت تاکستان به والدین دانش آموزان اطمینان داده که آنان را نسبت به انتقال احتمالی بیماری‌ها واکسینه خواهد کرد.
جزییاتی جدید از نتایج آزمایش HIV و هپاتیت‌ دانش‌آموزان تاکستانی
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین درباره خبر اقدام به خون‌گیری شخصی در مدرسه‌ای در تاکستان توضیح داد و اعلام کرد که بر اساس تست‌ها و آزمایشاتی که از دانش‌آموزان به عمل آمده، خطری مبنی بر ابتلا به HIV یا هپاتیت‌بی آنها را تهدید نمی‌کند.
دکتر حمیدرضا نجاری در گفت‌وگو با ایسنا، درباره برخی خبرهای منتشر شده مبنی بر اقدام به خون‌گیری فردی در مدرسه‌ای در تاکستان توسط فردی با کارت جعلی هلال احمر، گفت: متاسفانه فردی ناآگاهانه با استفاده از لانست در مدرسه‌ای از دانش‌آموزان اقدام به خون‌گیری کرده است. موضوعی که مردم را ناراحت کرده بود این بود که تصور می‌کردند وسیله‌ای که این شخص برای چند نفر استفاده کرده، سبب انتقال آلودگی شود.
وی افزود: طی این دو روز اقداماتی هم برای خود فرد و هم برای دانش‌آموزان انجام شده است و به نظر می‌رسد قصد خاصی به دنبال انجام این کار نبوده و بیشتر از روی ناآگاهی بوده است. طبق بررسی‌ها و آزمایش‌های ما خود این فرد به بیماری یا آلودگی خاصی آلوده نبوده است و تاکنون هم طبق آزمایش‌های ما دانش‌آموزان هم آلوده نبوده‌اند.
نجاری ادامه داد: بعد از اطلاع از این موضوع نگرانی ما از بابت بیماری‌های ویروسی مانند هپاتیت بی، در حد خیلی کم هپاتیتی سی و در حد خیلی کمتر HIV بود. خوشبختانه تست رپید HIV که یک تست سریع تشخیصی است، برای همه این افراد انجام شد و هیچ‌کدام مثبت نبودند و پاسخ برای همه این افراد منفی بوده است. از طرفی خوشبختانه متولدین ۷۱ به بعد بر علیه هپاتیت‌بی هم واکسینه شده‌اند و همه این افراد هم واکسن داشتند. از طرفی بنا شد تا سطح ایمنی تمام دانش‌آموزان بررسی شود و اگر سطح ایمنی آنها بالای ۱۰ باشد، نگرانی خاصی وجود ندارد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین با بیان اینکه متاسفانه خانواده‌ها اطلاعات نادرستی درباره استفاده از برخی داروهای خاص برای ایمنی داشته‌اند، گفت: خانواده‌ها درخواست کرده‌اند که به دانش‌آموزان داروی اینترفرون داده شود، اما هیچ منبع علمی در این زمینه وجود ندارد. تنها دارویی که باید برای افرادی که سطح ایمنی‌شان پایین است یا واکسیناسیون نشده‌اند، ‌ به کار بریم، ایمنوگلوبولین است که خوشبختانه با توجه به اینکه سطح آنتی‌بادی آنها چک شده و نتایج سطح ایمنی بخشی از این افراد که آماده شده، در حدود ایمن بوده است و افرادیکه در برابر هپاتیت بی ایمن هستند، هیچ اقدام درمانی نیاز ندارند. از طرفی بیماری هپاتیت سی هم که متاسفانه هیچ راه پیشگیری ندارد، اما احتمال آلودگی به آن بالانیست و بسیار کم است.
نجاری تاکید کرد: هیچ نگرانی برای دانش‌آموزان وجود ندارد. البته ظاهرا خانواده‌ها اخبار را از جاهای مختلف گرفتند و تحریک شده بودند، در صورتیکه با واقعیت مطابق نبود. اینترفرون هیچ جایگاهی در پیشگیری از ابتلا به هپاتیت بی ندارد. آنچه که تاکنون می‌توان با قطعیت گفت، این است که خطری این دانش‌آموزان را تحریک نمی‌کند.
تکمیلی / 
سرپرست فرمانداری تاکستان گفت: مدیر و معاون خاطی مدرسه دخترانه سماء این شهرستان برای انجام بازپرسی و ادای توضیحات در خصوص ماجرای خونگیری مشکوک فردی از دانش آموزان این واحد آموزشی بازداشت شدند.
محمد مبین روز پنجشنبه در گفتگو با ایرنا افزود: این ۲ تن برای انجام بازپرسی به طور موقت بازداشت شده اند.
وی اظهار داشت: با توجه به آزمایش‌های انجام شده این اطمینان خاطر به والدین دانش آموزان داده شده که همگی آن‌ها در صحت و سلامت هستند. سرپرست فرمانداری تاکستان گفت: به منظور جلب اطمینان اولیاء، دانش آموزان این مدرسه تا مدتی تحت مراقبت‌های دانشگاه علوم پزشکی خواهند بود.
مبین گفت: آزمایش‌های فرد خونگیر نیز که پسری ۱۷ ساله و دانش آموز است نیز نشان می‌دهد وی سالم بوده و مشکل خاصی ندارد.
این مسئول در پایان اظهار داشت: در بررسی‌های اولیه مشخص شده این فرد انگیزه خاصی برای این اقدام نداشته و امکان دارد که به قصد ماجراجویی این کار را کرده باشد، اما تحقیقات پلیسی و قضایی در خصوص این اتفاق که روز گذشته رقم خورد همچنان ادامه دارد.

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
مهمترین اخبار - صفحه خبر